Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Dikey Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Diş Koruma Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 7. Sağlık ve Spor Sayfa 249, 250, 251 Diş Koruma Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Diş Koruma Metni Cevapları

• Diş sağlığınızı korumak için nelere dikkat ediyorsunuz? Anlatınız.

  • Cevap: Ağız ve diş sağlığını korumak için günde iki defa dişlerimizi fırçalanmalıdır. Şekerli ve asitli besinler tükettikten sonra mutlaka dişlerimizi fırçalanmalıdır. Yılda iki kez diş hekimine gidip dişler kontrol ettirilmelidir.. Dişlerin arasına kaçan besin artıklarının temizliği için diş ipi kullanılmalıdır. A, C, D vitaminli (havuç, yeşil salata, yumurta, karaciğer, meyve, balık), kalsiyumlu yiyecekler (süt, yoğurt, peynir, yeşil sebze) tüketilmelidir.

1. Aşağıda verilen görseli inceleyip metnin konusunu tahmin ediniz. Tahmininizi söyleyiniz.

  • Cevap: Ağız ve diş sağlığı.

2. Metni nezaket kurallarına uygun olarak ve dikkatle dinleyiniz.

  • Cevap: Evet dinledim.

3. 1. Etkinlikte verilen boşlukları metni dinlerken tamamlayınız.

  • Cevap: Tamamladım.

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 249 Cevabı

Aşağıda verilen boşlukları şiiri dinlerken tamamlayınız.

DİŞ KORUMA

Dişlerine iyi bak
Sabah, akşam fırçala,
Dikkat etmek gerekir
Bu önemli kurala.

Çok soğuk ve çok sıcak
Zarar verir dişlere,
Hele şu sert cisimler
Düşmandır minelere.

Dişler sağlam olmazsa
Sindirilmez besinler,
İnci gibi olmalı
Ağzımızdaki dişler.

Atila ÇAKIROĞLU

2. ETKİNLİK 

a. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını öğrenmek için resimli sözlüğünüzü kullanınız.

  • Cevap:

b. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri ve anlamlarını kelime defterinize not ediniz. Bu kelimelerin içinde geçtiği cümleler kurup söyleyiniz.

  • Cevap: Anlamını bilmediğiniz kelimelere göre bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 250 Cevabı

Dinlediğiniz şiirin konusunu ve ana duygusunu aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

Metnin konusu

  • Cevap: Diş sağlığı

Metnin ana duygusu

  • Cevap: Diş sağlığına verilmesi gereken önem

4. ETKİNLİK 

Dinlediğiniz şiire farklı başlıklar yazmanız istenseydi hangi başlıkları yazardınız? Aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: Diş Sağlığı – İnci Gibi Dişler

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterinize yazınız.

Dişlere iyi bakmak için hangi kurala dikkat etmek gerekir?

  • Cevap: Sabah akşam fırçalama kuralına dikkat etmek gerekir.

Diş minelerinin düşmanı nedir?

  • Cevap: Çok soğuk, çok sıcak ve sert cisimler diş minelerinin düşmanıdır.

Ağzımızdaki dişler nasıl olmalı?

  • Cevap: İnci gibi olmalı.

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 251 Cevabı

Metni beğendiniz mi? Metinle ilgili duygu ve düşüncelerinizi nedenleriyle birlikte söyleyiniz.

  • Cevap: Evet, beğendim. diş temizliği için dikkat etmemiz gerekenlerden bahsedilmiştir.

7. ETKİNLİK 

Düzenli olarak dişlerini fırçalamayan birine neler söylemek istersiniz? Bu konudaki duygu ve düşüncelerinizi açıklayınız. Konuşurken göz teması kurmaya ve işitilebilir bir ses tonu kullanmaya özen gösteriniz.

  • Cevap: Yediğimiz besinleri ilk olarak dişlerimizle öğütürüz. Bu bakımdan dişlerimizde bakteri oluşumu kaçınılmaz bir durumdur. Dişlerimizi fırçalamazsak dişlerimizi bakteriler sarar ve bir süre sonra o bakteriler dişlerimizin çürümesine neden olur. Ayrıca, yediğimiz içtiğimiz besinler dişlerimizin sararıp kötü görünmesine neden olur. Bu yüzden günde en az iki defa dişlerimizi fırçalamalıyız.

8. ETKİNLİK 

Diş fırçalama etkinliğinin aşamalarını yönergeler hâlinde defterinize yazınız. Yazdıklarınızı okuma yoluyla sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:

1- Diş ve ağız yapımıza uygun bir diş fırçası ve diş macunu hazırlanır.
2- Nohut tanesi kadar diş macunu diş fırçası üzerine sürülür.
3- Önce üst dişlerin daha sonra da alt dişlerin dış yüzeylerini fırçalanır.
4- Daha sonra üst ve alt dişlerin iç yüzeyleri fırçalanır.
5- Çiğnemeye yarayan arka dişlerin üst yüzeyleri fırçalanır.
6- Son olarak dilin üst kısmı da fırçalanır.
7- Fırçalama işlemi en az iki dakika sürmelidir.
8- Son olarak ağız bol su ile çalkalanır, diş fırçası temizlenir.
9- Bu işlemler sabah kahvaltısından sonra ve yatmadan hemen önce tekrarlanmalıdır.

Not: Dişler kısa ve nazik hareketlerle fırçalanmalıdır. Diş ve diş etlerimize zarar verecek sert hareketlerden kaçınmalıyız.

9. ETKİNLİK 

Dinleme becerinizi değerlendirmeniz amacıyla verilen ölçütleri okuyunuz. Ölçütlerle ilgili düşüncelerinizi ifade eden kelimelerin bulunduğu kutucuklara “4” işareti koyunuz.

  • CevapDiş Koruma Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 7. Sağlık ve Spor Sayfa 249, 250, 251 Diş Koruma Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!