Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Seyfi Dede Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Seyfi Dede Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Seyfi Dede Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 8. Tema Üretim Tüketim ve Verimlilik Sayfa 178, 179, 180, 181, 182 Seyfi Dede Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

SEYFİ DEDE

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 178 Cevabı

Oktaylara ait bazı eşyalar zarar gördü. Oktay bunları tamir ettirmek istiyor. Eşyaları doğru tamircilere götürmesi için oklar çizerek Oktay’a yardım ediniz.

  • Cevap

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 179 Cevabı

Oktayların eşyalarının hasar görmesinin ya da bozulmasının nedenleri ne olabilir? Aşağıdaki boşluklara yazınız. 

  • Cevap: Eskimiş ve yıpranmış olabilir. Çok kullanılmaktan hasar görmüş olabilir.

2. ETKİNLİK 

Aşağıda bazı yönergeler verilmiştir. Bu yönergeleri uygulayarak boşlukları doldurunuz.

1. Ders kitabının 116. sayfasındaki metnin baslığını yazınız.

  • Cevap: Seyfi Dede.

2. Bu metnin ilk paragrafının 4. ve 5. cümlelerini yazınız.

  • Cevap: Kapıdayım. Zili çekinerek çalıyorum.

3. Ders kitabının 117. sayfasındaki 1. paragrafın 2. cümlesini yazınız.

  • Cevap: Seyfi Dede seksen doksan yaşlarında bir ayakkabı tamircisi.

4. Ders kitabınızın 119. sayfasındaki en son cümleyi yazınız.

  • Cevap: Ben de gülümseyerek dükkandan çıkıyorum.

5. Bu metnin resimlerini inceleyiniz. Resimlerde gördüğünüz nesneleri yazınız.

  • Cevap: Ayakkabılar, ayakkabı tabanı, madalya, makas, tabure, yapıştırıcı, çekiç, örs, paspas, atkı, giysi vb.

6. Bu metnin konusunun ne olabileceğini yazınız.

  • Cevap: İşini iyi yapmak.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 180 Cevabı

Metni dinlerken aşağıdaki cümlelerin doğru ya da yanlış olduğuna karar veriniz. Doğru olduğunu düşündüğünüz cümlelerin yanına D, yanlış olduğunu düşündüklerinizin yanına Y yazınız.

Cevap:

  • Çocuk, yeni ayakkabılarını yırttığı için babasının ona kızacağını düşündü. (D)
  • Babası kızmak yerine ayakkabılarını tamirciye götürmesini söyledi. (D)
  • Seyfi Dede, Kurtuluş Savaşına katıldığı için İstiklal Madalyası almıştır. (D)
  • Seyfi Dede, konuşmayı sevmeyen, asık suratlı birisidir. (Y)
  • Seyfi Dede, çok yaşlı olduğu için işini özenle yapmıyor. (Y)
  • Seyfi Dede, ayakkabısının dikişleri içine sinmediği için söktü. (D)
  • Çocuk Seyfi Dedenin dükkânından ayrıldığında çok üzgündü. (Y)

4. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metinde ilginizi en çok hangi karakter çekti? a. Bu karakteri ve özelliklerini yazınız.

En çok dikkatimi çeken karakter

  • Cevap: Seyfi Dede en çok dikkatimi çekti.

Bu karakterin özellikleri

  • Cevap: İstiklal madalyası sahibi olan Seyfi dede işini çok iyi yapan tatlı dilli titiz özenli biridir.

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 181 Cevabı

Bu karakterle bir röportaj yapsaydınız ona soracağınız üç soruyu aşağıya yazınız.

  • Cevap: Kurtuluş Savaşından sorular sorardım. Bu yaşa rağmen neden hala çalıştığını sorardım.

5. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metni en fazla beş cümle kurarak özetleyiniz. Özetinizi aşağıdaki boş alana yazınız.

  • Cevap: Küçük çocuğunun ayakkabısı yırtılır. Küçük çocuk ailesinin kızacağını düşünür. Ama kızmazlar ve ayakkabıyı doğru tamirci Seyfi Dedeye götürmesini söylerler. Çocuk doğru Seyfi Dedeye götürür hem keyifli sohbet yaşar hem de ayakkabısını tamir ettirir. Mutlu şekilde eve geri döner.

6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimelerden zıt anlamlı olanları oklar çizerek eşleştiriniz.

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri cümlenin anlamını bozmayacak şekilde tamamlayınız.

  • Cevap: Ahmet onu ikna edebilmek için çok uğraştı. Buna rağmen televizyonun tamir edilmediğini görünce sinirden küplere bindi. Bu bağ evinde olan tüm eşyalar da bozuk. Sen gelene kadar neyle nasıl uğraşacağımı şaşırdım. Yardım almak için tamir için bulduğum bir kitaba şöyle bir göz attım. Kar o kadar şiddetli yağıyordu ki dışarıda. Evde mahsur kaldık. İşlerim var ama dışarı çıkamıyorum. Evde durunca uykum geldi. Uykuya dalmışım fark etmeden. Uyandığımda hava ne kadar da sakinleşti. Tamirci de gelmiş kapıda bekliyormuş. Medeni insan çevresindekilere saygı gösterir. Bende koşarak kalkıp kapıcı açtım.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir