Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kendimizi Değerlendirelim Cevapları

blank

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evrensel İletişim Yayınları 5.Ünite Güvenli Hayat Sayfa 186, 187, 188  Kendimizi Değerlendirelim Etkinlik Soruları ve Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kendimizi Değerlendirelim Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 186 Cevabı 

A) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

  • Cevap:

(D) İli vali yönetir.
(D) 15 Temmuz, Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak anılmaktadır.
(D) Camiler, otobüsler, metrolar, duraklar ve okullar ortak kullanılan yerler arasındadır.
(Y) İlkokul öğrencileri küçük olduğu için ülkemizin gelişmesine katkı sağlamazlar.
(D) Mustafa Kemal Atatürk, vatan ve millet sevgisi olan bir liderdir.
(D) Kurtuluş Savaşı’mız, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılmıştır.
(D) Dinî bayramlar dargınların barıştığı, büyüklerin ziyaret edildiği günlerdir.
(Y) Ortak kullanım alanlarını korumak sadece büyüklerin görevidir.
(D) Çevremizde bulunan tarihî eserlerin özelliklerini öğrenmeliyiz.
(D) 10. Görev ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yaparsak ülkemizin gelişmesini sağlarız.

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 187 Cevabı 

B) Aşağıdaki cümleleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlarla tamamlayınız.

  • Cevap: projeler-ileri görüşlülüğü-muhtar-Okullar-belediye-tarihî eserleri-görevi

1) Farklı ülkelerden gelen arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek için projeler üretmeliyiz.
2) Her birey üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparsa ülkemiz gelişir.
3) Köyleri muhtar yönetir.
4) Yaşadığımız şehirde yol, su ve temizlik gibi işlerden belediye sorumludur.
5) Çevremizdeki tarihî eserleri korumak hepimizin görevidir.
6) Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel özelliklerinden biri de ileri görüşlülüğüdür.
7) Okullar ortak kullanılan yerler arasındadır.

C) Aşağıdaki soruları okuyunuz, doğru seçeneği işaretleyiniz.

1) “Çevremizdeki tarihî eserleri…” cümlesi, aşağıda verilenlerde hangisiyle doğru tamamlanır?
A) öğretmenler korumalıdır.
B) korumak herkesin görevidir.
C) öğrenciler korumalıdır.

  • Cevap: B

2) Aşağıdakilerden hangisi ortak kullandığımız araçlardan değildir?
A) Otobüsler
B) Arabamız
C) Metrolar

  • Cevap: B

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 188 Cevabı 

3) Yukarıdaki ifadeleri okuyunuz. Ülkesinin gelişmesini isteyen bir öğrenci hangilerini yapmalıdır?
A) 1 – 2
B) 2 – 3
C) 1 – 3

  • Cevap: C

4) Ülkemizdeki yönetim birimlerinin büyükten küçüğe doğru sıralanışı hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) İl – Köy – İlçe
B) İl – İlçe – Köy
C) Köy – İl – İlçe

  • Cevap: B

5) Aşağıdakilerden hangisi millî birlik ve beraberliğimizin arttığı günlerden değildir?
A) 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
B) Millî bayramlarımız
C) Doğum günümüz

  • Cevap: B

D) Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1) Belediyelerin görevleri nelerdir? Yazınız.

  • Cevap: İl, ilçe vb. yerleşim yerlerinde yaşayan insanlara su, yol, aydınlatma, temizlik ve esnaf denetimi gibi hizmetleri yerine getirmek belediyelerin görevidir.

2) Atatürk’ün Millî Mücadele’deki liderlik özelliğini açıklayınız.

  • Cevap: Atatürk, Milli Mücadeleyi başlatmış, Türk Milletini de Milli Mücadelesine inandırmış ve aynı amaç etrafında toplamıştır. Bu şekilde ülkemizin kurtuluşunda önemli rol oynamıştır.

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kendimizi Değerlendirelim Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!