Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kendimizi Değerlendirelim Cevapları

blank

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evrensel İletişim Yayınları 3.Ünite Sağlıklı Hayat Sayfa 103, 104, 105, 106  Kendimizi Değerlendirelim Etkinlik Soruları ve Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kendimizi Değerlendirelim Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 103 Cevabı 

blank

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı 

C) Aşağıdaki soruları okuyunuz, doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisini bilinçli bir tüketici yapmaz?
A) Alışverişte fiş ya da fatura alır.
B) TSE damgalı ürünleri tercih eder.
C) Fiyat araştırması yapmadan ürün satın alır.

  • Cevap: C

2. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat etmektedir?
A) Okula geç kalmamak için kahvaltı yapmıyorum. (Ediz)
B) Düzenli olarak sebze ve meyve tüketmeye özen gösteriyorum. (Ayşe)
C) Akşam yemeklerinde sadece makarna yiyorum. (Aykut)

  • Cevap: B

3. Aşağıdaki besin gruplarından hangisi daha çok kaslarımızı ve kemiklerimizi güçlendirir ?

  • Cevap: A

4. Hem kendi sağlığına hem de arkadaşlarının sağlığına dikkat eden bir öğrenci, hangi davranışı yapmaz?
A) Tuvaleti temiz kullanır.
B) Hasta olsa da okula gider.
C) Ellerini sık sık yıkar.

  • Cevap: B

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 105 Cevabı 

6. Aşağıdakilerden hangisi ortak kullanım alanları arasında gösterilemez?
A) Çocuk parkları
B) Okul bahçesi
C) Yatak odamız

  • Cevap: C

7. Aşağıdaki sebze ve meyvelerden hangileri kış mevsiminde daha çok bulunur?
A) Portakal, muz, karnabahar, ıspanak
B) Çilek, erik, fasulye, bezelye
C) Kiraz, kavun, patlıcan, kabak

  • Cevap: A

8. Aşağıdakilerden hangisi alacağımız ürünün kaliteli olduğunu gösterir?

A) Ürünün eskimiş olması
B) TSE damgalı olması
C) Ürünün ambalajının yırtık ve bozuk olması

  • Cevap: B

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 106 Cevabı 

9. Aşağıda verilen ifadeleri okuyunuz. İfadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yönünü takip ederek çıkışa ulaşınız. Buna göre hangi çıkıştan çıkarsınız?

  • Cevap:

blank

10.Yukarıdaki çiçeğin yapraklarında bazı besinlerin isimleri yazılmıştır. Vücudumuza daha çok enerji veren besinlerin yazılı olduğu yaprakların boyanması isteniyor. Buna göre hangi şekil elde edilir?

  • Cevap:

blank

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kendimizi Değerlendirelim Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!