Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

2. Sınıf Türkçe 3. Tema Değerlendirme Çalışmaları Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

2. Sınıf Türkçe 3. Tema Değerlendirme Çalışmaları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 45, 46, 47, 48 (Erdemler)

2. Sınıf Türkçe 2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 45 Cevabı

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

KONUŞAN AT

Hiç unutmam. ilkokulu bitirdiğim yıldı. Babam, o sabah atla kasabaya gitmişti. Ağabeyimle ben de evimizin yanındaki bahçede çalışıyorduk. Öğlene doğru birden at kişnemesi duyduk.
Ağabeyim, “Ahmet koş, bu bizim atın sesine benziyor.” dedi.
Sesin geldiği yöne doğru koşmaya başladık. Gerçekten de bizim attı. Üzerinde babam yoktu. Bizi görünce durdu. Kişniyor, başını sallıyor, ön ayaklarından biriyle yeri dövüyordu. Belli ki bir şeyler anlatmak istiyordu.
Babama ne olmuştu? Başına bir şey mi gelmişti? Ağabeyimi de beni de bir merak aldı. At, başını geldiği yöne çevirmiş kişneyip duruyordu. Bir ara kasabaya giden yola doğru koşmaya başladı.
Biz de peşine düştük. At hem koşuyor hem de arada bir bize bakıp kişniyordu. Bizi çağırıyordu sanki. Çınarlı derenin başına gelince at durdu. Başını sallıyor ve hâlâ kişniyordu. Bir de ne görelim!
Babam derenin dibinde yatıyordu. Attan düşmüş ve bir bacağını tutuyordu.
Emin ÖZDEMİR

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 46 Cevabı

İlk beş soruyu metne göre cevaplayınız.

1. Yazar, hangi dönemine bir anısını hatırlıyor?
A) İkokula başladığı yıla
B) İkokulu bitirdiği yıla
C) Ortaokulu bitirdiği yıla

  • Cevap: B

2. Çocuklar, babalarının attan düştüğünü nasıl öğreniyorlar?
A) Atın yanlarına gelip kişnemesinden
B) Arkadaşlarının haber vermesinden
C) Babalarının sesini duymalarından

  • Cevap: A

3. Babanın yaralanmasının nedeni nedir?
A) Attan düşmesi
B) Ayağının kayması
C) Yılan sokması

  • Cevap: A

4. Metnin konusu nedir?
A) Atların bilinmeyen özellikleri
B) Köyde yaşamanın zorlukları
C) Atların insanlarla iletişimi

  • Cevap: C

5. Aşağıdaki cümlelerde verilen olayları oluş sırasına göre cümlenin başındaki kutulara sayıları yazarak sıralayınız.

  • Cevap: 2-3-4-1

() Babam attan düşmüş, bir bacağını tutuyordu.
() Babam o sabah kasabaya gitmişti.
() Öğlene doğru birden at kişnemesi duyduk.
() Çınarlı derenin başına gelince at durdu.

6. Metindeki altı çizili kelimelerin zıt anlamlılarını aşağıya yazınız. Bu kelimeleri sözlü olarak birer cümlede kullanınız.

  • Cevap: sabah-akşam, ön-arka

Akşam ezanı okunmadan önce evde olurum.
Arka bahçede oyun oynarken çekirge gördüm.

7. Aşağıdaki cümlelerde ( ) içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

  • Cevap:

• Bu sabah Canan(,) Eda(,) Semra ve Duygu gelmedi(.)
• Hey, buraya gelin(!)
• Sen de mi gelmeyeceksin(?)

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 47 Cevabı

8. Aşağıdaki cümlelerde bazı kelimeler yanlış yazılmıştır. Bunları belirleyip kelimeler doğru olacak şekilde cümleleri yeniden yazınız.

• Ayşe ile selim sevgi dolu çocuklardır.

  • Cevap: Ayşe ile Selim sevgi dolu çocuklardır.

• Okul’dan çıkınca onu göremedim.

  • Cevap: Okuldan çıkınca onu göremedim.

• Adana’dan hasan ile Zeynep gelmiş.

  • Cevap: Adana’dan Hasan ile Zeynep gelmiş.

9. Aşağıdaki cümlelerde geçen eş anlamlı kelimeleri belirleyiniz. Bu kelimelerin eş anlamlılarını farklı birer cümlede kullanınız.

Bu sınıftaki talebeler çok çalışkandır.

  • Cevap: öğrenci-talebe

Beyaz renkli tişörtümü giyeceğim.

  • Cevap: beyaz-ak

Duru, yaşlılara karşı çok saygılıdır.

  • Cevap: yaşlı-ihtiyar

Bu akşam Elif bize konuk olacak.

  • Cevap: konuk-misafir

10. Aşağıdaki kelimeleri cümle içinde kullanarak yazma alanına yazınız.

  • Cevap:

Sevgi→ Ona sevgi besliyorum.
Saygı→ O çok saygılı bir çocuktur.
Paylaşım→ Derdimi seninle paylaşmak istedim.
Yardımseverlik→ Yardımsever olmak çok iyi bir şeydir.
Mutlu→ Dünyada her çocuk mutlu olmalıdır.
Dostluk→ Dostluk bu hayatta zor bulunan bir şeydir.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 48 Cevabı

11. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellere uygun cümleler yazınız.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Erdemler Sayfa 45, 46, 47, 48 2. Sınıf Türkçe 2. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
48
24
8
7
14
7
21

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!