Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Birey ve Toplum Temaya Hazırlanıyorum Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Yaşasın Demokrasi Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sihirli Sözler Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sihirli Sözler Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sihirli Sözler Cevapları

3. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Meb Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum Sayfa 10, 11, 12, 13, 14 Sihirli Sözler Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

SİHİRLİ SÖZLER

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 10 Cevabı

Etkinlik: Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Resimlerdeki kişilerin birbirlerine söyleyebilecekleri sözleri bırakılan boşluklara yazınız.

  • Cevap:

Elif: Doğum günün kutlu olsun Bahar. Bunu senin için aldım.
Bahar: Teşekkür ederim Elif, beni çok mutlu ettin.
Elif: Rica ederim.

Şule: Bana bir kursun kalem verir misiniz?
Kırtasiyeci: Tabii, ne renk olsun?
Şule: Kırmızı olsun Lütfen.
Kırtasiyeci: Buyrun.

Ali: Topu ben alacağım.
İrem: Hayır, önce ben gördüm. Aahh!
Ali: Çok özür dilerim istemeyerek oldu.
İrem: Tamam Ali üzülme, çok canım yanmadı zaten. Biz oyunumuza devam edelim.
Ali: Peki o zaman, sen basla.

2. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 11 Cevabı

Etkinlik: Anlamını bilmediğiniz kelimelerle ilgili aşağıdaki kutuları doldurunuz.

  • Cevap:

Anlamını Bilmediğim Kelime Meşe

  • Bu kelimenin sözlükteki anlamı:  Kayıngillerden, yaklaşık dört yüz elli türü bulunan, kimi türleri her mevsim yeşil kalan, kimi türleri kışın yaprak döken, oval ve kenarları dişli yapraklı, tırtıl çiçekli, palamut veren, kerestesi, odunu, kömürü çok beğenilen, çok uzun ömürlü bir orman ağacı.
  • Bu kelimeyle kurduğum cümle: Meşe ağacı çok sağlam olurmuş.

Anlamını Bilmediğim Kelime Dostluk

  • Bu kelimenin sözlükteki anlamı: Dost olma durumu ya da dostça davranış
  • Bu kelimeyle kurduğum cümle: Okulda bir çok dost edindim.

3. ETKİNLİK 

Okuduğunuz şiiri anlatan bir resim çiziniz.

  • Cevap: Burada Sözlerin sihri  ile ilgili iletişim ve dil temalı bir resim yapmalısınız.

4. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 12 Cevabı

a. Okuduğunuz şiirin başlığını beğenip beğenmediğinizi ilgili yüzü boyayarak belirtiniz.

  • Cevap: Beğendim kısmını boyamalısınız. Güler yüzün olduğu yeri.

b. Şiir için farklı baslık önerisinde bulununuz.

Başlık önerilerim

  • Cevap: SÖZCÜKLERİN BÜYÜSÜ

5. ETKİNLİK 

Okuduğunuz şiirin konusunu yazınız.

  • Cevap: Dilin ve iletişim önemi.

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimeleri es anlamlıları ile eşleştiriniz. 

1-fayda                   b) yarar
2. vakit                   e) zaman
3. içten                   d) samimi
4. bağışlamak       c) affetmek
5. sözcük                a) kelime

7. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 13 Cevabı

a) Aşağıdaki cümleleri kutucuktaki uygun ifadeleri kullanarak tamamlayınız.

Teşekkür ederim – Rica etsem  – Özür dilerim – Lütfen Hoşça kal

  • Cevap:

• Gördüğümüz bir iyilik karşılığında Teşekkür ederim deriz.
• İstemeden yaptığımız yanlış bir davranış için Özür dilerim deriz.
• Birisinden bir şey istemeden önce Rica etsem  ya da Lütfen deriz.

b. Söylediğinizde sizi en mutlu eden sihirli sözcük nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: ANNE

8. ETKİNLİK

Etkinlik: Aşağıda günlük hayatta karşılaşabileceğiniz trafik işaret levhalarından bazıları verilmiştir. Bunların ne anlama geldiklerini altlarındaki boşluklara yazınız.

  • Cevap:

Sırasıyla

  •  Yaya Geçidi
  • Üst Geçit
  • Yaya Giremez
  • Çocuklar Geçebilir
  • Bisiklet Geçebilir
  • Yaya Geçidi
  • Mecburi Yaya Yolu
  • Alt Geçit
  • Bisiklet Giremez

9. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 14 Cevabı

Ekinlik: Gruplara ayrılınız. Grup üyesi arkadaşlarınızla kutudaki ifadelerden birkaçını veya tamını kullanarak bir diyalog yazınız.Yazdığınız diyaloğu sınıfta canlandırınız.

• affedersiniz • memnuniyetle • merhaba • buyurun • nasılsınız • günaydın • iyi günler

  • Cevap:
  • -Merhaba nasılsınız?
  • -Günaydın teşekkürler.
  • -Bir şey sorabilir miyim?
  • -Elbette buyurun.
  • Okul ne tarafta idi acaba?
  • Solda kalıyor.
  • Sizi rahatsız ettim affedersiniz çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim, iyi günler.

Bu etkinlikten hoşlandınız mı? Neden?

  • Cevap: Evet çünkü tiyatro ve canlandırma yeteneğimiz gelişti.
0
like
1
love
0
haha
2
wow
0
sad
2
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir