Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Burçlar

2018 Yılında Kova Burcunu Neler Bekliyor

2018 Yılında Kova Burcunu Neler Bekliyor

Kabbala’da düzeltici, tamir edici olarak kabul edilen Satürn bize sopayla öğretir. Son birkaç yddır Satürn size toplumun ve arkadaşların anlamını öğretiyordu. Ne düşündüğünüzü biliyorum. Siz arkadaşlığın ve kardeşliğin burcusunuz. Zaten bildiğiniz şeyi neden öğrenmeniz gereksin? Ama her 30 yılda bir dünyadaki yerinizi yeniden değerlendirmeniz gerekir ve 2014’ün sonundan 2017’nin sonuna kadar Satürn size kulüplerinizi, arkadaşlarınızı, kuruluşlarınızı ve şirketinizi değiştirme fırsatı sundu. Özünüze bakıp gerçekten neye inandığınızı görmeniz istendi.

2018’de Satürn vites değiştiriyor ve serbest bırakma, inziva ve mistisizm hanenize geçiyor. Bu aynı zamanda acı ve ıstırap hanesidir. Önümüzdeki birkaç yıl cehennem olacak demek değil. Bu hane, gezinmek için kolay bir yer değil ancak size Kabbala’da Klipoth denen kabuğunuzu, dış tabakanızı, engellerinizi ve egonuzu soyup atma fırsatı tanır. 1990 ve 1993 arası bu zaten yaşandı. Bu döneme geri dönüp sizden neyin serbest bırakmanızın istendiğine bakın.

Önümüzdeki yıllarda başarının anahtar kelimeleri “teslim olmak” olacak. Bu, vazgeçmeniz ya da yenilmiş hissetmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Bu, akışı, eşzamanlılık dalgalarında sörf yapmayı ve akıntıda rahatlamayı öğrenmeniz gerektiği anlamını taşır. Satürn size, fazla kilolar, madde bağımlılığı, bağımlı ilişkiler, finansal zorluklar gibi sizi kısırdöngüye sokan kalıplardan, geride bırakan şeylerden kurtulmak ve bunları kesip atmak üzere yardımcı olabilir. Satürn burcunuza geçtiğinde (2020-2021), kendinizi yeniden yaratma fırsatını elde edeceksiniz. O zamana kadar eski alışkanlıklardan sıyrılıyorsunuz. Tuğla tuğla, bu duvarı yıkıyorsunuz.
Hep kasvet ve kıyametten ibaret olmayacak. Aslında, birçok insan bu geçiş sırasında harika bir feragat elde eder.

Geçmiş yaşamlarınızın içine dalıp eski hayatlarınızda sahip olduğunuz becerilerle, yeteneklerle ve armağanlarla yeniden bağ kurabileceksiniz. Hatta belki yüzyıllardır görmediğiniz ruh eşleriyle, arkadaşlarla ve hemcins ruh kabilesi üyeleriyle buluşacaksınız. Aynı zamanda gönüllü olup başkalarının ıstırapları hakkında çalışmak için iyi bir zaman.

Satürn’ün sert, katı ve ciddi doğasıyla birlikte Jüpiter bazı iyi haberlerle gelir. Geçen yıl Jüpiter seyahat ve eğitim ha- nenizdeydi. Size hakikatinizle ve öğretinizle bağ kurmanız için yardım ediyordu.
Jüpiter size yabancı kültürler ve yüksek eğitimle bağlantılı kapılar açtı. 2017’nin Ekim ortasından itibaren Jüpiter kariyer hanenize geçti. Bu, profesyonel düzeyde çok iyi bir haber. Terfi, zam, yeni kariyer fırsatları ve çalışma alanınızda liderlik şansı olabilir. Aynı zamanda baba figürleriyle, kendi babanızla ya da patronlarınızla ilişkileri düzeltmek için iyi bir zaman.

Kasımın ikinci haftasından itibaren hediyeler verici cömert gezegen Jüpiter, sosyal çemberleriniz, şirketleriniz ve kuruluşlarınızda sizin için kapılar açacak. Kurumsal merdivenin basamaklarını kolayca tırmanabilecek veya yeni arkadaşlar edinebilecek, yeni kulüplere veya gruplara katılabilecek ve Kova için en önemli şey olan toplumla yeniden bağ kurabileceksiniz.

