Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Dikey Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Suna Sirkte Metni Etkinlik Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 4. Çocuk Dünyası Sayfa 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 Suna Sirkte Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Suna Sirkte Metni Etkinlik Cevapları 

1. Dinlenmek ve eğlenmek için neler yapıyorsunuz? Yazınız.

  • Cevap: Evde müzik dinliyorum. Eğlenmek için de arkadaşlarımla dışarıda ve bazen ailem izin verdiğinde bilgisayarda oyun oyunlar oynuyorum. Kitap okuyorum. 

2. Sevdiğiniz bir oyuncağı tanıtınız.

  • Cevap: Oyuncak bebeğim Papito. Papito’yu geçen sene amcam hediye etti. Kahverengi ve tüyleri çok yumuşak bir oyuncak. Çok büyük değil bu yüzden her yere taşıyabiliyorum. Çok kirlendiğinde annem yıkıyor. Benim en sevdiğim oyuncağımdır. 

3. Ailenizde en güzel masal anlatan kimdir? Belirtiniz.

  • Cevap: Ninem anlatır. Bazen sobanın bazen de kaloriferin önünde oturur çerezimizi yerken ninem anlatmaya başlar. Biz de hayran hayran dinleriz. 

4. Tekerleme nedir? Hangi tekerlemeleri biliyorsunuz? Adlarını yazınız.

  • Cevap: Tekerleme, ölçü, kafiye, ses taklidi, yineleme ve ikilemelerden yararlanılarak belirli bir düzene uydurulan, genelde birbirini tutmaz düşüncelerin sıralandığı söz dizeleridir. Leylek leylek havada,
    Yumurtası tavada,
    Gel bizim hayata,
    Hayat kapısı kilitli,
    Leyleğin başı bitli.

5. “Güzel yazı” etkinliklerinde kullanmak üzere bir güzel yazı defteri edininiz.

  • Cevap: Ailenizden isteyiniz. 

ÖN HAZIRLIK

Aşağıdaki kelimeler size hangi kelimeyi çağrıştırıyor? Yazınız.

  • Cevap: SİRK

1. Metni sessiz okuma yöntemiyle okuyunuz. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimelerin altını çiziniz.

  • