Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
2. Sınıf İpekyolu Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları

2. Sınıf SDR İpek Yolu Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sağlığımızı Koruyanlar Cevapları

2. Sınıf SDR İpek Yolu Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sağlığımızı Koruyanlar Cevapları

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı SDR İpek Yolu Yayıncılık 3. Ünite Sağlıklı Hayat Sayfa 107, 108, 109, 110, 111  Sağlığımızı Koruyanlar Etkinlik Soruları ve Cevapları

2. Sınıf SDR İpek Yolu Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 107 Cevabı

 Sağlıkla ilgili konularda hangi kurumlardan yardım alırsınız ?

  • Cevap: Hastane ve aile sağlığı merkezlerinden  yardım alırım.

2. Sınıf SDR İpek Yolu Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 109 Cevabı

 Sağlık kurumlarında çalışan sağlık görevlileri kimlerdir?

  • Cevap: Doktorlar ve hemşireler sağlık kurumlarında çalışırlar.

2. Sınıf SDR İpek Yolu Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 110 Cevabı

 Aşağıdaki soruların cevaplarını bulmacada yerlerine yazınız.

1. Hastalanınca muayene olmak için gittiğiniz sağlık kurumu hangisidir?

  • Cevap: Hastane

2. Çocukların aşılarını yapan kurum hangisidir?

  • Cevap: Aile Sağlığı Merkezi

3. Doktorun yazdığı ilaçları nereden alırsınız?

  • Cevap: Eczane

4. Hastalandığınızda sizi kim muayene eder ?

  • Cevap: Doktor

5. Dişlerinizin kontrol ve tedavisi için kime gidersiniz?

  • Cevap: Diş doktoru

6. Hastaları muayene ederken doktorlara kim yardımcı olur?

  • Cevap: Hemşire

7. İlaçlarınızı aldığınız yerde çalışan yetkili kimdir ?

  • Cevap: Eczacı

2. Sınıf SDR İpek Yolu Yayıncılık Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 111 Cevabı

 Gezinin amacı: Çevresindeki sağlık kurumlarını ve bu kurumlarda çalışan personelleri tanımak, personellerin görevleri hakkında bilgi edinmek

Öğretmeninizin rehberliğinde çevrenizde bulunan sağlık kurumlarının birinden randevu alınız.
• Bu sağlık kurumuna öğretmeniniz ve arkadaşlarınızla birlikte bir gezi düzenleyiniz.
• Geziye gitmeden önce merak ettiğiniz soruları listeleyiniz.
• Sağlık merkezindeki görevlilere hazırladığınız soruları sorunuz.
• Sağlık merkezindeki izlenimlerinizi aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver
YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close