Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

2. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 2. Tema Milli Kültürümüz Sayfa 86-87-88-89 Değerlendirme Soruları ve Cevapları

2. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları 

TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

(…)
Değirmen kapısına vardığında Köse’yle karşılaştı. Hemen tanıdı onu. Eşeğin yükünü indirmeden:
— Bildim seni, dedi sırıtarak, Köse’nin ta kendisisin sen!
— Doğru söylüyorsun ama nasıl bildiğini merak ettim.
— Bunda bilmeyecek ne var. Boyun kısa, sakalın köse, adın da Musa.
— Öyleyse sen de Keloğlan olmalısın.
— Nereden bildin?
— Bunda bilmeyecek ne var. Önce başın kel. Bu yetmezmiş gibi bir de türküyle adını bağıra bağıra söyleyîp duruyorsun.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 86 Cevabı

İlk on soruyu, yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Karşılıklı konuşanlar kimlerdir?

  • Cevap: Karşılıklı konuşanlar Köse Musa ile Keloğlan’dır.

2. Keloğlan, Köse’yi nasıl tanıdığını söylüyor?

  • Cevap: Keloğlan, Köse’yi boyunun kısa, sakalının köse, adının da Musa olduğunu söylüyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 87 Cevabı

3. Köse, Keloğlanı hangi özellikleriyle tanıdığını söylüyor?

  • Cevap: Köse, Keloğlanı başının kel olmasından ve türküyle adını bağıra bağıra söylemesinden tanıdığını söylüyor.

4. Metne uygun bir başlık bulunuz.

  • Cevap: Keloğlan ile Köse

5. “Önce ………. tanıdı.” ifadesini metne uygun olarak tamamlayınız.

  • Cevap: Keloğlan, Köse’yi…

6. Metnin yazarları kimlerdir?

  • Cevap: Metnin yazarları Sennur SEZER, Adnan ÖZYALÇINER.

7. Metinde kullanılan noktalama işaretleri nelerdir?

  • Cevap: Metinde kullanılan noktalama işaretleri üç nokta, kesme işareti, nokta, iki nokta, virgül, ünlem işareti, soru işareti.

8. “Değirmen kapısına vardığında Köse’yle karşılaştı.” cümlesindeki sözcükleri kısa çizgi ile hecelerine ayırınız.

  • Cevap:

de-ğir-men
ka-pı-sı-na
var-dı-ğın-da
kö-sey-le
kar-şı-laş-tı

9. “Doğru söylüyorsun ama nasıl bildiğini merak ettim.” cümlesi, kaç sözcükten oluşmuştur? Yazınız.

  • Cevap: Yedi sözcükten oluşmuştur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 88 Cevabı

10. Metindeki özel adları yazarak bunların kaç hece ve kaç harften oluştuklarını belirtiniz.

  • Cevap:

Köse → 2 hece, 4 harf

Musa → 2 hece, 4 harf

Keloğlan → 3 hece, 8 harf

11. Aşağıdaki tabloda bazı yanlışlıklar yapılmıştır. Bunları bulup düzeltiniz.

  • Cevap:

12. Aşağıdaki cümleleri, olayların oluş sırasını dikkate alarak numaralandırınız.

Elimi, yüzümü yıkadıktan sonra kahvaltı ettik. (2)
O gün uçurtma uçurmayı öğrendim. (6)
Piknik için hazırlıklara başladık. (3)
Sabah erkenden kalktım. (1)
Yola çıktığımızda babama, nerede piknik yapacağımızı sordum. (4)
Piknik alanı çok kalabalıktı. (5)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 89 Cevabı

Aşağıda karışık olarak verilen kelimelerden cümleler oluşturup yazınız.

  • Cevap:

Aşağıdaki metinde bazı yazım ve noktalama hataları yapılmıştır. Bu hataları düzeltip metni tekrar yazınız. Asker uğurlaması gelenek ve görenekleriniz arasında yer alır? Askere Gidecek deli kanlıya hediyeler ve harçlık verilir, Davullar, zurnalar eşliğinde gençler Askere uğurlanır!

  • Cevap:

Asker uğurlaması gelenek ve göreneklerimiz arasında yer alır.
Askere gidecek delikanlıya hediyeler ve harçlık verilir. Davullar,
zurnalar eşliğinde gençler askere uğurlanır.

Videolu Çözüm – Tıkla Abone Ol

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 2. Tema Milli Kültürümüz Sayfa 86-87-88-89 Değerlendirme Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
67
178
9
117
22
17
28

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!