Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

2. Sınıf Türkçe 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

2. Sınıf Türkçe 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 78, 79, 80, 81 (Dünya ve Evren)

2. Sınıf Türkçe 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Cevapları

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 78 Cevabı

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

DEPREMLER NEDEN OLUYOR?

Deprem, yer kabuğunun aniden kırılmasıdır. Bazıları onlarca kilometre uzunluğa ulaşabilen bu kırıkların dalgalar oluşturmasıdır. Bu dalgalar yer kabuğu içinde yayılır.
Dalga deyince birçoğunuzun aklına bir tek sahilde gördüğünüz su kabarmaları gelecektir. Ama buradan öğreniyoruz ki dalga dediğimiz şey bir tek su yüzeyinde oluşmuyor, yerde de yayılabiliyor. Olaya yer sarsıntısı denmesinin nedeni işte bu dalgalardır.
Deprem olunca hem depremin olduğu yerde hem de kilometrelerce uzaklıkta yer sarsılmaya başlar. Tıpkı yanı başınızda bir asfalt delici çalışıyormuş gibi her şey titrer ve sallanır (Asfalt delicide olduğu gibi büyük bir gürültü olmaz).
Eğer depremin olduğu yere çok yakınsanız evinizdeki avizeler hızla sallanmaya başlar. Vazolar, duvarda asılı olan tablolar ve saatler yere düşebilir. Bu sarsıntılar deprem küçükse birkaç saniye, büyükse dakikalar boyunca devam edebilir.
M. Sinan ÖZEREN

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 79 Cevabı

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)

1. Deprem nasıl meydana gelir?
A) Yer kabuğunun aniden kırılmasıyla
B) Denizdeki dalgaların büyümesiyle
C) Şiddetli yağışların etkisiyle

  • Cevap: A

2. Deprem olunca öncelikle ne olur?
A) Hava kararmaya başlar.
B) Denizler kabarır.
C) Yer sarsılmaya başlar.

  • Cevap: C

3. Depremin olduğu yere yakın olan bir kişi aşağıdaki hangi olaylardan birine tanık olmayabilir?
A) Eşyalar yere düşebilir.
B) Kuşlar ötmeye başlar.
C) Avizeler sallanmaya başlar.

  • Cevap: B

4. Depremle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Depremin şiddeti ne kadar küçükse sarsıntı o kadar kısa sürer.
B) Deprem şiddeti ne kadar büyükse sarsıntı o kadar uzun sürer.
C) Depremin büyüklüğü ne olursa olsun sarsıntı süresi aynı olur.

  • Cevap: C

5. Aşağıdaki tabloda boş bırakılan yere hangisi yazılmalıdır?
A) yanıt
B) soru
C) tümce

  • Cevap: B

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 80 Cevabı

6. Aşağıdaki cümlelerde ( ) içine uygun noktalama işaretlerini yazınız.

  • Cevap:

Ahmet (,) Buket ve İhsan kartopu oynadılar (.)
Denizin kıyısına mı gittin (?)
Yaşasın (!) Ben birinci oldum (.)
Kartopu oynarken Canan da geldi mi (?)
Tarçın ()ı gezmeye götürür müsün (?)

7. Aşağıdaki cümleler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yi işaretleyiniz.

  • Cevap:

(Y) “yaşlı” kelimesinin zıt anlamlısı “ihtiyaradır.
(D) “yağmur” kelimesinin eş anlamlısı yoktur.
(Y) “Antalya’dan gelirken iki kilo reçel aldık.” cümlesinde yedi kelime vardır.
(D) “patlıcan” kelimesinin hecelere ayrılışı “pat-lı-can” şeklindedir.
(D) “Mahmut” kelimesinin ilk harfi her zaman büyük yazılır.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 81 Cevabı

8. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere verilen kelimelerden uygun olanları yazınız.

  • Cevap:

Annem ile gezmeye gittik.
“Hediye” kelimesinin eş anlamlısı “armağan” dır.
“Türkiye” kelimesi üç heceden oluşur.
Bunu yalnız senin için yaparım.
Pazardan elma, vişne, şeftali, domates ve karpuz aldık.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Dünya ve Evren Sayfa 78, 79, 80, 81 2. Sınıf Türkçe 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
6
24
1
9
22
5
4

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!