Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Tasarruf Ne Güzeldir Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Seyfi Dede Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sihirli Pasta Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sihirli Pasta Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sihirli Pasta Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 8. Tema Üretim Tüketim ve Verimlilik Sayfa 173, 174, 175, 176, 177 Sihirli Pasta Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

SİHİRLİ PASTA

Amcam bizi pazar günü için öğle yemeğine davet etmişti O gün bize bin kişinin hazırladığı bir pasta ikram edeceğini de sözlerine eklemişti. Hayretle haykırmıştık: Bin kişinin pişirdiği pasta ha… Aman Allah’ım… Bir cami kubbesi kadar bir şey olmalı bu. Pazar gününü iple çektik.

Nihayet pazar günü gelip çattı. Amcamın evine vardığımızda şaşırdık önce. Her şey eskisi gibiydi. Hâlbuki biz bahçede dağ gibi bir pasta olacağını düşünüyorduk.

Yemeğe oturduk. Yemekte çorba, etli pilav ve salata vardı. Yemeği yedik ama aklımız hep pastada idi. Nihayet yengem bir tepsi içinde pastayı getirdi. Bu yengemin bize çoğu defa yaptığı üzümlü pasta idi. Hiç de öyle dev gibi falan da değildi.

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 173 Cevabı

Aşağıdaki kelimeleri okuduğunuzda aklınıza gelen ilk iki kelimeyi yazınız.

Davet

  • Cevap: Misafir, sofra

Pasta 

  • Cevap: Krema, kek

İkram

  • Cevap: Yemek, lezzet

Bu kelimeleri ve zihninizde yaptığı çağrışımları düşünerek aşağıdaki boş alana bir paragraf yazınız. 

  • Cevap: Bu akşam yemeğine misafirimiz var. Ellerimle misafirimize yemek yapacağım. Ben çok lezzetli pasta yaparım. Pastamın tarifini herkes sorar ama aslında sadece krema ve kekten yapıyorum. Ellerim lezzetli herhalde. Davet sofram için aksesuarlar aldım çok güzel sunumlar yapacağım.

2. ETKİNLİK 

Dinleme sırasında aşağıdaki cümlelerden yanlış olanların önündeki kutuya Y, doğru olanların önündeki kutuya D yazınız. 

  • Cevap:

(D) Çocuk ve ailesi amcasının evine pazar günü gittiler.
(Y) Amcası onlara yüz kişinin yaptığı bir pasta ikram edeceğini söyledi.
(Y) Yemekte çorba, patates ve sebze vardı.
(Y) Yengesinin getirdiği pasta çilekli idi.
(D) Pasta yapmak için yumurtaya, yağa, süte ve şekere ihtiyaç vardır.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 174 Cevabı

Aşağıdaki resimlerde buğdayın, tarladan kurabiyeye uzanan yolculuğu karışık olarak verilmiştir. Bu resimleri oluş sırasına göre üzerine rakam yazarak sıralayınız. 

  • Cevap

4. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 175 Cevabı

Yengelerinin getirdiği pastayı görünce çocukların hissettiklerini boşluğa yazınız. Bu hissi/duyguyu gösteren resmi boyayınız.

  • Cevap: Çok şaşırmışlar. Çünkü amcaları bin kişinin yaptığı pasta deyince çocuklar çok büyük bir pasta hayal etmişlerdi ama pasta öyle değildi.

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kutucuklara okuduğunuz/dinlediğiniz metin için farklı başlıklar yazınız.

  • Cevap: Emeğin Karşılığı / Mutfakta Dev Kadro

6. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen olayların nedenlerini boş alana yazınız. 

Cevap:

Çocuklar hayretle haykırdılar.

  • Çünkü: Pastanın boyutunu görünce şaşkınlıktan haykırdılar.

Çocuklar pazar gününü iple çektiler.

  • Çünkü: Bin kişilik pastayı görmek için sabırsızlanıyorlardı.

Çocuklar amcalarının evine varınca çok şaşırdılar.

  • Çünkü: Pasta ortalıklarda yoktu.

Çocuklar kocaman pastayı göremeyince çok üzüldüler.

  • Dolayısıyla: Bin kişilik pasta olmadığını tahmin ettiler.

7. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 176 Cevabı

Bu metinden neler öğrendiğinizi kendi cümlelerinizle aşağıdaki boş alana yazınız. 

  • Cevap: Mutfağımızda bulunan en küçük malzemede bile binlerce kişinin emeği olduğunu fark ettik.

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin izlediği yolları takip ederek uygun eklerle birleştiriniz.

  • Cevap: Pastacı – Parasız – Gümüşhaneli – Marangozluk

Bulduğunuz yeni kelimeleri aşağıdaki boşluğa yazınız. Kelimelerin anlamlarında ne gibi değişmeler olduğunu söyleyiniz.

  • Cevap:

Pastacı: Pasta kelimesi pasta yapan anlamını kazanmıştır.

Parasız: Para kelimesi parası olmayan anlamını kazanmıştır.

Gümüşhaneli: Gümüşhane kelimesi Gümüşhane ilinde yaşayan anlamını kazanmıştır.

Marangozluk: Marangoz kelimesi marangoz mesleği anlamını kazanmıştır.

9. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 177 Cevabı

Ali’nin şapkasını alması için harfleri karışık olarak verilmiş kelimeleri düzenlemesi gerekiyor. Şimdi hep beraber Ali’nin şapkasını almasına yardım edelim.

  • Cevap:

Neredeyim

1. Şu ana kadar neler (konu, kelime, kavram vb.) öğrendiniz?

  • Cevap: Pek çok kelimeyi bilgi dağarcığıma kattım.

2. Şu ana kadar bu temanın işlenişi sırasında başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz? Neden?

  • Cevap: Evet gerek hikayeler gerek resimler ve dinleme metinleriyle başarılı şekilde konular anlatıldı.

3. Bu temanın geri kalan kısmında başarınızı arttırmak için neler yapmayı planlıyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Araştırmacı ve meraklı olmaya devam edeceğim.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir