Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

2. Sınıf Türkçe 4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

2. Sınıf Türkçe 4. Tema Değerlendirme Çalışmaları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 63, 64, 65, 66 (Milli Kültürümüz)

2. Sınıf Türkçe 4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 63 Cevabı

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

NE ARIYORMUŞ?

Bir gece Nasrettin Hoca’nın canı çok sıkılır.
O da biraz dolaşmak için dışarı çıkar. Ama o zamanlar geceleri dolaşmak yasakmış.
Bekçi Nasredin Hoca’yı görünce hemen yanına gider.
– Hey, Hocam! Geceleri dolaşmanın yasak olduğunu bilmiyor musun? Söyle bakalım burada ne arıyorsun, diye sorar.
Nasrettin Hoca hemen bir cevap bulur:
– Şeyy. Uykum kaçtı da onu arıyorum!

(İlk altı soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Kimin canı sıkılıyor?

  • Cevap: Nasrettin Hoca’nın canı çok sıkılıyor.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 64 Cevabı

2. Canı sıkılan Nasrettin Hoca ne yapıyor?

  • Cevap: Dolaşmak için dışarı çıkıyor.

3. Bekçi neden Nasrettin Hoca’yı uyarıyor?

  • Cevap: O zamanlar geceleri dolaşmak yasakmış.

4. Hoca’nın bekçiye verdiği cevabı beğendiniz mi? Neden?

  • Cevap: Evet, beğendim. Çünkü çok komik bir cevap.

5. Kırmızı renkli kelimelerin eş anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

  • Cevap: zaman-vakit, cevap-yanıt

Vakit gelince gideceğiz.
Bu soruyu yanıtlamamışsın.

6. Mavi renkli kelimelerin zıt anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

  • Cevap:

Okuma kitabımı bitirmeme az kaldı.
Evden içeri girince ilk önce ellerimi yıkarım.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 65 Cevabı

7. “Onunla bizim bahçede buluştuk.” cümlesinde hangi renkle verilen kelime veya kelime grubu “Nerede?” sorusunun cevabıdır.
A) Mavi
B) Kırmızı
C) Yeşil

  • Cevap: B

8. 1. Herkes onu tebrik etmek için sıraya girdi.
2. Kürsüye çıktığında çıt çıkmıyordu.
3. Hasan bu konuşma için günlerce hazırlık yaptı.
4. Konuşması dakikalarca alkışlandı.
Yukarıda numaralandırılmış cümlelerin, olayların oluş sırasına göre dizilişi hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) 1 – 2 – 4 – 3
B) 3 – 2 – 4 – 1
C) 4 – 2 – 3 – 1

  • Cevap: B

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
A) Uçurmayı çok güzel uçurduk.
B) O gün herkez çok heyecanlıydı.
C) Hikmet koşarak bize doğru geldi.

  • Cevap: C

10. Aşağıdaki cümleler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazan kutucuğu işaretleyiniz.

  • Cevap:

(D) “Memleket” kelimesi üç heceden oluşmaktadır.
(Y) “usta” kelimesinin eş anlamlısı “acemi”dir.
(Y) “Evliya çelebinin hayatını okudum.” cümlesinde yazım yanlışı yoktur.
(Y) “Ankara” kelimesi, “An-kar-a” şeklinde hecelenir.
(D) “sabah” kelimesinin zıt anlamlısı “akşam”dır.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 66 Cevabı

11. Aşağıdaki görsellerden anladıklarınızı görsellerin altına yazınız.

  • Cevap:

12. Aşağıdaki cümleleri, verilen kelimelerden uygun olanla tamamlayınız.

  • Cevap:

• “kuru” kelimesinin eş anlamlısı yaş tır.
• Seni çok özlediğim için erken geldim.
• “İhtiyar” ile yaşlı kelimeleri eş anlamlıdır.
• Kitap okuyacaktım fakat uykum geldi.
• “Ankara” kelimesinin ilk harfi her zaman büyük yazılır.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Milli Kültürümüz Sayfa 63, 64, 65, 66 2. Sınıf Türkçe 4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
51
15
3
14
14
6
8

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!