Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Tarladaki Hazine Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 8. Tema Üretim Tüketim ve Verimlilik Tema Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 8. Tema Üretim Tüketim ve Verimlilik Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 8. Tema Üretim Tüketim ve Verimlilik Tema Değerlendirme Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 8. Tema Üretim Tüketim ve Verimlilik Sayfa 189, 190 Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 189 Cevabı

1. Ürünün garanti süresi ne kadardır?
a) 1 yıl b) 2 yıl c) 3 yıl

  • Cevap: 2 yıl

2. Bu belgenin kullanılmasına hangi resmî kurum tarafından izin verilmiştir?

  • Cevap: T.C Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 190 Cevabı

3. Bu belge hangi kanuna göre tüketiciye verilmiştir?

  • Cevap: 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

4. Belgedeki azami tamir süresi ne anlama gelmektedir?
a) Ürünün tamiri için beklenebilecek en uzun süre
b) Ürünün tamiri için beklenebilecek en kısa süre
c) Ürünü tamir ettirmek için üretici firmaya başvurma süresi

  • Cevap: A

5. Belgeye göre ürünün azami tamir süresi ne kadardır?
a) 20 iş günü b) 30 iş günü c) 40 iş günü

  • Cevap: B

B. Soruları okuyunuz. Doğru cevabın bulunduğu seçeneği işaretleyiniz.

6. Aşağıdaki kelimeleri alfabetik olarak sıraladığımızda hangisi ilk sırada yer alır?
a) pabuç b) para c) petek

  • Cevap: A

7. “Bisikletinin patlak tekerini tek basına onardı.” cümlesinde altı çizili kelimeyle aşağıdaki kelimelerden hangisi aynı ya da benzer anlamda kullanılmıştır?
a) Yağ dökülen elbisesini güzelce temizledi.
b) İşini bitirdikten sonra gömleğini değiştirdi.
c) Babaannesi yırtık pantolonunu hemen yamadı.

  • Cevap: C

8. Aşağıdaki kelimeleri düzgün bir cümle oluşturacak şekilde sıralarsak sıralama ne olur?
1. yemek
2. emek
3. olmaz
4. olmadan
a) 3, 2, 1,4 b) 2, 4, 1, 3 c) 1,4, 2, 3

  • Cevap: B
0
like
0
love
0
haha
1
wow
2
sad
5
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir