Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları / 3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Hayat Tamircisi Cevapları

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Hayat Tamircisi Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Hayat Tamircisi Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Tema Erdemler  Sayfa 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98  Hayat Tamircisi Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

HAYAT TAMİRCİSİ

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yardıma muhtaç hayvanlar için neler yapılabilir?

  • Cevap:  SahipleninEn güzeli evinizin kapılarını bir hayvana bir can dosta açmanızdır. Onunla birlikte yaşamaya başlamanın sizin hayatınızda ne kadar büyük değişiklikler yaratacağını anlamanız uzun sürmeyecektir. Can dostunuz da kısa sürede eve alışacak ve keyfine bakacaktır.

    Misafir edin

    Eğer evinizin koşulları bir hayvanın uzun süre kalmasına uygun değilse. Yaralı, hasta durumundaki hayvanları kısa süreliğine misafir edin.

    Ofisinizde yer açın

    Ofisinizde onlar için küçük bir yer açın. Kısa süre içinde tüm ofis çalışanların can dostu olduğunu göreceksiniz. Ofiste yaşama koşulları uygun değilse iş yerinizin önünde bir kulübe yapar ve mama ve su kapı koyarsanız bir hayvanın yaşamını kurtarmış ve destek vermiş olursunuz.

2. Hayvanlar olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?

  • Cevap: Hayvanlar olmasaydı yeryüzündeki ekosistem bozulurdu. Habitat’da bozulurdu.İnsanların sağlıkları da bozulurdu.Çünkü biz hayvanların besinlerinden yararlanıyoruz özellikle et ve sütten yararlanıyoruz. Eğer et ve süt olmasaydı insanların bünyesi zayıf olurdu.

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94 Cevabı

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

protez: Takma (el, kol, ayak, bacak vs.)

klinik: Hastanın bakıldığı, muayene edildiği yer

muhabir: Basın ve yayın organlarına haber toplayan, bildiren veya yazan kimse

2. ETKİNLİK 

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Metinde hayvanlara yardım eden kimdir?

  • Cevap: Mardin Derik’te yaşayan Hasan Kızıl hayvanlara yardım ediyor.

2) Hasan Kızıl nerede yaşamaktadır?

  • Cevap: Mardin Derik’te yaşamaktadır.

3) Hasan Kızıl hayvanlar için neler yapmıştır?

  • Cevap: Engelli hayvanlar için çeşitli malzemelerle yürüteç ve protez ayak yapmıştır.

4) Hasan Kızıl’ın diğer projeleri nelerdir?

  • Cevap: Isıtmalı ayakkabı, güneş panelleri gibi teknolojik projelerdir.

5) Hasan Kızıl’ın en büyük hedefi nedir?

  • Cevap: Dört ayağını kullanamayan hayvanlar için biyonik ayaklar geliştirmek en büyük hedefidir.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 95 Cevabı

Sokak hayvanlarına yardım etmek neden önemlidir?

  • Cevap: Şehirleşme nedeniyle hayvanların yaşam alanlarını ellerinden aldık. Sokakta kalan hayvanlar, bizim tarafımızdan korunmaya ve beslenmeye muhtaçtırlar. Bu nedenle sokaktaki hayvanları koruyup kollamak bizim görevimizdir.

4. ETKİNLİK 

Soruları cevaplayarak bulmacayı çözünüz.

1) “Uzun” kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
KISA

2) “Ev” kelimesinin eş anlamlısı nedir?
YUVA

3) “Kapalı” kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
AÇIK

4) “Atik” kelimesinin eş anlamlısı nedir?
ÇEVİK

5) “Kalın” kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
İNCE

5. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı

Hasan Kızıl’a hayvanlar için yaptığı iyilikler ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir mektup yazınız.

  • CevapSevgili Hasan.

    Hayvanlar için yaptığın projeleri duyduk ve çok sevindik. Bu projelerinden ötürü seni tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Umarım bu çalışmalarınız başkaları için de örnek teşkil eder. Çünkü yaptığınız şey hem insanlık adına hem de doğadaki diğer canlıların yararına büyük bir fedakarlık ve düşünce örneğidir. İyi çalışmalar.

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı

Ünlem işaretinin kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

Ünlem işaretinin kullanıldığı cümleler yazınız.

  • Cevap• Anne! Ayağım kapıya sıkıştı.

    • Hey! Cüzdanını düşürdün.

    • Dikkat! Sessiz olun; çığ düşebilir.

    • Öğrenciler! Sıraya girin.

7. ETKİNLİK 

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı

Tekerlemeyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

  • Cevap: Bu tekerlemeyi sizlerin düzenli okuması gerekmektedir. 
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir