Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

2. Sınıf Türkçe 6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

2. Sınıf Türkçe 6. Tema Değerlendirme Çalışmaları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 94, 95, 96 (Sağlık ve Spor)

2. Sınıf Türkçe 6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Cevapları

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 94 Cevabı

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

1. Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna farklı noktalama işareti gelmelidir?
A) Onu bu sabah göremedim
B) Hasan’ı bu sabah gördün mü
C) Bu sabah seninle mi buluşacaktık

  • Cevap: A

2. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerden zıt anlamlısı olmayan hangisidir?
A) Doktora gidip muayene oldum.
B) Onu bu akşam göreceğim.
C) Spor salonunda gençler maç yapıyor.

  • Cevap: A

3. “Leyla’yı uzun zaman önce görmüştü.” cümlesinde altı çizili kelimenin yerine aşağıdakilerden hangisi gelebilir?
A) saat
B) vakit
C) an

  • Cevap: B

1. Dişçiden çıkarken çok rahatlamıştı.
2. Ali sabah uyandığında dişi ağrıyordu.
3. Babasıyla dişçiye gittiğinde biraz tedirgindi.
4. Hemen anne ve babasına söyledi.
Yukarıdaki olayların oluş aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1 – 2 – 3 – 4
B) 4 – 2 – 3 – 1
C) 2 – 4 – 3 – 1

  • Cevap: C

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 95 Cevabı

5. Aşağıdaki cümlelerden hangisi anlamlı ve kurallı cümledir?
A) Gördü beni sonunda.
B) Defterimin sayfası yırtıldı aniden.
C) Kitabını baştan sona okudum.

  • Cevap: C

6. Yukarıdaki kelimelerle ve kurallı bir cümle en başta hangi kelime yer alır.
A) sahasında
B) top
C) okulun

  • Cevap: C

7. Aşağıdaki parçayı, yazım ve noktalama yanlışlarını düzelterek yazınız. 

Mahir, Tekirdağ’dan gelmişti. Artık burada yaşayacaktı? Onunla başlangıçta pek anlaşamamıştık. Sonra iyi Arkadaş olduk, birlikte oyunlar oynamaya başladık. Sonraki günlerde birlikte Futbol kursuna yazıldık. Mahir oldukça yetenekliydi.

  • Cevap: Mahir Tekirdağ’dan gelmişti. Artık burada yaşayacaktı. Onunla başlangıçta pek anlaşamamıştık. Sonra iyi arkadaş olduk, birlikte oyunlar oynama başladık. Sonraki günlerde birlikte futbol kursuna yazıldık. Mahir oldukça yetenekliydi.

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 96 Cevabı

8. Sağlığınızı korumak için neler yaptığınızı yazınız.

  • Cevap:

Dengeli besleniyorum.
Düzenli uyuyorum.
Sürekli ellerimi yıkıyorum.
Düzenli olarak doktor kontrolüne gidiyorum.
Düzenli spor yapıyorum.

9. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Bu spor dallarının ismini alttaki noktalı alanlara yazınız.

  • Cevap:

2. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sağlık ve Spor Sayfa 94, 95, 96 2. Sınıf Türkçe 6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
18
15
2
10
3
1
6

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!