Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 6. Tema Değerlerimiz Tema Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 6. Tema Değerlerimiz Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 6. Tema Değerlerimiz Tema Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 6. Tema Değerlerimiz Sayfa 141, 142 Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 141 Cevabı

A. Aşağıdaki metni okuyunuz. İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.

TARİFİ BENDE
Nasrettin Hoca, bir gün pazardan ciğer alır. Evine dönerken dostlarından biriyle karşılaşır. Adam, Hoca’ya, ciğerin nasıl pişirileceğini güzelce tarif eder.
Nasrettin Hoca, bu tarifi aklında tutamayacağını anlayınca,
– Bir zahmet, bunu bir kağıda yaz da bana veriver, der.
Adamcağız, kısaca yazar yemeğin tarifini ve Nasrettin Hoca’ya
verir.
Nasrettin Hoca, dalgın dalgın evine doğru giderken, bir çaylak Hoca’nın elindeki ciğeri kapıp havalanıverir.
Nasrettin Hoca, hiç telaş göstermeden, çaylağın arkasından söyle bağırır:
– Bosuna çaldın. Ağız tadıyla yiyemezsin o ciğeri. Çünkü tarifi bende!..
Emel İPEK

1. Nasrettin Hoca’ya ciğer tarifini kim verdi?

  • Cevap: Hocanın dostlarından biri.

2. Nasrettin Hoca tarifi niçin yazdırdı?

  • Cevap: Tarifi aklında tutamayacağını düşündüğü için.

3. Çaylak, ciğeri kapınca Hoca ne yaptı?

  • Cevap: Ciğerin tarifinin kendisinde olduğunu söyledi.

4. Sizce çaylak, tarifi olmadan ciğeri yiyebilir mi? Neden?

  • Cevap: Tabi ki yer. Ciğeri pişirme ve yemek tarif uygulama insanlara özgüdür.

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 142 Cevabı

B. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

5. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerden hangisinin anlamı diğerlerinden farklıdır?
a) Bu yaz İstanbul’daki halamlara gideceğim.
b) Uzun bir aradan sonra bana mektup yazmış.
c) Yeni kitabını yazmak için beş ay uğraşmış.

  • Cevap: A

6. 1. Atalarımızın oynadığı en eski oyunlardan olan ciritin tarihi Orta Asya’ya kadar uzar. 2. Bu spor dalı at üzerinde ve sopalarla oynanır. 3. İsmi oynandığı sopadan gelr. 4. Oyun sonunda en fazla puan alan takım oyunu kazanır. 5. Cirit bir metre uzunluğunda kurutulmuş meşe veya kabukları soyulmuş hurma dalından yapılır.
Yukarıdaki cümlelerden hangisi paragrafın akışını bozmaktadır?
a) 2 b) 3 c) 4

  • Cevap: C

7. Kutudaki göl isimlerini sözlük sırasına koyarsak doğru sıralama nasıl olur?
a) Akşehir, Acıgöl, Beyşehir, Eğirdir
b) Acıgöl, Akşehir, Beyşehir, Eğirdir
c) Eğirdir, Acıgöl, Akşehir, Beyşehir

  • Cevap: B

8. Aşağıdaki diyalogda bir ismin yerine kullanılmış kaç tane kelime vardır?
— Onu gördün mü?
— Hayır, bugün hiç görmedim.
— Peki, sen bizimle gelecek misin?
— Onlar gelirse ben de gelirim.
a) 3 b) 4 c) 5

  • Cevap: C
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir