“3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38 Tuna Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 38

ETKİNLİK YAPALIM 1) Aşağıdaki resmi inceleyelim. Resimdeki olayı bir arkadaşımız yapsaydı ona nasıl tepki verirdik? Okul kaynaklarını korumak için ona ne tür önerilerde bulunurduk? Önerilerimizi noktalı alana yazalım.
  • Cevap: Resimdeki olayı bir arkadaşımız yapsaydı ona kızar ve bu davranışı neden yaptığını sorardım. Okul kaynaklarına zarar vermemiz gerektiğini, bunun milli servet olduğunu, bu verdiğimiz zararların aslında annemizin babamızın cebinde çıktığını anlatırdım.
2) Okulumuzdaki kaynakları tasarruflu kullanmamız gerektiğini arkadaşlarımıza hatırlatalım. Bunun için özgün önerilerde bulunalım. Aşağıda verilen örneklerdeki gibi etiketler ve sloganlar hazırlayalım. Etiketlerimizin ve sloganlarımızın olduğu kartonları sınıfımızda ve okulumuzda uygun yerlere asalım. ➢ Elektrik millî servettir. ➢ Gereksiz yere yanan lambaları söndürelim. ➢ Gereksiz akan muslukları kapatalım.
  • Cevap:
Etiketler: "Elektriği Sevgiyle Kullan, Tasarruflu Ol!" "Su, Hayatın Özüdür. İsraf Etme!" "Gereksiz Lambaları Söndür, Geleceğimize Işık Tut!" "Muslukları Kapat, Suyu Boşa Akıtmayalım!" "Küçük Adımlar, Büyük Tasarruflar!" "Doğa İçin Daha Az Tüketelim, Daha Çok Koruyalım!" Sloganlar: "Elektrik israfı yapma, geleceğimize parlak bir ışık yak!" "Su damlası damlasına göl olur, israf etme suyu koru!" "Bir düşün, bir adım at. Geleceğimize katkı sağla, tasarruf et!" "Musluk suyu sadece akmasın, yaşamı sürdürsün!" "Küçük hareketler büyük değişimlere yol açar. Tasarruf yap, dünyayı kurtar!" "Doğayı seviyorsan, kaynakları koru. Daha az tüket, daha çok yaşa!" Okul kaynaklarını etkili ve verimli kullanmak için neler yapmalıyız? Örneklerle açıklayalım.
  • Cevap: Öncelikle okul eşyalarına, okul araç-gereçlerine zarar vermemeli, onları korumalıyız. Sınıfta veya okulda elektrikli ekipmanları (projektör, bilgisayar, lamba) kullanırken, işimiz bitince kapatmayı unutmamalıyız. Gereksiz yere enerji harcamamak önemlidir. Tuvaleti kullanırken musluğu açık bırakmak yerine, ellerimizi yıkadıktan sonra musluğu kapatmalıyız. Böylece su israfını engellemiş oluruz. Arkadaşlarımızla kitapları veya diğer okul malzemelerini paylaşarak herkesin ihtiyacını karşılayabiliriz.

3. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 38 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.