Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Eğlence Zamanı Cevapları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Meb Yayınları 6.Ünite Doğada Hayat Sayfa 175 Eğlence Zamanı Etkinlik Soruları ve Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Eğlence Zamanı Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 175 Cevabı 

Aşağıdaki bulmacayı çözerek renkli sütundaki sözü bulunuz,

SORULAR

1) Katı atıkların tekrar üretim sürecine dâhil edilmesi.

  • Cevap: Geri Dönüşüm.

2) Sütünden ve yününden yararlanılan bir hayvan.

  • Cevap: Koyun.

3) Gövdesi odun veya kereste olmaya elverişli bulunan, uzun yıllar yaşayan bitki.

  • Cevap: Ağaç.

4) Ham maddesi ağaç olan, üzerine yazı yazmaya yarayan ince yaprak.

  • Cevap: Sayfa.

5) Nesli tükenmekte olan, kuzey kutup bölgesinde yaşayan bir hayvan.

  • Cevap: Kutup Ayısı.

6) Sapından ve yapraklarından yararlanılan, vitamince zengin bir kış sebzesi.

  • Cevap: Pırasa.

7) Yaz aylarında tüketilen dışı yeşil, içi kırmızı, lezzetli ve serinletici bir meyve.

  • Cevap: Karpuz.

8) Sıcak bölgelerde yetişen dışı turuncu, içi sarımtırak renkli, bol sulu meyve.

  • Cevap: Portakal.

9) Yeşil renkli, yapraklarından salata yapılan bir bitki.

  • Cevap: Marul.

10) Yön bulmak için kullanılan ve üzerinde hareketli ibresi bulunan araç.

  • Cevap: Pusula.

3. Sınıf Meb Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 175 hakkında ve yapılmasını istediğiniz sayfalar için aşağıdan yorumlarınızı hemen paylaşabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
happy
2
clap
1
love
1
unlike
0
confused
0
sad
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!