Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık

2. Ünite Evimizde Hayat Üniteyi Değerlendirelim Cevapları (3. Sınıf Hayat Bilgisi)

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evren Yayıncılık 2. Ünite Evimizde Hayat Sayfa 75, 76, 77 Üniteyi Değerlendirelim Etkinlik Soruları ve Cevapları

Üniteyi Değerlendirelim Cevapları (3. Sınıf Hayat Bilgisi)

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 75 Cevabı 

A. Tabloda, ünitede geçen bazı sözcükler verilmiştir. Buna göre aşağıdaki çalışmayı yapınız.

1, 2 ve 3. soruları yukarıdaki tabloya göre cevaplayınız.

1) Kroki ile ilgili sözcükler kaç numaralı kutulardadır?

  • Cevap: 5 – 7

2) Tasarruf yapılacak kaynaklar ile ilgili sözcükler kaç numaralı kutulardadır?

  • Cevap: 1-2-3-6

3) Evde kullanılan teknolojik ürünler ve aletler ile ilgili sözcükler kaç numaralı kutulardadır?

  • Cevap: 4 – 8

B. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcüklerle tamamlayınız.
krokide – ekmeği – komşularımızın – ihtiyaçlarımızı – planlı -beştaş – isteklerimizi

1) Ekmeği israf etmemek için ihtiyacımız kadar almalıyız.
2) Beştaş büyüklerimizin çocukluklarında oynadıkları oyundur.
3) Krokide gösterilen belirli yapılar, adres bulmada kolaylık sağlar.
4) Komşularımızın haklarına saygı göstermeliyiz.
5) Derslerimizde başarılı olabilmemiz için planlı çalışmalıyız.
6) Alışveriş yaparken öncelikle ihtiyaçlarımızı almalıyız.

  • Cevap

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 76 Cevabı 

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1) Aşağıdakilerden hangisi, komşuluk haklarına saygı göstermektedir?
A. Şule, televizyonun ve radyonun sesini duyabileceği kadar açıyor.

B. Üçüncü katta oturan Efe, gece geç saatlerde evde top oynuyor.
C. Serap, odasındaki kilimi her gün 5. kattaki balkonlarından silkeliyor.

  • Cevap: A

2) Aşağıdakilerden hangisi, yanda verilen teknolojik ürünün hayatımıza kattığı kolaylıktır?
A. Soğuk havalarda kısa sürede evimizi ısıtmaya yarar.
B. Buruşuk giysilerimizin ilk günkü gibi düzgün olmasını sağlar.
C. Evimizdeki tozları kısa sürede temizlememizi sağlar.

  • Cevap: B

3) Aşağıdaki teknolojik ürünlerden hangisi, ısınmak için kullanılmaz?

  • Cevap: B

4) 3. sınıf öğrencisi, evde aşağıdaki işlerden hangisini yapabilir?

  • Cevap: A

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı 

5) Nesrin Hanım, akşam yemeği için salata hazırlayacaktı, Domates ve salatalıkları dolaptan çıkardı, yıkadı, Nesrin Hanım, domates ve salatalıkla salata yapmak için aşağıdaki aletlerden hangisini kullanmalıdır?

  • Cevap: B

6) Aşağıdaki görsellerden hangisi, yiyecek tasarrufuna örnektir?

  • Cevap: C

7) Yukarıdaki görseller incelendiğinde, aşağıda verilenlerden hangisi söylenemez?
A. Teknolojinin zamanla gelişmesi, ulaşım araçlarını etkilemiştir.
B. Teknolojinin zamanla gelişmesi, ulaşım araçlarının gelecekte de etkileneceğini göstermektedir.
C. Teknoloji zamanla gelişse de ulaşım araçlarını etkilememiştir.

  • Cevap: C

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evren Yayıncılık 2. Ünite Evimizde Hayat Sayfa 75, 76, 77 Üniteyi Değerlendirelim Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
clap
1
love
0
happy
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!