Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Maddenin Hâlleri Sıra Sizde Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Işığın Görmedeki Rolü Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Sayfa 132, 133, 134, 135 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 132 Cevabı

1. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
A) Cam pürüzsüz madde
B) Cam sert madde
C) Cam esnek madde

  • Cevap: C

2. Aşağıdakilerden hangisi gaz hâlindeki maddeye örnektir?
A) meyve suyu
B) yemek buharı 
C) kitap

  • Cevap: B

3. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi sıvı hâldedir?
A) Her gün süt içiyorum.
B) Cam bardak kırılgandır.
C) Atmosferde oksijen bulunur.

  • Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisinin yüzeyi en az pürüzlüdür?
A) ceviz  
B) elma
C) fındık

  • Cevap: A

5. ‘’Bacadan çıkan duman’’ maddenin hangi hâline örnektir?
A) Gaz
B) Katı
C) Sıvı

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133 Cevabı

6. Aşağıdakilerden hangisinin tadına bakmak tehlikelidir?
A)  çamaşır suyu
B)  süt
C)  su

  • Cevap: A

7. Aşağıdakilerden hangisi katı hâlde bulunan ve esnek bir maddeye örnektir?
A) duvar
B) cam
C) sünger

  • Cevap: C

8. A şağıdakilerden hangisinin yüzeyi pürüzlüdür?
A)  domates
B) ekmek
C)  ayna

  • Cevap: B

9. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yumuşaktır?

A) elma şekeri
B) pamuk şeker
C) kağıt helva

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 134 Cevabı

10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Bazı maddeleri koklamak sağlığa zararlıdır.
B) Her maddenin tadına bakılabilir.
C) Temizlik malzemelerinin üzerindeki uyarılar dikkatle okunmalıdır.

  • Cevap: B

11. A şağıdakilerden hangisini koklayarak ayırt edemeyiz?
A) çilek
B) gül
C) tuz

  • Cevap: C

12. Maddenin hâlleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
A) Katı, sıvı, gaz
B) Taş, katı, su
C) Hava, gaz, sıvı

  • Cevap: A

13. Yastık Tahta Sünger Pamuk Kalem
Yukarıdaki maddelerden hangileri yumuşak maddedir?
A) a, c, d
B) b, d, e
C) a, b, e

  • Cevap: A

14. Yandaki maddelerin ortak özelliği nedir?
A) Üçü de esnektir.
B) Üçü de yumuşaktır.
C) Üçü de kırılgandır.

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı

15. Aşağıdakilerden hangisi esnektir?
A) kalem
B) kavanoz
C) silgi

  • Cevap: C

16. Görsellerdeki üç maddenin ortak özelliği nedir?
A) Yumuşaktır.
B) Yüzeyleri pürüzlüdür.
C) Kırılgandır.

  • Cevap:

17. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Deterjanları koklayıp tadına bakabilirsiniz.
B) Su sağlığa zararlıdır.
C) Bazı maddeler sağlığa zarar verebilir.

  • Cevap: C

18. Bardaktaki su Tencereden çıkan buhar
Altı çizili ifadeler sırasıyla maddenin hangi hâllerine örnektir?
A) Katı – sıvı
B) Sıvı – gaz 
C) Katı – gaz

  • Cevap: B

19. ‘’Yumuşak, esnek ve katıdır.’’ Bu ifadeye uyan madde hangisi olabilir?
A) su
B) sünger
C)  cam

  • Cevap: B
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir