Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Atatürk'ün Çocuk Sevgisi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 2. Tema Atatürk Tema Değerlendirme Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Atatürk’ün Hayatı Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Atatürk’ün Hayatı Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Atatürk’ün Hayatı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 2. Tema Atatürk Sayfa 49, 50, 51 Atatürk’ün Hayatı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

ATATÜRK’ÜN HAYATI

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 49 Cevabı

Aşağıda dinleyeceğiniz metinden alınmış paragraflar vardır. Bu paragraflar. okuyunuz. Metni dinlerken bu paragraflardaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.

Cevap:

  1. Boşluk: Mahalle
  2. Boşluk: Şemsi Efendi
  3. Boşluk: Mülkiye Rüştiyesi
  4. Boşluk: Askeri
  5. Boşluk: Askeri Lisesini
  6. Boşluk: Harp
  7. Boşluk: Akademisine

2. ETKİNLİK 

Metinde anlamını bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını araştırarak bulunuz ve cümle içinde kullanınız. 

Cevap:

  • Bilmediğim kelimeler: Rüştiye:  Eski ortaokul derecesinde eğitim kurumu.
  • Cümle içinde kullanımı: Rüştiye’ye başladım.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 50 Cevabı

Aşağıdaki fotoğraflarla açıklamaları oklar yardımıyla eşleştiriniz.

Cevap:

  • Mustafa Kemal Atatürk 1881yılında Selanik’te doğdu. (1)
  • Türk milleti ona “Atatürk” soyadını verdi. (4)
  • O iyi bir asker olmanın yanı sıra başarılı bir devlet adamıydı. (2)
  • 18 yasında İstanbul’da Harp Okulu’na başladı. (3)
  • Bugün onun için yapılan anıt mezarda yani Anıtkabir’de yatmaktadır.  (5)

4. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 51 Cevabı

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metni dikkate alarak cevaplayınız.

1. Atatürk’e “Kemal” adını kim verdi?

  • Cevap: Matematik öğretmeni Mustafa Bey verdi.

2. Atatürk “Kurtuluş Savaşı’nı ne zaman başlattı?

  • Cevap: 19 Mayıs 1919’da.

3. Türk milleti Mustafa Kemal’e “Atatürk” soyadını niçin vermiştir?

  • Cevap: Ülkesi ve milleti için yaptıklarından dolayı.

4. Atatürk Selanik Askerî Rüştiyesine nasıl girdi?

  • Cevap: Sınava girerek kazandı.

5. Atatürk’ün en sevdiği ders nedir?

  • Cevap: Matematik

6. Atatürk’ün mezarı nerededir?

  • Cevap: Ankara Anıtkabir’dedir.

5. ETKİNLİK 

Atatürk’ün öğrenim hayatını anlatan kısa bir paragraf yazınız.

Neler Öğrendim?

Temamız bitti.

1. Bu temada neler öğrendiniz?

  • Cevap: Mustafa Kemal’in hayatını, askerlik günlerini, anılarından bazılarını öğrendik.

2. Bu temada en çok hangi metinden hoşlandınız? Neden?

  • Cevap: Atatürk’ün Çocuk Sevgisi. Çünkü çok güzel bir hikayeydi.

3. Bu temanın işlenişinde hangi etkinlik veya etkinlikleri yaparken zorlandınız? Bu durumda kimlerden, nasıl yardım aldınız?

  • Cevap: Çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü metinler zevkliydi.

4. Bu tema süresince farklı kitaplar, yazılar vb. okudunuz mu? Bunların isimlerini yazınız.

  • Cevap: Hayır okumadım.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir