Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

2. Sınıf Türkçe 2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

2. Sınıf Türkçe 2. Tema Değerlendirme Çalışmaları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 32, 33, 34 (Milli Mücadele ve Atatürk)

2. Sınıf Türkçe 2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 32 Cevabı

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

ATATÜRK

Annemin ninnisinde
Duydum yüce adını,
Öğretmenin sesinde
Buldum nice tadını…

Sevdim o günden beri,
Seveceğim daha da…
Kalbimdir onun yeri,
Yaşayacak orada…

Yüreğim her vurdukça,
Atatürk’ü anarım.
O orada durdukça
Her gün saygı sunarım…

Hasan Latif SARIYÜCE

(İlk üç soruyu şiire göre cevaplayınız.)

1. Şiir kişisi, Atatürk’ün adını önce kimden duyuyor?
A) Ninesinden
B) Annesinden
C) Babasından

  • Cevap: B

2. Şiir kişisi, Atatürk’le ilgili çeşitli bilgileri sonra kimden öğrendiğini söylüyor?
A) Babasından
B) Arkadaşlarından
C) Öğretmeninden

  • Cevap: C

3. “kalp” ve “yürek” arasındaki ilişki aşağıdaki hangi kelimeler arasında vardır?
A) yukarı – aşağı
B) iyi – kötü
C) kafa – baş

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 33 Cevabı

4. Aşağıdaki kutulardaki kelimelerin zıt anlamlıları yanlarındaki görsellerde verilmiştir. Bu kelimelerin zıt anlamlılarını cümle içerisinde kullanarak yazınız.

Alçak

  • Cevap: Kartal çok yüksekten uçuyordu.

Yeni

  • Cevap: Yolda eski bir araba gördüm.

5. Aşağıdaki kelimelerin, satır sonuna sığmadığında nasıl bölünmeleri gerektiğini gösteriniz.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 34 Cevabı

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) Atatürk hem iyi bir asker hem de iyi bir devlet adamıydı.
B) Cumhuriyet hepimizin en önemli değeridir.
C) Ali Rıza Bey, mustafa’nın iyi bir eğitim almasını istiyordu.

  • Cevap: C

7. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde virgülün ( , ) kullanımı hatalıdır?
A) Sivas, Erzurum ve Ankara Millî Mücadele’nin önemli
şehirlerindendir.
B) Atatürk Ankara’da Büyük Millet, Meclisi’ni açtı.
C) Atatürk Amasya, Erzurum ve Sivas’ta toplantılar yaptı.

  • Cevap: B

8. Aşağıdaki kelimelerden hangisinin zıt anlamlısı yoktur?
A) yeşil
B) beyaz
C) Siyah

  • Cevap: A

9. Aşağıda görselleri verilen varlıklardan hangisinin adı sözlükte diğerlerinden sonra gelir?

  • Cevap: A

10. “Bayramda öğrenciler çılgınlar gibi eğlendi.” cümlesinde eş anlamlı olan kelime hangisidir?
A) Öğrenciler
B) Çılgınlar
C) Eğlendi

  • Cevap: A

11. “Sinema’ya ahmet, zeynep ve Elifle gittik.” cümlesinde hatalı yazılan kelime sayısı kaçtır?
A) 2
B) 3
C) 4

  • Cevap: C

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Milli Mücadele ve Atatürk Sayfa 32, 33, 34 2. Sınıf Türkçe 2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
25
9
3
4
8
4
3

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!