Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Değerlendirme Testi Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Sayfa 204, 205, 206, 207 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 204 Cevabı

1. ✓ Erişkin oluncaya kadar büyür.
✓ Erişkin olduktan sonra büyümesi durur.
✓ Besinini diğer canlılardan sağlar.
Bu özellikler aşağıdaki hangi canlıya ait olabilir?
A) B) C)

  • Cevap: B

2. Aşağıdakilerden hangisi hayvan ile bitkinin ortak özelliği değildir?
A) Kendi besinini kendi yapar.
B) Boşaltım yapar.
C) Hareket eder.

  • Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrede yaşamaktadır?
A) B) C)

  • Cevap: C

4. Çevreye atılan çöpler ve piller.
✱ Parfüm ve deodorantlar.
■ Araba, ev ve fabrikalardan çıkan dumanlar.
Yukarıdakilerden hangileri çevreye zarar verir?
A) u- ✱ – ■ B) ✱ – ■ C) u – ■

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 205 Cevabı

5. Aşağıdakilerden hangisi tükenir kaynaklardan değildir?
A) B) C)

  • Cevap: B

6. Aşağıdakilerden hangisi en kısa sürede doğaya karışır?
A) B) C)

  • Cevap: C

7. Doğal ve yapay çevre ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Yapay çevre insanlar tarafından yapılmış ya da değiştirilmiştir.
B) Yapay çevre doğada var olan çevredir.
C) Yapay çevre insanların ihtiyaçları doğrultusunda yapılmıştır.

  • Cevap: B

8. Hakan fen bilimleri dersinde sunum yapmak için yukarıdaki resimleri hazırladı. Hakan’ın sunumunun konusu ne olabilir?
A) Hava kirliliği B) Su kirliliği C) Toprak kirliliği

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 206 Cevabı

9. Aşağıdaki canlılardan hangisi doğanın kirlenmesine sebep olur?
A) B) C)

  • Cevap: A

10. Aşağıdakilerden hangisi insanlar tarafından yapılmıştır?
A) Doğal anıtlar B) Şelâle C) Baraj

  • Cevap: C

11. Hangisi canlıların ortak özelliği değildir?
A) Büyüme B) Solunum yapma C) Yürüme

  • Cevap: C

12. Aşağıdakilerden hangisi cansızdır?
A) B) C)

  • Cevap: B

13. Aşağıdakilerden hangisi canlıdır?
A) B) C)

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 207 Cevabı

14. Bitkiler hareket etmezler.
✱ Toprak canlı bir varlıktır.
■ Su cansız bir varlıktır.
Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur?
A) 1 B) 2 C) 3

  • Cevap: A

15. Mete’nin ifade ettiği varlıklardan kaç tanesi canlıdır?
A) 1 B) 2 C) 3

  • Cevap: B

16. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrenin kirlenmesine sebep olmaz?
A) Plastik poşetlerin toprağa karışması.
B) Sonbaharda ağaçların yapraklarının toprağa karışması.
C) Çöplerden sızan suların toprağa karışması.

  • Cevap: B

17. Melisa için hangisi söylenemez?
A) Suyun önemini biliyor.
B) Suyu israf ediyor.
C) Suyu tasarruflu kullanıyor.

  • Cevap: B

18. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevreye örnek değildir?

  • Cevap: C
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir