Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Dikey Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Selam Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 1. Tema Erdemler Sayfa 27, 28, 29, 30, 31, 32 Selam Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Selam Metni Cevapları

1. Niçin selamlaşırız? Selamlaşmanın okul ve ev hayatımızdaki yerini örneklerle açıklayınız.

  • Cevap: İnsanlar arasında iletişimin başlaması için selamlaşırız. Okul ve hayatımızda insanlar arasında iletişimin sağlanması açısında selamlaşma çok büyük bir önem taşımaktadır. İşte bu nedenle selamlaşma toplumda çok büyük bir önem taşımaktadır.

2. Aşağıdaki anlatımları uygun selamlaşma kelimeleriyle eşleştiriniz.

Evimize gelen misafire (Hoş geldiniz.)
Çalışan birini gördüğümüzde (Kolay gelsin.)
Tatilden önce arkadaşlarımızdan ayrılırken (Hoşça kal!)
Sabah karşılaştığımızda (Günaydın!)
Ayrılırken (İyi tatiller!)

Kolay gelsin.
Hoş geldiniz.
Hoşça kal!
İyi tatiller!
Günaydın!

1. Metni bir kez sessiz okuma yöntemiyle okuyunuz. Anlamını bilmediğiniz kelimelerin altını çiziniz.

2. Öğretmeninizin örnek okumasını metni takip ederek dinleyiniz. Öğretmeninizin vurgu ve tonlamalarına dikkat ediniz. Metni sesli olarak okuyunuz.

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 28 Cevabı

a. Anlamını bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını öğrenmek için resimli sözlüğünüzü kullanınız. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimelerle cümleler kurup söyleyiniz. Bu kelimeleri ve anlamlarını kelime defterinize not ediniz.

  • Cevap: Bu etkinliği kendinize göre yapabilirsiniz.

b. Aşağıda açıklaması verilen kelimeleri bulmacadaki uygun yerlere yazınız.

  • Cevap:

1. Yer kabuğu bulmaca anlamı yeryüzü
2. Dünya’nın uydusu olan gök cismi bulmaca anlamı AY
3. Gezegenlere ve yer yuvarlağına ışık ve ısı veren büyük gök cismi bulmaca anlamı güneş
4. Bir kimseyle karşılaşıldığında, birinin yanına gidildiğinde veya yanından uzaklaşıldığında kendisine söz ve işaretle bir nezaket gösterisi yapma bulmaca anlamı Selam

2. ETKİNLİK 

a. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili olarak verilen kelimeleri aralarındaki anlam ilişkilerine dikkat ederek inceleyiniz.

• Sabah erken uyanırım.

• Yatağa girmek için geç kaldın.

Zıt anlamlı kelimeler olarak kabul edilmektedir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 29 Cevabı

b. Kelimelerin anlamlarının birbirine karşıt (zıt) olduğunu fark edebildiniz mi? Söyleyiniz.

  • Cevap: Evet edebildim. Erken ve geç birbirinin zıddı olan iki kelimedir.

c. Aşağıdaki tabloda karışık olarak verilen zıt anlamlı kelimeleri bulunuz. Bulduğunuz kelimeleri ve zıt anlamlılarını aynı renge boyayınız.

akşam- sabah
gece-gündüz
aydınlık- karanlık
sıcak-soğuk

3. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterinize yazınız.

Şair sabah uyanınca neye selam veriyormuş?

  • Cevap: Güneşe selam veriyormuş.

Selam yeryüzüne nasıl yayılıyormuş?

  • Cevap: Güneşle birlikte yeryüzüne yayılıyormuş.

Şair gece olunca neye selam veriyormuş?

  • Cevap: Ay’a selam veriyormuş.

Selam, gökyüzüne nasıl yayılıyormuş?

  • Cevap: Selam ay sayesinde gökyüzünde yayılıyormuş.

4. ETKİNLİK 

Okuduğumuz veya dinlediğimiz şiirin bizde oluşturduğu duyguya ana duygu denir.

Metnin ana duygusu nedir? Tartışarak bulup söyleyiniz.

  • Cevap: Selam vermek mutluluğun formülüdür.

5. ETKİNLİK 

Bir gün içerisinde sabahtan akşama kadar kimlerle nasıl selamlaşıyorsunuz? Sırasıyla anlatınız. Konuşmanız esnasında konu dışına çıkmamaya ve kelimeleri doğru telaffuz etmeye özen gösteriniz.

  • Cevap: Okula giderken yolda arkadaşlarımla, okula yetişince öğretmenlerimle, ebe gelirken tanıdığım kişilerle selamlaşıyorum.

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 30 Cevabı

Selam verme davranışının etkisiyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi açıklayınız.

  • Cevap: Selam, barış demektir. Selam vermek, insanların birbirlerine olan sevgilerini artırır. İnsanlar arasında barışı ve huzuru sağlar.

7. ETKİNLİK 

AŞağıda verilen hikâye unsurlarından yararlanarak okuduğunuz şiirdeki olayları hikâyeleştirerek defterinize yazınız.

Kişi: Çocuk
Varlıklar: Güneş, Ay, yıldızlar
Yer: Ev, gökyüzü
Olay: Çocuğun Güneş’e ve Ay’a selam vermesi. Böylece selamın yeryüzüne yayılması

  • Cevap: Bu etkinliği kendiniz yapınız.

8. ETKİNLİK 

Metnin ana duygusunu bulmak için nasıl bir yol izlediniz? Açıklayınız.

Metnin ana duygusunu bulmak için…Metnin ana duygusunu bulmak için, metnin defalarca okudum ve bende uyandırdığı duyguyu ana duygu seçtim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 1. Tema Erdemler Sayfa 27, 28, 29, 30, 31, 32 Selam Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!