Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Hayat Tamircisi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Erdemler Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı En İyi Buğday Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı En İyi Buğday Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı En İyi Buğday Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Tema Erdemler  Sayfa 99, 100, 101, 102, 103, 104  En İyi Buğday Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

EN İYİ BUĞDAY

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Paylaşmanın faydaları nelerdir?

  • Cevap: İnsanlar tarafından seviliriz.
    Aynı iyilikleri bize de başkaları yapar.
    Zaten bizim dinimiz paylaşma dini olduğu için hem sevap kazanırız hemde cennet için biletimizi alırız.

2. Komşuluk ilişkileri neden önemlidir?

  • Cevap:  İnsanların sosyal hayatta birbiriyle paylaşım yardımlaşma ve dayanışma içinde olması önemlidir. Çünkü birlik ve beraberlik zorlukların üstesinden gelmeyi kolaylaştırır. Sorunların hemen çözülmesini sağlar. İnsanların binalarda, sokaklarda ve mahallelerde birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlayan en bağlayıcı etken komşuluktur. Komşuluk sosyal bir ilişkidir.Komşuluk ilişkileri, toplumda yardımlaşma, paylaşma, dayanışma halinde olmak için önemlidir. Birlik ve beraberliğin sağlanması için önemlidir. Huzur ve barış ortamının korunması için önemlidir. İnsanların sorunlara ortak çözümler oluşturması için önemlidir. Toplumda değerlerin yaşanmasını ve yerleşik hale gelmesini sağladığı için önemlidir. Komşuluk insanların birbirlerine destek olması, kötü günlerde birlik içinde olmaları demektir.

* Görselden hareketle dinleyeceğiniz metnin konusunu tahmin ediniz.

  • Cevap: Üretmenin önemi, yapılan işi severek yapmanın kazandırdıklarıdır.

* Hikâyeyi dikkatlice dinleyiniz.

  • Cevap: Hikayeyi dikkatlice dinlemek bu hikaye ile ilgili sorulacak soruları daha iyi cevaplamamızı sağlayacaktır. 

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100 Cevabı

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

fedakar: Bir amaç uğruna veya gerçekleştirilmesi istenen herhangi bir şey için kendi çıkarlarından vazgeçen

polen: Çiçek tozu

rakip: Herhangi bir işte, bir yarışta, birbirini geçmeye çalışan, aynı şeyi elde etmeye uğraşan kimse

2. ETKİNLİK 

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız

1) En iyi buğday yarışmasını kim kazanmıştır?

  • Cevap: Çiftçi kazanmıştır.

2) Çiftçi gazetecileri röportaj için nereye davet etmiştir?

  • Cevap: Serin bir yere davet etmiştir.

3) Gazeteciler röportajda çiftçiye ne sormuştur?

  • Cevap: “İyi buğday yetiştirmenin en büyük sırrı nedir?” sorusunu sormuşlardır.

4) Çiftçi buğdayının kalitesini nasıl arttırmıştır?

  • Cevap: İyi buğday tohumlarını komşularıyla paylaşarak arttırmıştır.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 101 Cevabı

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Metnin Konusu: İyi buğday yetiştirmenin sırrı.

Metnin Ana Fikri: İyilik iyiliği doğurur.

4. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz metne uygun iki başlık bulunuz.

  • 1- Buğday Tohumu

    2- Gazetecilerin Şaşkınlığı

5. ETKİNLİK 

Komşularımıza yardım etmek neden önemlidir?

  • Cevap: Komşularımıza yardım etmek, birlik ve beraberlik içinde, huzurlu bir yaşam sürmek adına önemlidir. Komşularımız bize en yakın insanlardır. Yardıma ihtiyacımız olduğunda bize ilk yardım edecek kişiler komşularımızdır. Komşularımıza yardım edersek, onlar da bize yardım ederler. Bir gün mutlaka komşumuzun yardımına ihtiyaç duyacağımız için her fırsatta biz de onlara yardım etmeliyiz

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 102 Cevabı

Verilen hikâye unsurlarına uygun olarak duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir hikâye yazınız.

  • Cevap: Beril ile Coşkun teneffüste, okul bahçesinde sohbet ediyorlardı. Beril’in dikkatini bir şey çekti; ağacın dibinde bir kalem kutusu vardı. Coşkun da kalem kutusunu görünce hemen aldı:
    — Benim de kalem kutum yoktu, iyi oldu bunu bulduğumuz.
    Beril:
    — Olur mu hiç öyle şey? Belli ki biri bunu düşürmüş. Sahibini bulup teslim etmemiz gerekiyor. Senin de bir şeyin kaybolsa, bulan kişinin sana getirmesini istemez misin? Kaybettiğin eşya sana gelince mutlu olmaz mısın? Sahibini bulup onu mutlu etmemiz gerekir.
    Coşkun:
    — Doğru söylüyorsun Beril, bir an düşünemedim. Peki ama nasıl bulacağız sahibini?
    Beril:
    — Bak, iç tarafında Aras yazıyor. Demek Aras isimli birinin bu kalem kutusu. Müdür yardımcısına götürürsek o sahibini bulur.
    Beril ile Coşkun kalem kutusunu müdür yardımcısına verdiler. Müdür yardımcısı da okul listesinden Aras’ın hangi sınıfta olduğunu Beril’e söyledi. Beril de kalem kutusunu Aras’a teslim etti. Aras çok sevindi, Beril ve Coşkun’a teşekkür etti.

7. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 103 Cevabı

Boşluklara uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

1) Ankara’ya gidecek misin (?)

2) Çantamda kitap (,) defter (,) kalem ve silgi var (.)

3) Tren saat kaçta kalkacak (?)

4) Planlı çalışan başarır (.)

5) Eve geldi (,) yemek yedi (,) uyudu (.)

6) Ercan (,) Çınar (,) Ece sinemaya gitti (.)

7) 14 (.) 07 (.) 2005 tarihinde doğdum (.)

8) Okuma yarışmasında 2 (.) oldum (.)

9) Yarın nerede buluşacağız (?)

10) Hafta sonu tiyatroya gidelim mi (?)

11) Yaşasın (!) Takdir aldım (.)

12) Dur, yolcu (!)


8. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı

Sayışmayı özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızın etrafını görsellerle süsleyiniz.

Ooo! İğne battı
Arabanın tekeri
Canımı yaktı
İstanbul’un şekeri
Tombul kuş
Hap hup, altın top
Arabaya koş
Bundan başka oyun yok.

  • Cevap: Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.
1
like
1
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir