Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 1. Ünite Gezegenimizi Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 1. Ünite Gezegenimizi Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 1. Ünite Gezegenimizi Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Gezegenimizi Tanıyalım Sayfa 33, 34, 35 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı

1. ▲. Kalınlığı her yerde aynı değildir.
●. Dünya’nın tüm yüzeyini kaplar.
★. Üzerinde insan, hayvan ve bitki yaşar.
Yukarıda özellikleri verilen katman hangisidir?
A) Yer kabuğu
B) Manto
C) Çekirdek

  • Cevap: A

2. İlkim aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabını vermiştir?
A) Üzerinde insanların, kara hayvanlarının ve pek çok bitki türünün yaşadığı
yere ne denir?
B) Dünya yüzeyinin çoğunluğunu kaplayan katman hangisidir?
C) Dünya’mızı saran gaz katmanının adı nedir?

  • Cevap: B

3. Dünya’mızın şekli ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Dünya’mızın şekli küpe benzer.
B) Dünya’mızın şekli küreye benzer.
C) Dünya’mızın şekli silindire benzer.

  • Cevap: B

4. ★. Deniz, okyanus, yer altı suları, dereler bu katmandadır.
●. Pek çok canlıya ve bitkiye ev sahipliği yapar.
▲. Karalardan daha az alanı kaplar.
Su katmanı için yukarıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) ★ B) ● C) ▲

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı

5. Görseldeki çocuk hangi katmanları hisseder?
A) Kara ve su katmanı
B) Hava katmanı
C) Kara, su ve hava katmanı

  • Cevap: C

6. ‘’İçi ateş, üstü taş, üzerinde bin bir baş‘’ bilmecesinin cevabı ne olabilir?
A) Uzay
B) Dünya
C) Güneş

  • Cevap: B

7. Dünya’mızın şeklini aşağıdaki hangi meyveye benzetebiliriz?
A ) B) C)

  • Cevap: B

8. ‘’Dünya yüzeyinin sularla kaplı olmayan yerlerine ………… denir.’’ Bu cümledeki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) Kara
B) Hava
C) Su

  • Cevap: B

9. ‘’Uzaktan gelen geminin önce dumanı, sonra bacası, sonra tamamı görülür. ‘’
Bu durum aşağıdakilerden hangisinin kanıtıdır?
A) Dünya’mızın şeklinin düz olduğunun.
B) Dünya’mızın şeklinin küreye benzediğinin.
C) Dünya’mızın yüzeyinde su bulunduğunun.

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı

10. Yanda verilen Dünya fotoğrafına bakıldığında aşağıdakilerden hangisi görülemez?
A) Dünya’mızın iç katmanları
B) Dünya’mızın yüzeyinde karaların olduğu
C) Dünya’mızın yüzeyinde su olduğu

  • Cevap:  A

11. Pisagor
Birûnî
Magellan
Yukarıdaki bilim insanlarının ortak görüşü nedir?
A) Dünya’mızın yüzeyinde denizler olduğunu söylemişlerdir.
B) Dünya’mızın küre şeklinde olduğunu savunmuşlardır.
C) Dünya’mızın tepsi gibi düz olduğuna inanmışlardır.

  • Cevap: B

12. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
A ) Dünya’mızın yüzeyinde karalar daha çok yer kaplar.
B) Dünya’mızın yüzeyinde sular daha çok yer kaplar.
C) Dünya’mızın yüzeyinde karalar ve sular eşit olarak yer kaplar.

  • Cevap: B

13. Kar, yağmur, sis gibi doğa olayları Dünya’mızın hangi katmanında gerçekleşir?
A) Hava
B) Kara
C) Su

  • Cevap: A

14. Dünya modelinde mavi ile gösterilen alanlar neyi ifade eder?
A) Dağları
B) Ovaları
C) Suları

  • Cevap: B
11
like
14
love
24
haha
7
wow
8
sad
43
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir