Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Atatürk'ün Hayatı Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Hayal Gücü Temaya Hazırlanıyorum Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 2. Tema Atatürk Tema Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 2. Tema Atatürk Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 2. Tema Atatürk Tema Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 2. Tema Atatürk Sayfa 52, 53 Tema Değerlendirme Etkinlik Soruları ve Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 52 Cevabı

A. Aşağıdaki metni okuyunuz. 1,2, 3 ve 4. soruları metne göre cevaplayınız.

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER
Mondros Ateşkes Antlaşmasının imzalanmasından sonra Mustafa Kemal, İstanbul’a çağrıldı. 13 Kasım 1918 günü Haydarpaşa’da trenden indi. Garın merdivenlerinden inerken yaveri Cevat Abbas, Marmara yönünü göstererek hüzünlü bir sesle:
– Geliyorlar, dedi.
Mustafa Kemal, yaverinin gösterdiği yana baktı. İngiliz ve Yunan donanmasına bağlı gemiler ağır ağır Marmara’dan Boğaz’a doğru ilerliyordu.
O günün aksam saatlerinde Dolmabahçe Sarayı önünde demirleyeceklerdi. Toplarını da yüzyıllardır hükümdar olan bu devletin hükümdarlık sarayına çevireceklerdi. Mustafa Kemal, bu gemilerin buraya gelmemesi için Çanakkale’de verilen savaşları, akıtılan kanları, yitirilen canları hatırladı. Sonra da öfkeli, aynı zamanda azimli bir sesle:
– Evet, gelirler, gelirler ama bir gün de geldikleri gibi giderler, diyerek yaverini avuttu.
Faruk ÇİL (Düzenlenmiştir.)

1. Atatürk, İstanbul’a hangi araçla gelmiştir?
a) Gemi b) Uçak c) Tren

  • Cevap: C

2. Mustafa Kemal, yaverinin gösterdiği yerde ne görmüştür? Kısaca yazınız.

  • Cevap:  İngiliz ve Yunan donanmasına bağlı gemiler.

3. Mustafa Kemal, Cevat Abbas’ı hangi sözlerle avutmuştur? Kısaca yazınız.

  • Cevap: Evet, gelirler, gelirler ama bir gün de geldikleri gibi giderler, diyerek yaverini avutmuştur.

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 53 Cevabı

4. 1. İleri görüşlülük
2. Kararlılık
3. Planlı çalışma
Yukarıda Atatürk’ün kişilik özelliklerinden bazıları verilmiştir. Bu özelliklerden hangileri okuduğunuz metinde vardır?
a) 1 ve 2 b) 2 ve 3 c) 1 ve 3

  • Cevap: A

B. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama hatası yapılmamıştır?
a) Tuğçeyle bize geleceklerdi.
b) Kırtasiyeden kalem silgi ve defter aldı.
c) Bugün seni gördüğüne sevinmedi mi?

  • Cevap: C

6. Aşağıdaki kelimelerden hangisi iki farklı anlama sahiptir?
a) can b) çay c) gece

  • Cevap: B

7. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
a) kirli – temiz b) alçak – yüksek c) beyaz – ak

  • Cevap: C

8. “Küçük Ülküyü sık sık Çankayadaki evine getirirdi.”
Yukarıdaki cümlede noktalama hataları vardır. Bu cümledeki hatalar düzeltiğinde doğru seçenek hangisi olur?
a) “Küçük” kelimesinden sonra virgül konmalıdır.
b) “Sık sık” kelimesi “Sıksık” seklinde yazılmalıdır.
c) “Ülküyü” kelimesi “Ülkü yü”, “Çankayadaki” kelimesi “Çankaya’daki” seklinde yazılmalıdır.

  • Cevap: C
0
like
0
love
0
haha
0
wow
1
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir