Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 7. Ünite Elektrikli Araçlar Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 7. Ünite Elektrikli Araçlar Değerlendirme Testi Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 7. Ünite Elektrikli Araçlar Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Elektrikli Araçlar Sayfa 242, 243, 244, 245 Elektrikli Araçlar Değerlendirme Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 242 Cevabı

1.  Yukarıdaki elektrikli araçların elektrik kaynakları sırasıyla hangi seçenekte
doğru verilmiştir?
A) Pil, batarya, akü
B) Şehir elektriği, pil, akü
C) Şehir elektriği, akü, batarya

  • Cevap: B

2. Kullanım süresi bitmiş doğaya atılmamalıdır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?
A) Yaprak B) Tahta C) Pil

  • Cevap: C

3. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi doğrudur?
A) Biten pilleri geri dönüşüm kutusuna atmalıyız.
B) Gündüz vakti lambaları yakmalıyız.
C) Arızalı elektrikli araçları kendimiz tamir etmeliyiz.

  • Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi ısınma amacıyla kullanılan elektrikli araçlardandır?

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 243 Cevabı

5. Aşağıdakilerden hangisini yaparken her zaman elektrik enerjisine ihtiyaç duyarız?
A) Bilgisayar kullanırken
B) Kitap okurken
C) Yürüyüş yaparken

  • Cevap: A

6. Yukarıda verilen eşleştirmelerden kaç tanesi doğrudur?
A) 1 B) 2 C) 3

  • Cevap: C

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

  • Cevap: B

8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Fişleri prizden çıkarırken kablodan çekip çıkarmalıyız.
B) Kabloların üstüne eşya yerleştirmeliyiz.
C) Kırılmış prizleri ve yıpranmış kabloları uzman kişilere tamir ettirmeliyiz.

  • Cevap: C

9. Elektrik çarpmış birine yardım için hangisi yapılmamalıdır?
A) Elektriği kesmek için şalterler kapatılmalıdır.
B) Plastik eldiven takarak kuru bir tahta parçası ile elektrikli araç uzaklaştırmalıdır.
C) Elektrikli aletin üzerine su dökülmelidir.

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 244 Cevabı

10. Aşağıdaki görsellerden hangisi elektrikli ev araç gereçlerindendir?
A) B) C)

  • Cevap:A

11. Aşağıdakilerden hangisi elektrik kaynağı değildir?
A) B) C)

  • Cevap: C

12. Aşağıdakilerden hangisi birkaç pilin bir araya gelmesiyle oluşan elektrik kaynağıdır?
A) Pil
B) Batarya
C) Akü

  • Cevap: B

13. ★. Çamaşır makinesi ve buzdolabı pille çalışır.
▲. El feneri şehir elektriği ile çalışır.
˜. Telsizler ve şarjlı lambalar batarya ile çalışır.
Yukarıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) ˜
B) ★
C) ▲

  • Cevap: A

14. Atık piller ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Biten piller atık pil kutusuna atılmalıdır.
B) Atık pil sayısını azaltmak için şarjlı pil kullanılmalıdır.
C) Atık piller çöpe atılmalıdır.

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 245 Cevabı

15. Elektrik çarpmış birine nasıl yardım edebiliriz?
A) Şalterleri kapatıp 112 Acil Yardımı aramalıyız.
B) Elektrik çarpan kişiyi hemen elinden tutup çekmeliyiz.
C) Elektrik çarpan kişinin üzerine su dökmeliyiz.

  • Cevap: A

16. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

  • Cevap: A

17. Elektrik enerjisinin iletilmesinde kullanılır. Boşluk bırakılan yere aşağıdaki sözcüklerden hangisi gelmelidir?
A) Lamba
B) Kablo
C) Isıtıcı

  • Cevap: B

18. ●. Islak zeminlerde elektrikli araçlar kullanılmalıdır.
▲. Elektrikli araçlar çalışırken hareket ettirilir.
¢. Kırık prizler tamir ettirilmelidir.
Yukarıda verilen ifadelerden hangileri yanlıştır?
A) ● – ▲ – ■
B) ▲ – ¢
C) ● – ▲

  • Cevap: C

19. Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma amaçlı araç gereç değildir?

  • Cevap: C
0
like
1
love
1
haha
1
wow
1
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir