Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Duyu Organlarımız ve Görevleri Sıra Sizde Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Varlıkların Hareket Özellikleri Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 2. Ünite Beş Duyumuz Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 2. Ünite Beş Duyumuz Değerlendirme Testi Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 2. Ünite Beş Duyumuz Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Beş Duyumuz Sayfa 62, 63, 64, 65 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 62 Cevabı

1. “Burnunuz tıkalı olduğu zaman yediklerinizin tadını alamazsınız.” Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yediğiniz besinin tadı yoktur.
B) Dil bazı besinlerin tadını alamaz.
C) Koku alma ile tat alma duyuları birlikte çalışır.

  • Cevap:  C

2. Duyu organlarınızın sağlığı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
A) Deri sağlığını korumak için banyo yapılmalıdır.
B) Göz sağlığını korumak için televizyon yakından seyredilmelidir.
C) Yüksek sesle müzik dinlenmelidir.

  • Cevap: A

3. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi duyu organı deri ile ilgili doğru bir bilgi vermiştir?

  • Cevap: B

4. Nefes alıp vermede ve koklamada kullandığımız duyu organımız aşağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: BURUN
  • Cevap: BURUN

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı

5. Aşağıdakilerden hangisi dilin görevlerinden değildir?
A) Yemekleri yutmaya yardım eder.
B) Yemeklerin tadını almanızı sağlar.
C) Yemeklerin tadını değiştirir.

  • Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi burun sağlığını korumaya yönelik bir davranıştır?
A) Burnunuzun temiz tutulması.
B) Burun kanamalarında başın öne eğilmesi.
C) Burun kıllarının koparılması.

  • Cevap: A

7. Aşağıdaki duyu organı ve görevi eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
A) Dil – tatma
B) Burun – dinleme
C) Deri – duyma

  • Cevap: A

8. Göz ile ilgili olarak;
●. Çevremizdeki varlıkların şeklini, biçimini, rengini algılamanızı sağlar.
★. İnsanlar farklı göz renklerine sahip olabilirler.
▲. Başkalarına ait gözlükleri kullanabiliriz. ifadelerden hangileri doğrudur?
A) ● ve ▲
B) ● ve ★
C) ★ ve ▲

  • Cevap: B

9. Beyza mutfaktan gelen güzel kokuları alınca mutfağa koştu ve annesinin hazırladığı keki masanın üzerinde gördü. Buna göre Beyza hangi duyu organlarını kullanmıştır?

  • Cevap: Koku, Görme burun ve göz .

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı

10. ▲. Çok acılı yiyecekler yemek.
●. Ağız temizliğine dikkat etmek.
★. Çok sıcak ve soğuk yiyecekler tüketmek .
Yukarıdaki ifadelerden hangileri dil sağlığını olumsuz etkiler?
A) ▲ ve ●
B) ▲ ve ★
C) ● ve ★

  • Cevap:  C

11. Duyu organlarıyla varlıkların özelliklerini örnekteki gibi eşleştirdiğinizde hangi duyu organı boşta kalır?

  • Cevap:  C

12. Berkay ödevini yaptı. Çantasını hazırladı. Yumuşacık, mis kokulu yastığına başını koyar koymaz uyudu. Yukarıdaki ifadede hangi duyu organından bahsedilmemiştir?
A) Burun
B) Kulak
C) Deri

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 65 Cevabı

13. Deri ile ilgili aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?
A) Derimizi yaralanma, kesilme, yanma ve ezilmelerden korumalıyız.
B) Derimizin temizliğine dikkat etmeliyiz.
C) Yazın uzun süre Güneş altında güneşlenmeliyiz.

  • Cevap: C

14. ★. Çok sıcak yemek yemek dilinize zarar verir.
●. Yüksek sesle müzik dinlemek kulağınıza zarar verir.
▲. Uzun süre güneşlenmek derinize zarar verir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
A) ★, ●, ▲ B) ★, ● C) ▲, ●

  • Cevap: B

15. Aşağıda görselleri verilenlerden hangisi duyu organı değildir?

B KAŞ

16. Aşağıdakilerden hangisini yapmak kulak sağlığına zarar verir?
A) Sert ve sivri cisimle kulak temizlemek.
B) Soğuk havalarda bere takmak.
C) Aşırı gürültülü ortamlardan uzak durmak.

  • Cevap: A
0
like
0
love
0
haha
0
wow
1
sad
2
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir