Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kendimizi Değerlendirelim Cevapları

blank

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evrensel İletişim Yayınları 4.Ünite Güvenli Hayat Sayfa 144, 145, 146  Kendimizi Değerlendirelim Etkinlik Soruları ve Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kendimizi Değerlendirelim Cevapları

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 144 Cevabı 

A) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(Y) Bisiklet sürmek için kaska ihtiyacımız yoktur.
(Y) Trafik işaret ve levhalarının anlamlarını yalnızca sürücüler bilmelidir.
(D) Merdivenlerin sağ tarafından çıkmalı ve sağ tarafından inmeliyiz.
(D) Yanıcı, yakıcı maddelerle oynamamalıyız.
(Y) Karşıdan karşıya geçerken trafik ışığının yayalara kırmızı yanması gerekir.
(D) İtfaiyenin numarası 110’dur.
(Y) Okulda bir yangın çıktıysa yangını söndürmeliyiz.
(D) Parklardaki oyuncaklara sırayla binmeliyiz.
(Y) Yabancı kişilere telefon numaramızı verebiliriz.

B) Aşağıdaki cümleleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.

trafik-polisten-nöbetçi öğretmenlere-Deterjanları-155 – 156-tehlikeli

1. Duran iki aracın arasından karşıdan karşıya geçmek tehlikeli bir davranıştır.
2. ..Deterjanları koklamak, onlara dokunmak sağlığımızı bozabilir.
3. Okulda acil bir durumla karşılaştığımızda öğretmenlere, idarecilere, güvenlik görevlisine veya nöbetçi öğretmenlere haber vermeliyiz.
4. Kendimizi güvende hissetmediğimizde polisten yardım isteyebiliriz.
5. Yayaların, hayvanların ve araçların kara yolları üzerindeki hâl ve hareketlerine trafik denir.
6. Polisin telefon numarası 155, jandarmanın ise 156’dır.

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı 

1)Aşağıdaki soruları okuyunuz, doğru seçeneği işaretleyiniz.

  • Cevap:3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 145 Cevabı 

2) Aşağıdaki levhalardan hangisi bisikletle girilemeyeceğini gösterir?

  • Cevap3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları

3) Aşağıdakilerden hangisi acil bir durum değildir?
A) Arkadaşımızın bizimle oynamaması
B) Arkadaşımızın düşmesi
C) Arkadaşımızın elinin kapıya sıkışması

  • Cevap: A

4) Aşağıdakilerden hangisini yapmak tehlikeli olabilir?
A) Evde kitap okumak
B) Yüksek bir ağaca tırmanmak
C) Resim yapmak

  • Cevap: B

5) Güvenliğimiz tehlikede olduğunda, polisten yardım istemek için hangi numarayı aramalıyız?
A) 155
B) 112
C) 110

  • Cevap: A

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 146 Cevabı 

6) Aşağıdakilerden hangisi deprem anında yapılmaması gereken davranışlardandır?
A) Çök, kapan ve tutun tekniğini uygulamalıyız.
B) Panik yapmamalı ve sakin davranmalıyız.
C) Merdivenleri veya asansörü kullanarak binadan çıkmalıyız.

  • Cevap: A

7) Tuğçe’yi sınıfındaki bazı çocuklar rahatsız ediyordu. Bu durumda Tuğçe nasıl davranmalıdır?
A) Tuğçe, bu durumu kimseye söylememelidir.
B) Tuğçe, bu durumu sadece en yakın arkadaşına söylemelidir.
C) Tuğçe, bu durumu ailesine ve öğretmenine söylemelidir.

  • Cevap: C

8) Aşağıdakilerden hangisi doğru bir davranıştır?
A) Üst ve alt geçitleri kullanarak karşıya geçmek.
B) Araçların önünden koşmak
C) Otomobilin penceresinden elimizi ve kolumuzu çıkarmak.

  • Cevap: A

9) Güvenliğimiz için aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?
A) Tanımadığımız kişilerin arabasına binmemeliyiz.
B) Tanımadığımız kişilerle internette her zaman konuşabiliriz.
C) Tanımadığımız kişilere kapımızı açmamalıyız.

  • Cevap: B

10) Okuldan eve dönerken sokakta bir kişiyle karşılaştınız. Bu kişi onunla birlikte gitmeniz için sizi rahatsız ediyor. Ne yaparsanız doğru davranmış olursunuz?
A) Korktuğum için o kişiyle giderim.
B) O kişiyi kendi evime götürürüm.
C) Bağırarak çevremden yardım isterim.

  • Cevap: C

3. Sınıf Evrensel İletişim Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kendimizi Değerlendirelim Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
0
0
0
0
0
0
0

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!