Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 3. Ünite Kuvveti Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 3. Ünite Kuvveti Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 3. Ünite Kuvveti Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Kuvveti Tanıyalım Sayfa 93, 94, 95, 96, 97 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 93 Cevabı

1. Duvar saatindeki akrep ve yelkovanın hareket türü nedir?
A) Sallanma hareketi
B) Dönme hareketi
C) Çekme hareketi

  • Cevap: B

2. Aşağıdan yukarıya doğru atılan top yukarı çıkarken nasıl hareket eder?
A) Hızlanır B) Yavaşlar C) Hızı aynı kalır

  • Cevap: B

3. Elif mutfakta mikserle yumurta çırparken mikserin hangi hareket özelliğinden faydalanmıştır?
A) Dönme hareketi B) Yavaşlama hareketi C) Çekme hareketi

  • Cevap: A

4. A t arabasını hareket ettirmek için at hangi kuvveti uygular?
A) Çekme kuvveti
B) İtme kuvveti
C) Kuvvet uygulamaz

  • Cevap: A

5. ˜. Cisimleri hızlandırabilir.
★. Cisimlerin yönünü değiştirebilir.
▲. Cisimlerin şeklini değiştirebilir.
Yukarıdakilerden hangileri kuvvetin etkilerindendir?
A ) ˜ – ★ B) ★ – ▲ C) ˜ – ★ – ▲

  • Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha fazla kuvvet gerekir?
A ) 5 kg
B) 15 kg
C) 20 kg

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 94 Cevabı

7. Yukarıdaki varlıklardan en hızlı hareket edebilen hangisidir?
A) ● B) ★ C) ▲

  • Cevap: A

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde hızlanma hareketi vardır?
A ) Yokuş aşağı yuvarlanan top
B) Yolcu indirmek için durağa yaklaşan otobüs
C) Kırmızı ışıkta durmak için yavaşlayan araç

  • Cevap: A

9. ●. Yağmur yağması
▲. Kar yağması
★. Çığ düşmesi
Yukarıdakilerden hangisi hareketli cisimlerin sebep olduğu tehlikeli doğa olaylarına örnektir?
A ) ●
B) ▲
C) ★

  • Cevap: C

10. A şağıdaki hareketli varlıklardan hangisini elimizi kullanarak güvenle durdurabiliriz?
A) B) C)

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 95 Cevabı

11. Görsellerdeki varlıklardan hangisi veya hangileri sallanma hareketi yapar?
A ) ★ – ▲ – ●
B) ▲ – ●
C) ★ – ●

  • Cevap: A

12. Bilek güreşi yapan insanlar birbirlerinin bileklerine hangi kuvveti uygular?
A) İtme kuvveti
B) Dönme hareketi
C) Çekme kuvveti

  • Cevap: A

13. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yavaştır?
A) B) C)

  • Cevap: B

14. Görseldeki oyunu oynayan çocuklar ipe hangi kuvveti uygular?
A) İtme
B) Çekme
C) Yön değiştirme

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı

15. Görseldeki varlıklardan hangisi dönme hareketi yapmaz?
A ) B) C)

  • Cevap: B

16. – Kuvvet duran cisimleri hareket ettirebilir.
– Kuvvet cisimlerin şeklini değiştirebilir.
– Kuvvetin hareket eden cisimlere etkisi olmaz.
Yukarıdaki verilen ifadelerden kaç tanesi doğrudur?
A ) 1 B) 2 C) 3

  • Cevap:  B

17. Görsellerdeki varlıklardan hangisi dışarıdan etki olmadan kendiliğinden hareket edebilir?
A) Rüzgâr gülü
B) Masa
C) Köpek

  • Cevap: C

18. Aşağıdakilerden hangisini elle durdurmak tehlikelidir?

  • Cevap:  B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı

19. A şağıdaki görsellerin hangisinin hareket türü farklıdır?
A) B) C)

  • Cevap: A

20. Hareket hâlindeki bir cismi hızlandırmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) Cisme hareket yönünün tersi yönde kuvvet uygulamalıyız.
B) Cisme hiçbir kuvvet uygulamamalıyız.
C) Cismin hareket yönünde kuvvet uygulamalıyız.

  • Cevap: C

21. A şağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Bitkiler hareket edemezler.
B) Yeşil ışık yanınca durmakta olan araçlar hızlanarak hareket eder.
C) Piste iniş yapan uçaklar hızlarını arttırırlar.

  • Cevap: B

22. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha fazla kuvvet uygularız?

  • Cevap: C
0
like
2
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir