Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Konuşmak İsteyen Çocuk Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Tema İletişim  Sayfa 164, 165, 166, 167, 168  Konuşmak İsteyen Çocuk Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Konuşmak İsteyen Çocuk Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 164 Cevabı

HAZIRLIK

En çok kimlerle iletişim kuruyorsunuz?

  • CevapEn çok iletişim kurduğum insanlar ailem ve okulda bulunan arkadaşlarımdır. Onlarla iletişim kurmayı gerçekten çok seviyorum. Çünkü onlar ile bir şeyleri paylaşmak benim gerçekten çok hoşuma gidiyor. Bütün mutluluğumu onlarla paylaşıyorum. Mutluluğumu onlarla paylaştıkça mutluluğum artıyor.

Konuşmadan nasıl iletişim kurabiliriz?

  • CevapKonuşmadan da iletişim kurulabilir. Bunun birinci örneği işaret dilini kullanarak iletişim kurmaktır. Konuşma engelli vatandaşların kullandığı ortak bir dil vardır. Bu dil sayesinde hiç konuşmadan da iletişime geçebilmemiz mümkün. Bu dilin öğrenilmesi her vatandaş için oldukça önemlidir. Herhangi birinde konuşma engeli olmasa da engeli olan insanlar ile iletişim kurulmasını sağlayacak bir dildir. Diğer bir yöntem ise beden dilidir. Bedenimiz ile yaptığımız hareketler ile evrensel bir biçimde memnun, hoşnutsuz, mutlu veya mutsuz olduğumuzu anlatabiliriz.

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 165 Cevabı

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

  • Cevap:

kafes: Hayvanlar için aralıklı tel, metal veya ağaç çubuklardan yapılmış taşınabilir bölme

miskin: Çok uyuşuk olan (kimse)

tıraş: Saç veya sakalı kesme işi, yülüme

2. ETKİNLİK 

Soruları dinlediğiniz metne göre cevaplayınız.

1) Ali annesine ne demiş?

  • Cevap: “Anne; gel, gel demiş.”

2) Ali babasıyla nerede konuşmuş?

  • Cevap: Babasıyla banyoda konuşmuş.

3) Karabaş, Ali’nin sorusuna nasıl cevap vermiş?

  • Cevap: “Of, of” diye cevap vermiş.

4) Ali’yi kim dinlemiş?

  • Cevap: Ali’yi dedesi dinlemiş.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 166 Cevabı

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

  • Cevap:

Metnin konusu: Ali’nin birileriyle konuşmak için uğraş vermesi.

Ana fikir: Aileler, çocuklarına zaman ayırmalı ve onlarla konuşmalıdır.

4. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz metne iki başlık bulunuz.

  • Cevap:

“Benimle Konuşun”
“Konuşma İsteği”

5. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz metni ana hatlarıyla anlatınız.

  • Cevap: Konuşmayı öğrenen Ali, bir sabah vakti öğrendiği sözcükleri kullanarak evdekilerle konuşmak istedi. İlk olarak annesine “gel, gel” diye seslendi. Ancak, annesi aceleyle işe gitti. Daha sonra babasının yanında gitti ve ona seslendi. Babası da şuan ona cevap veremeyeceğini söyledi. Daha sonra “Karabaş’a” seslendi ancak onda da umduğunu bulamadı. Aynı şekilde kuştan da umduğunu bulamadı. Bir süredir onu izleyen dedesi, Ali’yi kucağına alıp onunla sohbet etmeye başladı.”

6. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz hikâyeyi canlandırmak için bir grup oluşturunuz. Metindeki kahramanları ve özelliklerini belirleyerek rolleri canlandırınız.

  • Cevap: Bu canlandırmayı sınıfta yapmalısınız. 

7. ETKİNLİK 

İnsanlarla iletişim kurmak neden önemlidir?

  • Cevapİnsan olarak, beraber yaşadığımız insanlarla iletişim kurmalıyız. İletişim kurduğumuzda içimizden geçenleri başkalarıyla paylaşmış olur ve böylece rahatlamış oluruz. Ayrıca, iletişim kurmak insanlar arasında sevgi ve saygı duygularını güçlendirir.

8. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 167 Cevabı

Kendinizi büyüklerinize ifade edebilmek için neler yapabilirsiniz? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.

Bu bölüme noktalı işaretlerini kullanmadan önce yazınızı yazınız.

  • CevapOnlarla sözlü olarak konuşabilir mesaj atabilir veya beden dilimi kullanarak kendimi büyüklerime ifade edebilirim

Bu bölüme noktalama işaretlerini kullanarak yazdıklarınızı düzenleyiniz.

  • CevapOnlarla sözlü olarak konuşabilir, mesaj atabilir veya beden dilimi kullanarak kendimi büyüklerime ifade edebilirim.

9. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 168 Cevabı

Atasözlerini özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

  • Cevap

Üzüm üzüme baka baka kararır.
Ev alma, komşu al.
Çok bilen çok yanılır.
Ağaç yaşken eğilir.
Ateş düştüğü yeri yakar.
Mum dibine ışık vermez.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Tema İletişim  Sayfa 164, 165, 166, 167, 168  Konuşmak İsteyen Çocuk Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
86
love
34
clap
19
angry
9
sad
8
unlike
5
happy
4
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!