Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Dikey Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Güzel Yurdum Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 3. Milli Kültürümüz Sayfa 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 Güzel Yurdum Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Güzel Yurdum Metni Cevapları

1. “Yurt sevgisi sizin için ne demektir? Açıklayınız.

  • Cevap:
  • Vatan
  • Ülke
  • Memleket
  • Toprak
  • Borç
  • Sevgi

2. “Karagöz ile Hacivat” kelimeleri size neleri çağrıştırıyor? Yazınız.

  • Cevap:  Edebiyatta bize ait değerler olarak birçok masal, destan ve orta oyunu ile gölge oyunları bulunmaktadır. Karagöz ve Hacivat da orta oyunu olarak başlayan ve gölge oyununa çevrilen bir oyun olmuştur.Karagöz ve Hacivat kelimeleri bize, Osmanlı Dönemini, Ramazan aylarını, nükteyi, şakayı, kurnaz olmayı, insanların birlik ve beraberlik içinde mutlu olduğunu hatırlatmaktadır.

3. “Keloğlan” hakkında neler biliyorsunuz? Yazınız.

  • Cevap:  Klasik masal tarihimiz, oldukça derindir. Kültür değerlerimiz açısından masallar önemli bir yer tutmaktadır. En çok bilinen masallardan biri de keloğlan masallarıdır. Keloğlan, nesilden nesle aktarılarak gelen varlığıyla herkes tarafından tanınmaktadır.Keloğlan hakkındaki bilgiler şu şekildedir:*Kel ve köylüdür.

    *Geleneksel giyinir ve geleneksel tüketir.

    *Zeki, çevik, kurnaz ve pratik biridir.

4. Çocuk oyunları içinde en çok sevdiğiniz oyun  nedir? Bu oyunun sizi etkileyen özelliği nedir? Yazınız.

  • Cevap: Saklambaç, çünkü hem kalabalık olarak oynanıyor hem de çok zevkli.

5. Tema boyunca sözlüğünüzü, atasözleri ve deyimler sözlüğünüzü, kuru boyalarınızı ve kelime defterinizi yanınızda bulundurunuz.

ÖN HAZIRLIK

1. Hangi tarihî mekanlarımızı gezdiniz? Gezdiğiniz yerlerde en çok nelerden etkilendiniz? Niçin? Anlatınız.

  • Cevap: Daha önce bir kez merkezdeki müzeyi gezmiştim. Çok eskilerde yapılmış bir müzeydi. İçindeki eserler beni çok etkilemişti.

2. Aşağıda verilen kartpostalları inceleyiniz. En çok hangi ilimize ait kartpostal ilginizi çekti? Söyleyiniz.

  • Cevap: Hepsi güzel ama özellikle Boğaz Köprüsü’nün olduğu İstanbul kartpostalı daha çok hoşuma gitti.

1. Öğretmeninizin metni okumasını takip ederek dinleyiniz. Anlamını bilmediğiniz kelimelerin altını çizerek işaretleyiniz.

2. Metni noktalama işaretlerine dikkat ederek sesli okuyunuz. Metindeki duyguyu ses tonunuza yansıtınız.

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 93 Cevabı

a. Aşağıda verilen kelimeleri dikkatle inceleyiniz. Bu kelimeler size hangi kelimeyi çağrıştırıyor? Noktalı yere yazınız. 

vatan, yer, memleket: TÜRKİYE

b. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri sözlüğünüzden bulup bu kelimelerin anlamlarını sesli olarak okuyunuz. Kelimeleri ve anlamlarını kelime defterinize yazınız.

  • Cevap: Cennet, kasaba, 

2. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını söyleyiniz.

Şiirin adı nedir?

  • Cevap: Güzel Yurdum

Şiirin şairi kimdir?

  • Cevap: İ. Hakkı Talas

Şiirde kaç dize vardır?

  • Cevap: 16 dize

Şiir kaç kıtadan oluşmaktadır?

  • Cevap: 4 kıtadan oluşmaktadır.

3. ETKİNLİK 

a. Şair yurduna karşı hangi duyguları hissediyor? Defterinize yazınız.

  • Cevap: Sevgi ve özlem duygularını hissediyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 94 Cevabı

b. Okuduğunuz metinden yaptığınız çıkarımları anlamlı ve kurallı cümlelerle defterinize yazınız. Yazdıklarınızı okuyunuz.

  • Cevap: Bunu kendiniz cevaplamalısınız.

4. ETKİNLİK 

Yurdumuzun hangi özelliklerini daha çok seviyorsunuz? Niçin? Bu konudaki duygu ve düşüncelerinizi nedenleriyle açıklayınız.

  • Cevap: Yurdumuzda dört mevsimin yaşanmasını, hemen hemen her çeşit meyve ve sebzenin yetişmesini çok seviyorum.

5. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen “Türkiye” haritasını inceleyiniz. Aşağıdaki çalışmaları yapınız.

a. Yurdumuzun etrafında hangi denizler vardır? Söyleyiniz.

  • Cevap: Karadeniz, Akdeniz, Marmara   ve Ege Denizi vardır.

b. Yurdumuzun etrafındaki denizleri mavi renge boyayınız.

  • Cevap: Bunu kendiniz yapınız.

c. Yurdumuz kaç ilden meydana gelmektedir? Söyleyiniz.

  • Cevap: 81 ilden meydana gelmektedir.

ç. Yurdumuzun başkenti neresidir? Aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: Yurdumuzun başkenti Ankara’dır.

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 95 Cevabı

Metnin görsellerini inceleyiniz. Hangi görseli daha çok beğendiniz? Niçin? Söyleyiniz.

  • Cevap:  Uzungöl’ü çok beğendim. Çünkü, ormanlık alanlar, göl ve yerleşim yeri çok güzel.

7. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 96 Cevabı

a. Aşağıdaki metin türlerini inceleyiniz.

b. Okuduğunuz bilgilendirici metin ve şiir çok beğendiniz? Niçin? Açıklayınız.

  • Cevap:  Şiiri daha çok beğendim. Çünkü, kısa ifadelere yer verilmiştir.

8. ETKİNLİK 

Defterinize, uzaktaki bir tanıdığınıza yaşadığınız yeri anlatan bir mektup yazınız.

  • Cevap: Bunu yaşadığınız yere göre yapmalısınız.

9. ETKİNLİK 

Okuduğunuz şiirin en sevdiğiniz kıtasını bakarak defterinize yazınız. Dizelerin başında büyük harf kullanımına dikkat ediniz. Yazdıklarınızı kontrol edip hatalarınızı düzeltiniz.

  • Cevap:Her köşende oturdum,
    Yaşadım cennet günü.
    Severim güzel yurdum,
    Kasabanı köyünü…Bu kıtayı beğendim.

10. ETKİNLİK 

a. Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Ülke, şehir, ilçe adlarının yazımına ve kesme işaretinin kullanımına dikkat ediniz.

• Bu hafta sonu Kastamonu’nun İnebolu ilçesini ziyaret edeceğiz.

• Güzel ülkem Türkiye’nin her ili ayrı güzeldir.

b. Aşağıdaki cümleyi inceleyiniz. Yapılan yanlışları düzelterek cümleyi doğru biçimiyle yeniden yazınız.

• Onlar kastamonudan ankaraya taşındılar.

  • Cevap: Onlar Kastamonu’dan Ankara’ya taşındılar.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 3. Milli Kültürümüz Sayfa 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 Güzel Yurdum Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!