5 Tutulma – Duygusal Manzaranız

Tutulmalar süreçleri hızlandırır ve olayları tamamlanmaya iter. 2018 size hayatın daha hızlı ilerlediğini hissettirecek. Etrafınızda örülmüş eşzamanlılıklar ve hızlanan hikâyeler bekleburcunuza olduğu gibi zıt burcunuz olan Aslan’a da geçti. 2017’nin Şubat’ına ve Ağustos’una bakın. Birçok geçiş ve değişim yaşadınız. Bu eğilim bu yıl da devam ediyor ve dikkat edilmesi gereken aylar ocak, şubat, temmuz ve ağustos. Tutulmalar en son 1999 ve 1980’de Kova ve Aslan’daydı. O zamanlarda hangi önemli olayların olduğunu tespit etmeye çalışın; bu durumlar bir eko ya da yansıma olarak bu yıl geri dönecek.

Ay, partnerler (hayat ya da iş) hanenizde olacak ve Güneş, egonuz, “ben, şahsım ve kendim” hanenizde olacak. Bu dönemde partnerler kolayca düşmanlara dönüşebilir. Bu tutulma, aynı zamanda sağlığınızı ve duygusal durumunuzu da etkileyebilir. Duygularınızla ne kadar bağ kurarsanız hasta olma ihtimaliniz o kadar düşer.

15 Şubat’taki Güneş tutulması Çin Yeni Yılı’na denk geliyor. Çin Yeni Yılı her zaman Kova’daki yeniayda gerçekleşir. Evet! Çin Yeni Yılı’nı başlatan sizsiniz. Bu büyük şeref. Bu, bu yılın bedeninize, sağlığınıza ve kimliğinize odaklı olacağı anlamına gelir. Tekrarlıyorum, gerçek özünüzü bulmak için tabakaları soymanız gerekecek. Bugün kendiniz için iyi bir şey yapın. Kendinizi vurgulayın. Kendinize bir hediye verin. Bu sizin Ay doğumgünü tutulmanız.

13 Temmuz’daki Güneş tutulması Yengeç’te ger- 1 1 çekleştiği için çok duygusal olabilir, bu da sizin için rahat bir burç değil. Evet, sizi su taşıyıcısınız ama aynı zamanda hava-bükücüsünüz ve suyu kendiniz taşımaya zorlanmaktan ziyade onu taşımak için bir yöntem icat etmeyi tercih edersiniz. Bir Yengeç tutulmasında taşınacak çok su var. Bu tutulma sağlık, diyet, evcil hayvanlar ve iş hanenize denk geliyor. Çalışma alanınızda veya çalışanlarınızla bazı duygusal keyif kaçmaları ya da kafa karışıklıkları olabilir. Sindirim sisteminize veya midenize dikkat edin. Genel anlamda arındırma ya da detoks için iyi bir zaman.

27Temmuz’daki Ay tutulması büyük sevgi gününe denk geliyor ve ilişkiler hanenizde yer alacak. Tekrarlıyorum, partnerinizin ve kendinizin ihtiyaçları arasında git-geller hissedebilirsiniz. Düşmanlarınıza ve hukuksal davalarınıza dikkat edin çünkü tutulma Mars retrosu sırasında gerçekleşiyor. Daha pozitif bir yönde ise bu tutulma hayatınıza yeni bir aşk getirebilir.

11 Ağustos’taki Güneş tutulması evlilik, partnerler ve adelet hanesinde. Bu tutulma yeni bir işbirliği, hatta hayatta veya işte yeni bir partner bile getirebilir. Merkür Retrosu – Mental Manzara Merkür retrosu sırasında yeni uzun zamanlı projelere başlamak, dokümanlar imzalamak, büyük alım-satımlar yapmak, evlenmek, yayım yapmak, pazarlama kampanyaları başlatmak ya da yeni ürünler piyasaya sürmek tavsiye edilmez. Her türden iletişim daha yavaş, arızalarla ve zorluklarla doludur. Bilgisayarlar çöker, borsalar dalgalanır, uçuşlar ertelenir, trafik her zamankinden kötü olur, daha sık kaza yaşanır ve Murphy Kanunları hayatımızı ele geçirir. Örneğin, 6 Mayıs 2010’da gerçekleşen kötü şöhretli Flash Crash (teminat fiyatlarının aniden büyük oranlarda düşüşü) Merkür retrosu, para ve borsa burcu Boğa’dayken yaşanmıştır.

2018 Yılında Kova Burcu Neler Yaşayacak

Bir projeye başlamak zorundaysanız olabildiğince farkmdalıklı olun. Küçük detaylara özen gösterin ve bir doküman imzalamanız gerekirse satır aralarını iyi okuyun. Elektronik postalarınızı tekrar yazın, metinlerinizi düzeltin ve konuşmadan önce düşünün. Hatta konuşmak yerine dinlemeye daha fazla zaman ayırın. Merkür retrosu sırasında hayat durma noktasına gelmez. Hâlâ çok şey elde edebilirsiniz. Merkür retrosu yağmur yağarken tatile çıkmaya benzer. Yine de mümkündür ama o kadar zevkli değildir.

Ancak kendinizi ve yolunuzu düzenlemek, yeniden oluşturmak, yeniden değerlendirmek adına eski projelere göz atmak ve kayıp eşyaları bulmak için harika bir zamandır. Merkür retrodayken daha fazla tesadüf ve eşzamanlılık olduğu söylenir. Yeniden değerlendirmek, yeniden iletişime geçmek, yeniden oluşturmak, yeniden ziyaret etmek, yeniden hayal etmek gibi “yeniden”li eylemlere daha fazla odaklanın.
Bir hava-bükücü olarak bu yılki Merkür retrosu, sizin için başetmesi daha kolay olacak. Siz bir hava burcusunuz ve retro ateş burçlarında yer alıyor. Simya sizin için akıyor.

22 Mart-15 Nisan arası Merkür retrosu Koç’ta. Bu Merkür retrosu iletişim hanenize denk geliyor. Koç pervasız ve agresif bir burç olduğundan söyledikleriniz (veya söylemedikleriniz) yüzünden çatışmaya girebilirsiniz. Hazırcevap olmamaya ya da insanların sözünü kesmemeye dikkat edin. Bu, küçük anlaşmazlıkların kontrolden çıkabileceği bir dönem.

26 Temmuz-18 Ağustos arası Merkür retrosu, zıt burcunuz olan Aslan’da. Bu, iş partnerleriyle ya da aşk ilişkilerinde yanlış anlaşılmalar şeklinde kendini gösterebilir. Tutulma, çok dramatik bir burç olan Aslan’da gerçekleştiği için komedi hızlı bir şekilde trajediye dönüşebilir. Kükremekten kaçının ve akdi ilişkilerinizde ve hayat arkadaşlarınızla sabır alıştırmaları yapın.

Son retro 16 Kasım-6 Aralık’ta yer alıyor. Bu retro Yay ve Akrep’te gerçekleştiği için kariyer ve arkadaşlar hanenizi etkiler. Bir kuruluşta çalışıyorsanız çalışma arkadaşları, patronlar ve otorite figürleriyle iletişim hataları olabilir. Eğer kendi işvereninizseniz veya ev ha- nımı-beyiyseniz hükümet bürokrasisiyle, izinlerle, vergilerle veya arkadaşlar arasında iletişim hatalarıyla ilgili farkındalıklı olun.

