Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Dünya Çocuk Bayramı Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Dünya Çocuk Bayramı Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Dünya Çocuk Bayramı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 6. Tema Değerlerimiz Sayfa 137, 138, 139, 140 Dünya Çocuk Bayramı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

DÜNYA ÇOCUK BAYRAMI

Kiminin saçı siyah,
Kiminin saçı sarı…
Ankara’da buluştu,
Dünyanın çocukları.

Her Yirmi Üç Nisan’da
Tekrarlanır bu olay.
Buluşma nedenini,
Açıklamak çok kolay.

Bu kocaman dünyada
Ülke sayısı çoktur.
Oysa ki hiç birinin
Çocuk Bayramı yoktur.

Dünyanın çocukları
Yurdumuza koşuyor,
Her Yirmi Üç Nisan’da
Cıvıldaşıp coşuyor.

Türkiye konuklarla,
Kalpler sevgiyle dolsun.
Dünya Çocuk Bayramı
Herkese mutlu olsun!

Altan ÖZYÜREK

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 137 Cevabı

Dinlediğiniz şiirde geçen anlamını bilmediğiniz kelimelerle ilgili aşağıdaki kutuları doldurunuz.

Cevap:

  • Anlamını bilmediğim kelime: Konuk
  • Tahminim: Bir şey konuyor.
  • Sözlükteki anlamı: Bir kimsenin evine ya da bir yere, kısa bir süre kalmak üzere gelmiş olan kimse.
  • Cümlem: Bu gece evimize konuk gelecek.

**********************

  • Anlamını bilmediğim kelime: Cıvıldamak
  • Tahminim: Konuşmak
  • Sözlükteki anlamı: Kuşlara özgü bir sesle ötmek, cıvıl cıvıl etmek.
  • Cümlem: Sabahları kuşlar penceremin kenarında cıvıldıyor.

**********************

2. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz şiirin baslığını yazınız. Daha sonra bu şiir için iki farklı baslık öneriniz. Önerilerinizi de boş bırakılan alanlara yazınız.

Dinlediğim şiirin başlığı 

  • Cevap: Dünya Çocuk Bayramı

Başlık önerim

  • Cevap: Çocuklar Kutlu Olsun Bayramınız

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 138 Cevabı

Dinlediğiniz şiirin ana duygusunu aşağıdaki kutuya yazınız.

  • Cevap: Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’da dünya çocukları ülkemize gelir.

4. ETKİNLİK 

Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Sizce dinlediğiniz şiiri en resim hangisidir? Nedenleriyle yazınız.

  • Cevap: Balonun sepetinde çocuklar olan resim çok iyi anlatıyor. Her renkten çocuk birleşmiş birbirleriyle dost oluyor.

5. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 139 Cevabı

Aşağıdaki davetiye örneğini inceleyiniz. 

Siz de okulunuzda yapılacak 23 Nisan törenleri için velilerinize bir davetiye yazınız.

  • Cevap:

Sevgili Candemir Ailesi

Okulumuzda 23 Nisan törenleri için dünyanın dört bir yanında gelen çocuklarla birlikte kutlama yapılacaktır. Teşriflerinizi dileriz.

Yer: İnönü İlköğretim Okulu Konferans Salonu

Tarih:23.04.2017

Saat: 15:00

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 140 Cevabı

Neler Öğrendim?

Temamız bitti. Tema ile ilgili olarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bu temada neler öğrendiniz?

  • Cevap: Dünya çocuklarıyla kutlanan bayramımızın önemini öğrendik.

2. Bu temada en çok hangi metinden hoşlandınız? Neden?

  • Cevap: Nevruz Bayramı Metni

3. Bu temanın işlenişinde hangi etkinlik veya etkinlikleri yaparken zorlandınız? Bu durumda kimlerden, nasıl yardım aldınız?

  • Cevap: Çoğunu ailemin yardımıyla yaptım.

4. Bu tema süresince farklı kitaplar, yazılar vb. okudunuz mu? Bunların isimlerini yazınız.

  • Cevap: Evet bazen internetten araştırmalar yaptım
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir