Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Dikey Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Ders Kitabı Keloğlan Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 3. Milli Kültürümüz Sayfa 108, 109, 110, 111, 112 Keloğlan Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Ders Kitabı Keloğlan Metni Cevapları 

Aşağıda verilen görseli inceleyiniz. Görselde Keloğlanın hangi Özelliği vurgulanmaktadır? Söyleyiniz. 

  • Cevap: Neşeli olması. Her zaman yüzünü gülmesi. 

1. Şiir türünde bir metni okurken nelere dikkat etmelisiniz? Söyleyiniz.

  • Cevap: Bu tür metinleri okurken vurgulara, duyguları karşıdakilere aktarabilmeye dikkat etmek gerekir. 

2. Öğretmeninizin örnek okumasını takip ederek dinledikten sonra metni sesli okuyunuz. Anlamını bilmediğiniz kelimeleri altını çizerek işaretleyiniz.

  • Cevap:  Aşmak: Yüksek bir yerin diğer tarafına geçmek, engelden geçmek
    Konuk: Misafir
    Katmak: İlave etmek
    Macera: Baştan geçen heyecanlı olay, Serüven,

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 109 Cevabı

a. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimelerin anlamını kelimelerin içinde geçtiği cümleden ve metnin görselinden yararlanarak tahmin ediniz. Tahmininizin doğruluğunu sözlüğünüzden kontrol ediniz.

b. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri ve anlamlarını kelime defterinize yazınız.

  • CevapAşmak: Yüksek bir yerin diğer tarafına geçmek, engelden geçmek
    Konuk: Misafir
    Katmak: İlave etmek
    Macera: Baştan geçen heyecanlı olay, Serüven,

c. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimelerle cümleler kurunuz. Cümlelerinizi okuyunuz.

  • Cevap: Tepeliği aşarak denize ulaştım.
    Cevap: Bu gün evde konuklarımız var.
    Cevap: Yemek yaparken sevgimi kattım
    Cevap: Kamp çok maceralıydı

2. ETKİNLİK 

Metnin konusu ve ana duygusu nedir? Yazınız.

  • CevapMetnin konusu : Keloğlanın hayatı ve özellikleri
  • Cevap Ana duygusu : Keloğlan hepimizin tanıdığı iyi bir karakterdir.

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 110 Cevabı

Aşağıdaki soruları okuduğunuz şiire göre yanıtlayınız.

Şiirin şairi kimdir?

  • CevapRıfkı Kaymaz

Şiirde kac kıta ve kac dize vardır?

  • Cevap 6 kıta ve 24 dize vardır.

Şiirin başlığı nedir?

  • CevapKeloğlan

Şiirde Keloğlanın hangi özelliklerinden bahsedilmektedir?

  • Cevap: Neşeli, saf, temiz yürekli, iyilik sever

4. ETKİNLİK 

Keloğlan masalları ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Söyleyiniz. Okuduğunuz bir Keloğlan masalındaki olayı kısaca anlatınız. Konuşmanız sırasında anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri kullanmaya özen gösteriniz.

  • Cevap: Ne zaman Keloğlan masalı okusam yüzüm güler. Çünkü Keloğlan masallarını eğlenceli ve maceralı buluyorum.

5. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını bulup örnekteki gibi aynı renkte boyayınız.

  • Cevap: Zengin: Varlıklı
  • Macera: Serüven
  • Yoksul: Fakir
  • Öykü: Hikaye

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 111 Cevabı

a. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Virgülün nerelerde kullanıldığını açıklayınız.

• Masallar iyiyi, güzeli, doğruyu anlatır.

  • Cevap:  Masallar iyiyi, güzeli, doğruyu anlatır.

• Keloğlan masallarında iyiler, kötüler, zenginler ve yoksullar hep bir aradadır.

  • Cevap: Keloğlan masallarında iyiler, kötüler, zenginler ve yoksullar hep bir aradadır.

b. Aşağıdaki cümleleri uygun noktalama işaretleri ile tamamlayınız.

• Ömer(,) Ezgi(,) Zeren ve Yiğit’in anlattığı masallar hoşuma gitti(.)

• Yazı çalışmam için kırmızı kalemimi(,) kurşun kalemimi(,) silgimi ve kalemtıraşımı hazırladım(.)

7. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metinden neler öğrendiniz? Anlamlı ve kurallı cümleler hâlinde yazınız.

  • CevapKeloğlanın özelliklerini öğrendik.
    Keloğlanın saf ve temiz olduğunu öğrendik.
    Gönlünün zengin olduğunu öğrendik.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 3. Milli Kültürümüz Sayfa 108, 109, 110, 111, 112 Keloğlan Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!