Öngörülemez Yolculuk

2010’da yöneticiniz olan, kaosun, ön- görülemezliğin ve devrimlerin gezegeni Uranüs Koç’a geçti. Son yedi yıldır iletişiminizde, pazarlamanızda ve akrabalarınızla bağlarınızda birçok değişim, kaos ve öngö- rülemezlik yaşandı. Konuşma ve bilgiyi iletme şeklinizi değiştirmek zorunda kaldınız. Düşünce kalıplarınızla ve iş yapma biçiminizle uğraştınız. 16 Mayıs 2018’de Uranüs, finansm, paranın, yeteneğin ve özdeğerin burcu Boğa’ya geçiyor. Uranüs sizin gezegeninizken ve bu nedenle sizinle özel bir bağı varken Boğa’dan geçmesi kabileniz için rahat olmayacak. Hem Kova hem de Boğa (Aslan ve Akrep’le birlikte) sabit burçlar ve sabit fikirli ve inatçı olmaya eğimliler. Bu yıl fiziksel (yoga, esneme), duygusal, spiritüel ve mental olarak esneklik egzersizleri yapmak sizin için iyi olacak.
Uranüs Boğa’dayken ev ve aile hanenize denk gelir ve ev cephesinde bir sürü kaos yaratabilir. Aynı zamanda anne figürlerini ya da hayatınızda sizi besleyen ve iyileştiren kimseleri etkileyebilir. Ev hanesi çizelgenizin temelini oluşturduğu için bu, Uranüs’ün ruhunuzun özünü sarstığı anlamına gelir. Mayıs, haziran ve temmuz gibi ağustos da tutulmasıyla size biraz rahatsız hissettirebilir. Destek için arkadaş topluluğunuza sahip olduğunuz ve mizahınız aktif olduğu sürece iyi olacaksınız ve zorlukların hakkından geleceksiniz.

Mars Retrosu

Ev hanesindeki Uranüs tümüyle kötü değildir, özellikle de yaşama alanınıza seviye atlatırsanız, modern bir yere taşınırsanız, yüksek teknoloji kullanırsanız ve mahallenizi daha iyi toplum anlayışı olan bir yerle değiştirirseniz.
nan çalı” ânınız (kutsal anlatıda yanan çalı, Musa’nın, İsrail halkını Mısır’dan götürmesi için Tanrı tarafından görevlendibir çağrı hissedeceksiniz. Mars burcunuzdayken enerjik, daha çekici, hükmeden ve seksüel ve de tutkunuza ve sizi harekete geçiren şeye derinden bağlı hissedeceksiniz. Şirketinizde, kuruluşunuzda veya topluluğunuzda bir liderlik pozisyonu üstlenmenin zamanı. 26 Haziran-13 Ağustos arası Mars retrosu sizin burcunuzdayken ekstra dikkatli olun. Bu, yaralanmalara, pişmanlıklara, öfkeyle ilgili sorunlara olduğu gibi geri çekilme ve yorgunluk dönemlerine de neden olabilir.

Mars hareketin, tutkunun ve aksiyonun burcudur. Nükleer reaktörünüzdür. Güneş paneliniz ve bataryanızdır. Aynı zamanda tohumların ve yeşillenmenin de gezegenidir ve bu, Doğa Ana burcu olan Boğa için önemlidir. Hepimiz çiftçi olmadığımıza göre bu, hayatımıza ektiğimiz ve planladığımız her türlü proje, yaratım ve girişim olarak anlamlandırılabilir. Ancak bu yıl Mars retrosu 26 Haziran-27 Ağustos arası. Bzetme yapacak olursak yöneldiğimiz bu alanlar iyi mahsul vermeyebilir. Bu hiçbir şey olmayacağı anlamına gelmez. Bazen geri geri gitmek de iyidir. Arabanızdaki geri vitesi düşünün. Onsuz nerede olurdunuz? Park etmeniz veya pozisyonunuzu değiştirmeniz nasıl mümkün olurdu?

Mars retrosu sırasında eski projelere yeniden dönebilir, barış ilan edebilir, eski silah arkadaşlarınızla yeniden bağlantı kurabilir, tutkularınızı ve cinselliğinizi yeniden değerlendirebilir, aynı zamanda ciddi bir iyileşme geçirebilirsiniz. Ancak, büyük araçlar almak (araba, teçhizat) ya da savaş başlatmak (ilk vuran kaybeder) ya da dava açmak tavsiye edilmez. Cinsel bir ilişkiye ya da büyük bir projeye başlamak için iyi bir zaman değil. Ameliyat için (kesinlikle gerekmedikçe) en iyi zaman değil. Özellikle Merkür retrosunun Mars retrosuyla çakıştığı 26 Haziran-18 Ağustos arası, reaktif olmamaya ve kendinize aşırı korumacı davranmamaya çalışın.

Yukarıda bahsettiğim gibi Mars retrosu 26 Ha- ziran-13 Ağustos arası burcunuzda: Bedeninize ve imajınıza dikkat edin. Saygınlığınızı söndürmeye çalışan insanlar olabilir. Fiziksel yaralanmalara veya ufak kazalara karşı dikkatli olun. Yavaş sürün! Mars retrosu Oğlak’tayken 13 Ağustos’tan 27 Ağustos’a kadar serbest bırakma hanenizde Satürn’le birleşip kişiliğinize veya sağlığınıza hasar verici davranış ve alışkanlıklardan kurtulmanızı isteyecek. Bir yoga inzivası veya şahsınızla alakalı herhangi bir geri çekilme için iyi bir zaman. Eylülde, Mars retrosu bittiğinde enerjik ve yenilenmiş hissedeceksiniz. Geride tutulan birçok proje daha iyi akmaya başlayabilir.

Venüs: Para ve Aşk

Venüs, konforun, lüksün, finansm, yeteneklerin, değerlerin, sanatın ve ilişkilerin yöneticisidir. Aynı zamanda, Adalet ve Hukuk Tanrıçası Maat’la ilişkilidir. Venüs burcunuzda olduğu zaman daha çekici hissedersiniz ve iltifatlar alırsınız. Romantizm, para kazanmak ve sanatsal tarafınızla bağ kurmak için harika bir zaman. Kendi markanızı yeniden yaratmanız, daha farklı giyinmeniz, saçınızı değiştirmeniz, yeni kıyafetler almanız için iyi bir zaman. (Sağlıklı olduğu, size veya bir başkasına zarar vermediği sürece) Kendinizi şımartmanız ve pohpohlamanız için hiç de kötü bir zaman sayılmaz.

Venüs güzellik döngüleriyle çalışır: Kendinizi ne kadar çok severseniz o kadar kendinize inanırsınız. Kişisel imajınız ne kadar iyiyse yeteneklerinizle o kadar bağ kurarsınız. Yeteneklerinizi ne kadar geliştirir ve onlara ne kadar yatırım yaparsanız o kadar para kazanırsınız. Venüs’ün mesajı şudur: Kendinizi severseniz para gelir. Bazıları, daha fazla para kazanınca kendilerini daha çok seveceklerini sanırlar ve bu bir hatadır. Bu yıl Venüs retrosunda (6 Ekim-16 Kasım) tavrınızı değiştirebilecek ve parayla ilişkinizi düzelteceksiniz.

2018’de Venüs retrosu 6 Ekim-16 Kasım arasında olacak. Venüs retrosu önce 6-31 Ekim arası Akrep’te, sonra 31 Ekim-16 Kasım arası Terazi’de gerçekleşecek. Venüs retrosu Akrep’teyken zorluklar yaratabilir ancak özellikle yabancılarla, akrabalarla veya eğitiminizle ilgili kişilerle (öğretmenler, mentorlar, profesörler) olan ilişkilerde ve partnerliklerde engin dersler verir. Venüs retrosu aynı zamanda özdeğerinizi, özgüveninizi ve kazanma potansiyelinizi de riske atabilir.

Venüs retrosu size gerçek dost ve düşmanlarınızı da gösterebilir. Venüs aynı zamanda değerleri yönettiğinden tavırlarınızı, amaçlarınızı ve değerlerinizi gözden geçirip değiştirmek için iyi bir zaman. Venüs retrosu aslında ikinci el eşya almak için harika bir zaman. Ayrıca ihtiyacınız olmayan eşyalarınızı satmak için de. Ancak eğer gizli aşk ilişkileriniz varsa bu onların çoğunun açığa çıkacağı bir zaman.

Sonuç:

Bildiğinizi biliyorum. Ne de olsa burcunuzun anahtar kelimesi “bilirim”. Ama Kova’yı her zaman dâhice kılan aynı zamanda neyi bilmediklerini de bilmeleridir. Bu yıl, kariyerinizde ilerleme yaşayacaksınız, özellikle de hayatınızdan kesip atmanz gerekenleri tespit etmeyi başarırsanız. Sizi aydınlanmadan alıkoyan her neyse bunları atmanın ve temizlemenin zamanı.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!