Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Burçlar

2018 Yılında Boğa Burcunu Neler Bekliyor

2018 Yılında Boğa Burcunu Neler Bekliyor

Son yıllarda, karma ve sert derslerin gezegeni Satürn, ölüm ve cinsellik ha- nenizdeydi. Kolay değildi çünkü Satürn sizden zorla değişmenizi, biçim değiştirmenizi, kabuğunuzu soymanızı ve eski derinizi atmanızı istedi. Satürn hayatınızın birçok bölümünde sizi değişikliğe zorladı. Ama 2018, kozadan çıkıp kanatlarınızı açarak bir kelebeğe dönüşebileceğiniz yıl. Evet, siz eski benliğinizin küllerinden doğan bir Anka’sınız. 2018’de Satürn dışından gelen felsefelerle bağ kurmanıza neden olacak. Satürn sizi yeni çalışmalara atılmaya da sevk edecek. Öğrenmek istediklerinizi öğretmek ve öğretmek istediklerinizi öğrenmek, önümüzdeki birkaç yıl mantranız olacak.

Yeni bir dil öğrenmeyi şiddetle tavsiye ederim. Yeni bir dil öğrendiğinizde, geçmiş yaşamlarınızda o dili konuşurken taşıdığınız beceriler size geri döner. Sanki dil, bu becerilerin gizlendiği yerde saklıdır ve zihninizi birine açmak diğerini de beraberinde getirir. Burcunuz yeteneklerin burcu olduğu için yeni bir dilin yeni yeteneklere yol açmasını bekleyebilirsiniz. Bu yetenekler daha sonra finansal kazanmalara dönüşebilir. Satürn doğruluk hanenize geçiyor ve sizden sahicilik talep edecek. Artık derinizi dökmeyi tamamladığınızdan kim olduğunuza ve neye inandığınıza karar vermeniz için bir şansınız var. Büyük Taocu Lao Tzu’nun bir sözünü hatırlayın: “Bir senin gerçeğin var, bir benim gerçeğim, bir de gerçek.” Sizin göreviniz bu sözde “gerçek”leri birbirinden ayırt etmek. Mayısın ortasından itibaren Uranüs, 84 yıldan beri ilk kez sizin burcunuza geçecek. Boğa’nın başında (20-23 Nisan) do sizin yabancı bir kültürle ya da yabancı insanlarla ya da yurt ğanların hayatlarında, Uranüs onların güneşinden geçtiği için büyük değişiklikler olacak. Sanki bir roller-coaster’dalarmış gibi. Gezintinin keyfini çıkarın ve kucağınızı açarak değişimi karşılayın, özellikle mayıstan ve ağustosa kadar.

Satürn’ün sert, katı ve ciddi doğasıyla birlikte Jüpiter bazı iyi haberlerle gelir. Geçen yıl Jüpiter işinizi ve başkalarına nasıl hizmet edebileceğinizi anlamanıza yardımcı oluyordu. 2017’de bir terfi almış, işinizle ilgili olduğu gibi insanlığa nasıl hizmet edebileceğinizle de ilgili bir netliğe varmış olabilirsiniz. Hatta belki yeni bir evcil hayvan? Fakat 2017 Ekim ortasından beri Jüpiter zıt burcunuz olan Akrep’e geçti. Bu yıl, ilişkilerle, evlilikle, iş veya özel hayatınızdaki ortaklıklarla ilgili iyi haberler bekleyebilirsiniz. Eğer yolunuza çıkan hukuk davalarınız ya da düşmanlarınız varsa Jüpiter engelleri kaldıran fil kafalı tanrı Büyük Ganeşa gibi olacak. Bu yıl, hasımlarınızla başa çıkacak şansa, güce ve kaynaklara sahip olacaksınız.

Jüpiter zıt burcunuza geçtiği için kendinizi aşırı büyütmemeye, aşırı esnetmemeye ve aşırı çalıştırmamaya özen gösterin çünkü Jüpiter zıt burcunuzda ve “kendinizle dolu” ya da aşırı rahat olabilirsiniz.
Kasımın ikinci haftasından itibaren hediyeler verici ve cömert Jüpiter 12 ay boyunca sizin miras, cinsellik ve partner parası hanelerinize geçecek. Bu, sizin tutkunuzla bağ kurmanıza ve eğer bir partneriniz varsa onun daha fazla para kazanma yetisi edinmeye yardımcı olacak.

5 Tutulma – Duygusal Manzaranız

Daha önce de bahsettiğim gibi tutulmalar süreçleri hızlandırır ve olayları tamamlanışlarına doğru iter. 2018 hayatı daha hızlı ilerliyormuş gibi hissedeceğiniz bir yıl olacak. Etrafınızda örülmüş eşzamanlılıklar ve hızlanan hikâyeler bekleyebilirsiniz. Tutulmalar bu yıl Aslan-Kova ekseni üzerinde. Bu burçların ikisi de tıpkı sizinki gibi sabit burçlar oldukları için baş etmenizin ya da yönlendirmenizin kolay olduğu burçlar değil. Ve sabit burçlar inatçıdır. Bükülmeyi, hareket etmeyi veya değişmeyi sevmezler. Hatta Kabbala’da, Boğa, Aslan ve Akrep, Tanrı’nın tahtını tutan dört yaratık olan “Hayot” olarak nitelendirilir. Lütfen bu yıl tutulmalar sırasında eksta dikkatli olun. Programınızı tutulmalar civarında çok yoğunlaştırmayın ve sakinleşmeye çalışın.

31 Ocak’taki Ay tutulması kariyer gibi ev, aile, annelik, emlak ve genel bir güvensizlik hissi için özellikle duygusal ve zorlayıcı olabilir. Ancak bu kriz gelişmenize de neden olabilir. Hayat ocak-şubatta gergin geçebilecek de olsa, aynı zamanda sizi hareket etmeye ve zorluklarınızı tıkanan bir şeyi açar gibi aşmaya da itebilir. Ev ve kariyer arasında git-geller yaşayabilirsiniz, ikisini dengelemeye çalışın.

2018 Yılında Boğa Burcu Neler Yaşayacak

15 Şubat’taki Güneş tutulması kariyerinize ve baba figürlerinize odaklı. Profesyonel hayatınızda bir ifşa ya da yeni bir keşif bekleyebilirsiniz, işinizde bazı şeyler hızlanacak. 13 Temmuz’daki Güneş tutulması, sizin için birlikte akması kolay olan su burcu Yengeç’te olduğu zamanki gibi çok daha kolay ve pürüzsüz olacak. Eğer siz bir bahçe olsaydınız Yengeç de fıskiyeniz ve sulama sisteminiz olurdu. Bir kardeşle, bir iş fırsatıyla ya da anlaşmalarla ilgili gelişmeler olabilir. İletişim ve akışla örgütlenin. Yazmak için iyi bir zaman.

Büyük sevgi günü olan 27 Temmuz’daki Ay tutulması, işi, eve ve aileye karşı rekabete sokar ve siz iki yönde de çekilerek ikisini de tatmin edemeyebilirsiniz. Özgür iradenin yanınızda olduğunu hatırlayın. O yüzden her gün hem eviniz ve aileniz için, hem de kariyeriniz için bir şey yapın. Bu dönem ebeveynleriniz talepkâr olabilir.
11 Ağustos’taki Güneş tutulması ev üzerine odaklı. Bu yüzden rahatlamak ve yuvanızda vakit geçirmek için zaman ayırın. Merkür retrosu olmasına karşın düşünüp taşınmak veya bir hamle planlamak (bir yer satın almak gibi değil ama araştırma yapmak ve planlamak) için iyi bir zaman. Tutulma aynı zamanda ailesel ilişkileriniz etrafındaki bir zorluğun kalkmasına ve evde bir anlaşmazlığın çözülmesine de yardımcı olabilir.

Merkür retrosu sırasında yeni uzun zamanlı projelere başlamak, dokümanlar imzalamak, büyük alım-satımlar, evlenmek, yayım yapmak, pazarlama kampanyaları başlatmak ya da yeni ürünler piyasaya sürmek tavsiye edilmez. Sizin için kolay değil, biliyorum. Burcunuzun anahtar kelimesi “sahibim” ve bu alım-satımları ve alışverişi terapi olarak kullanmayı yasaklamak sizin için zor olabilir. Ama bu durumu, her yeni bir şey aldığınızda bir eşyanızı bağışlayarak güvenli hale getirebilirsiniz.

Merkür Retrosu – Mental Manzara

Her türden iletişim daha yavaş, arızalarla ve zorluklarla doludur. Bilgisayarlar çöker, borsalar dalgalanır, uçuşlar ertelenir, trafik her zamankinden kötü olur, daha sık kaza yaşanır ve Murphy Kanunları hayatımızı ele geçirir. Örneğin, 6 Mayıs 2010’da gerçekleşen kötü şöhretli Flash Crash (teminat fiyatlarının aniden büyük oranlarda düşüşü) Merkür retrosu sizin burcunuzdayken yaşanmıştır. Wall Street’teki öfkeli boğa heykelinden bildiğiniz gibi Boğa para ve borsa burcudur. Hayatınızda benzer bir Flash Crash’e karşı dikkatli olun.

Bir projeye başlamak zorundaysanız olabildiğince farkmda- lıklı olun. Küçük detaylara özen gösterin ve bir doküman imzalamanız gerekirse satır aralarını iyi okuyun. Elektronik postalarınızı tekrar yazın, metinlerinizi düzeltin ve konuşmadan önce düşünün. Hatta konuşmak yerine dinlemeye daha fazla zaman ayırın.

Merkür retrosu sırasında hayat durma noktasına gelmez. Hâlâ çok şey elde edebilirsiniz. Merkür retrosu yağmur yağarken tatile çıkmaya benzer. Yine de mümkündür ama o kadar zevkli değildir. Ancak kendinizi ve yolunuzu düzenlemek, yeniden oluşturmak, yeniden değerlendirmek adına eski projelere göz atmak ve kayıp eşyaları bulmak için harika bir zamandır. Merkür retrodayken daha fazla tesadüf ve eşzamanlılık olduğu söylenir. Yeniden değerlendirmek, yeniden iletişime geçmek, yeniden oluşturmak, yeniden ziyaret etmek, yeniden hayal etmek gibi “yeniden”li eylemlere daha fazla odaklanın.

Bu yıl Merkür retrosu ateş burçlarında. Biraz itilme veya kıçınızda bir tekme hissedebilirsiniz. Siz bir toprak-bükücüsünüz ve toprak ateşle pek iyi karışmaz. Bu nedenle acele etmeyin ve retrolar sırasında bu yıl ekstra sabırlı olun.

22 Mart’tan 15 Nisan’a kadar Merkür retrosu Koç’ta. Bazen inatçı bir boğa olabiliyorsunuz ve Merkür Koç’tayken, Koç kovboyu sizi daha güzel çayırlara götürmek için geliyor. Bu Merkür retrosu sizin serbest bırakma, eski yaşamlar, gizli düşmanlar ve tutukluluk hanenizde. Yazılarınız, mesajlarınız, paylaşımlarınız, telefonlarınız ya da e-postalarınızla kolayca düşman edinebileceğinizden kelimelerinizi akılllıca seçin. Ancak geçmiş yaşamlarınızdan ya da bu yaşamınızda geçmişte kalan insanlar geri dönüş yapabilirler. Ayrıca bir sürü rüya ve eşzamanlılık size yeni bir yön hissi verebilir. Yüksek dünyalardan gelen içgörüler ve meditasyon için harika bir zaman.

26 Temmuz’dan 18 Ağustos’a kadar Merkür retrosu Aslan’da, ki bu sizin için rahat bir pozisyon değil. Aslan bir diğer inatçı burç ve ateş sizin için fazla benmerkezci olabilir. Bu, evde veya aile fertleri arasında anlaşmazlık olarak kendini gösterebilir. Ego etrafında gelişen olaylar ve çevrenizde çok fazla dramatik durum siz istemeyeceğiniz hareketlere sürükleyebilir. Mal mülk almak için iyi bir zaman değil.

16 Kasım’dan 6 Aralık’a kadar Merkür retrosu Yay ve Akrep’te. Yatırımlar, evlilik ve iş ortaklarıyla ilgili ekstra dikkatli olun. Bu retro eşlerinizle, hukuki davalarınızla ve düşmanlarınızla tahribata sebep olabilir.

Öngörülemez Yolculuk

Girişte bahsettiğim gibi 2010’da Uranüs, kaosun, öngörülemezliğin ve devrimlerin gezegeni Koç’a geçti. O zamandan beri serbest bırakma hanenizde, sizin, insanlardan, sahip olduğunuz şeylerden ve tavırlardan aniden ayırılmanıza sebep oluyordu. Hepsi kötü değildi. Sabit bir burç olarak size, sahip olduğunuz her şeye ihtiyacınız olmadığının ve istediklerinizin her zaman ihtiyacınız olan şeyler olmadığının hatırlatılması gerekiyordu. Aynı zamanda mistisizme ve sezgilerinize de açıldınız. Hatta belki de önceki hayatlarınızdan biriyle bile tanıştınız.
16 Mayıs 2018’de Uranüs, finansm, paranın, yeteneğin ve özdeğerin burcu olan burcunuza geçer. Özellikle finans dünyasında, Uranüs bir gezegene her geçtiğindeilk birkaç ay bir şekilde kaotik geçtiği için öngörülemez bir mayıs, haziran ve temmuz bekleyebiliriz.

Uranüs her 84 yılda bir burcunuza gelir ve bu, nadir ve sıklığı az olan bir döngüdür. Bu, önümüzdeki on yıl bazı öngörülemezlikler yaşayacağınız anlamına geliyor. Korkutucu ama aynı zamanda heyecanlı olabilir. Kötü değil. Acayip ama kötü değil. Korkutucu ama kötü değil. Değişimin ve yeniyi kucaklamanın zamanı. Sabit bir toprak burcu olarak değişim sizin güçlü tarafınız değil ama silkelenmeye ihtiyacınız var, değişim geliyor. Meyvelerinin düşmesi için ağaçların bile silkelenmeye ihtiyacı vardır. Ancak, sizin ilk haneniz olan benlik, beden ve kişilik hanenizde olduğu için, sağlığınızı etkileyebilir ve kendinizi ifade edişinizi değiştirebilir. Sizin için iyi de olabilir. Örneğin, espri anlayışınızla bağ kuracak ve daha komik olacaksınız, daha fazla güleceksiniz (bazen kendinize) ve daha karizmatik olacaksınız. Yeni şeyler deneyebilir, farklı giyinebilir ve çılgın, ustaca fikirler üretebilirsiniz. Fakat, sizi sebepsiz yere bir asiye çevirebilir ve her şeyden kaçmak isteyebilirsiniz, iyi şeylerden bile. Özgürlüğün kölesi olmamaya dikkat edin. Bir hava balonunun bile kum torbalarına ihtiyacı vardır.

Mars Retrosu

Mars hareketin, tutkunun ve aksiyonun burcudur. Nükleer reaktörünüzdür. Güneş paneliniz ve bataryanızdır. Aynı zamanda tohumların ve yeşillenmenin de gezegenidir ve bu, Doğa Ana burcu olan Boğa için önemlidir. Hepimiz çiftçi olmadığımıza göre bu, hayatımıza ektiğimiz ve planladığımız her türlü proje, yaratım ve girişim olarak anlamlandırılabilir. Mars retrosundayken (26 Haziran-27 Ağustos) hayatın bu yönleri çok iyi gitmeyebilir. Benzetme yapacak olursak yöneldiğimiz bu alanlar iyi mahsûl vermeyebilir. Bu hiçbir şey olmayacağı anlamına gelmez. Bazen geri geri gitmek de iyidir. Arabanızdaki geri vitesi düşünün. Onsuz nerede olurdunuz? Park etmeniz veya pozisyonunuzu değiştirmeniz nasd mümkün olurdu?

Mars retrosu sırasında eski projelere yeniden dönebilir, barış ilan edebilir, eski silah arkadaşlarınızla yeniden bağlantı kurabilir, tutkularınızı ve cinselliğinizi yeniden değerlendirebilir, aynı zamanda ciddi bir iyileşme geçirebilirsiniz. Ancak, büyük araçlar almak (araba, teçhizat) ya da savaş başlatmak (ilk vuran kaybeder) ya da dava açmak tavsiye edilmez. Cinsel bir ilişkiye ya da büyük bir projeye başlamak için iyi bir zaman değil. Ameliyat için (kesinlikle gerekmedikçe) en iyi zaman değil. Özellikle Merkür retrosunun Mars retrosuyla çakıştığı 26 Haziran-18 Ağustos arası reaktif olmamaya ve kendinize karşı aşırı korumacı davranmamaya çalışın.

Mars retrosu 26 Haziran’dan 13 Ağustos’a kadar Kova’da, bu nedenle kariyerinizde ya da otorite figürlerinizle çatışma yaşayabilirsiniz. Bazı projeleriniz hayal kırıklığı yaşatabi- lir veya hareketleriniz profesyonel hayatınızda yanlış yorumlanabilir. Mars retrosu 13 Ağustos-27 Ağustos arası Oğlak’ta: seyahat sırasında ya da akrabalarla, öğretmenlerle ve eğiticilerle bozuşma.

Eylülde, Mars düzleşince geride zaptolan bir sürü proje daha iyi akmaya başlayabilir. 28 Ağustos’tan sonra yurtdışı seyahatleri çok daha fazla önerilir. Mars, bir toprak-bükücü olan Oğlak’ta olacağından büyük bir enerji ve güç dalgası hissedeceksiniz. Eylülden itibaren kariyeriniz ve işiniz daha iyi akacak.

Venüs: Para ve Aşk

Venüs sizin yöneticiniz ve bu nedenle onun tüm döngüleri sizin için daha etkili. Venüs, konforun, lüksün, finansın, yeteneklerin, değerlerin, sanatın ve ilişkilerin yöneticisidir. Aynı zamanda, Adalet ve Hukuk Tanrıçası Maat’la ilişkilidir. Venüs burcunuzda olduğu zaman daha çekici hissedersiniz ve iltifatlar alırsınız. Bu da özgüveninizi yükseltir ve kendinize verdiğiniz değeri artırır; ve bu da para kazanma becerinize veya yeteneklerinize inanmanıza katkı sağlar.

Venüs güzellik döngüleriyle çalışır: Kendinizi ne kadar çok severseniz o kadar kendinize inanırsınız. Kişisel imajınız ne kadar iyiyse yeteneklerinizle o kadar bağ kurarsınız. Yeteneklerinizi ne kadar geliştirir ve onlara ne kadar yatırım yaparsanız o kadar para kazanırsınız. Venüs’ün mesajı şudur: Kendinizi severseniz para gelir. Bazıları, daha fazla para kazanınca kendilerini daha çok seveceklerini sanırlar ama bu bir hatadır. Bu yıl Venüs retrosunda (6 Ekim-16 Kasım), tavrınızı değiştirebilecek ve parayla ilişkinizi düzelteceksiniz.

Bu yıl, Venüs retrosu 6 Ekim-16 Kasım arasında. İlk Venüs retrosu Akrep’te (6-31 Ekim), sonra Terazi’de (31 Ekim-16 Kasım). Venüs retrosu Akrep’teyken mali durumunuzu, yatırımlarınızı ve tutkunuzu etkileyebilir. Genel olarak herhangi bir ortaklık kurmaktan kaçının ve mümkünse büyük yatırımlar ya da alım-satımlar yapmayın. Venüs retrosu ilişki hanenizde. Bu nedenle tüm anlaşmalı ilişkileriniz inceleme altına girecek. Venüs retrosu Terazi’deyken zorluklar yaratabilir ama iş alanınızla, sağlığınızla ya da çalışanlarınızla veya size hizmet ya da yardım eden insanlarla ilgili engin dersler de verebilir. Venüs değerleri de yönettiğinden tavırlarınızı, amaçlarınızı ve değerlerinizi gözden geçirmek ve değiştirmek için iyi bir zaman. Venüs retrosu ikinci el eşyalar almak için de iyi bir zaman. Aynı zamanda ihtiyacınız olmayan şeyleri satmak için de. Ancak eğer gizli ilişkileriniz varsa bunların çoğunun da ortaya çıkacağı bir zaman.

Bildiğiniz gibi Venüs sizin kraliçeniz ve burcunuzun yöneticisi. Durumunu diğer burçlardan çok daha fazla hissedersiniz. 31 Mart-24 Nisan arası sizi, başkalarının gözünde daha çekici kılmak için sizin burcunuzda. Romantizm, para kazanmak ve sanatsal tarafınızla bağ kurmak için harika bir zaman. Kendi markanızı yeniden yaratmanız, daha farklı giyinmeniz, saçınızı değiştirmeniz, yeni kıyafetler almanız için iyi bir zaman. (Sağlıklı olduğu, size veya bir başkasına zarar vermediği sürece) Kendinizi şımartmanız ve pohpohlamanız için hiç de kötü bir zaman sayılmaz.

Sonuç:

Uzun süren bir durgunluk ve ölgünlük döneminden kurtulduktan sonra daha hakiki ve gerçek olmanızın zamanı geldi. Mayıstan itibaren bazı belirsizlikler yolunuza çıkacak ama bunlar hoş karşılanan değişiklikler. Hem Venüs’ün, hem de Jüpiter’in ilişki hanenizi aktive etmesiyle işbirliği yapmak, hayatınıza ortaklar almak ve ilişkileriniz üzerinde çalışmak için iyi bir yıl. Heyecanlı bir yıl. Bu yüzden gidin ve bu maceraları paylaşacak birini bulun.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!