Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Birey ve Toplum Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Birey ve Toplum Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Birey ve Toplum Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum Sayfa 38, 39  Birey ve Toplum Tema Değerlendirme Çalışması Soruları ve Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

3. Sınıf Meb Yayınları Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı

1-4. soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Şiirin başlığı nedir?

  • Cevap: Şiirin başlığı Yaşa Okulum Yaşa’dır.

2) Şiir kaç dizeden oluşmuştur?

  • Cevap: Şiir sekiz dizeden oluşmuştur.

3) Şiir kaç kıtadan oluşmuştur?

  • Cevap: Şiir iki kıtadan oluşmuştur.

4) Şiiri kim yazmıştır?

  • Cevap: Şiiri Vehbi Cem Aşkun yazmıştır.

3. Sınıf Meb Yayınları Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı

5) “Hatıra” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) deniz B) anı C) araba

  • Cevap: B

6) Doruk, hedef tahtasında eş anlamlısı bulunmayan kelimenin rengine atış yapacaktır. Doruk hangi renge atış yapmalıdır?
A) kırmızı B) mavi C) sarı

  • Cevap: B

7) “Öğretmen nazik davranışlarından dolayı Ayşe’ye teşekkür etti.”
Yukarıdaki cümlede verilen altı çizili kelimenin eş anlamlısı hangi seçenekte verilmiştir?
A) uslu B) kibar C) kaba

  • Cevap: B

8) Aşağıdaki kelime çiftlerinin hangisinde “ayakkabı-pabuç” kelimelerine benzer bir anlam ilişkisi vardır?
A) eser-yapıt B) gece-gündüz C) gazete-dergi

  • Cevap: A

9) Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.

  • Cevap: bilim= ilim, derslik=sınıf, okul=mektep, öğrenci=talebe, öğretmen=muallim
2
like
12
love
2
haha
0
wow
0
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir