Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 5. Tema Sağlık ve Çevre Tema Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 5. Tema Sağlık ve Çevre Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 5. Tema Sağlık ve Çevre Tema Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 5. Tema Sağlık ve Çevre Sayfa 118, 119 Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 118 Cevabı

A. Aşağıdaki metni okuyunuz. İlk beş soruyu metne göre cevaplayınız.

Hayatın bası sağlık, sağlığın bası da beslenmedir. Dengeli beslenmeli ve annenizin hazırladığı tüm yemekleri yemelisiniz. Bu sizin beyin ve beden gelişiminiz için şarttır.
Ayrıca yemekler hazırlanırken göreceksiniz ki büyük bir emek ve özenle hazırlanmaktadır. Tabaktaki yemeğinizi bitirmek annenize karsı en büyük teşekkür olacaktır.
Beslenmede kahvaltı çok önemlidir. Düzenli kahvaltı aynı zamanda stresten korur ve beynin çalışma gücünü arttırır. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre düzenli kahvaltı yapan çocuklar okulda daha başarılı olmaktadır.
Sağlıklı beslenme son derece önemlidir. Daha ileriki yaslarda edinilmesi çok güç bir alışkanlıktır. Bu sebeple çocukluktan itibaren doğru ve dengeli beslenmenin öğrenilmesi gerekmektedir.

1. Metnin ana fikrini aşağıdaki boşluğa yazınız.

  • Cevap: Sağlıklı olmak için dengeli beslenmeliyiz.

2. Asağıdakilerden hangileri bu metnin anahtar kelimeleri olabilir?
a) kahvaltı-yemek
b) yemek-alıskanlık
c) beslenme-sağlık

  • Cevap: C

3. Bu metne en uygun baslık asağıdakilerden hangisidir?
a) Sağlıklı Beslenme
b) Spor ve Beslenme
c) Yemeklerimiz

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 119 Cevabı

4. Bu metnin türü asağıdakilerden hangisidir?
a) Şiir b) Oyküleyici c) Bilgilendirici

  • Cevap: C

5. Metne göre aşağıdaki ifadelerden doğru olanların basına (D) yanlış olanların basına (Y) yazınız.

  • Cevap:

(Y) Sağlıklı beslenme alışkanlığı ileriki yaslarda daha kolay edinilir.
(D) Kahvaltı dengeli beslenme için çok önemlidir.
(Y) Kahvaltı yapmayan çocuklar okulda başarılı oluyorlar.
(D) Düzenli kahvaltı yapmak insanı stresten korur.
(D) Annelerimiz bizim için yemek hazırlarken dikkatli ve özenli davranırlar.

B. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

6. Aşağıdaki sözcük çiftlerinden hangisinde “yemek – yemekler” arasındakine benzer bir ilişki vardır?
a) sağlık – sağlıklı b) spor – sporcu c) alışkanlık – alışkanlıklar

  • Cevap: C

7. “Yokuş aşağı koşarken ayağım tasa takıldı.” cümlesinde zıt anlamı olan kaç tane kelime vardır?
a) 1 b) 2 c) 3

  • Cevap: B

8. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerin hangisinin sestesi (eş sesli) yoktur?
a) Şule kjrda çiçek topladı. b) Babasını görünce gözleri dolu c) Banu, ablasına hediye aldı.

  • Cevap: C
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir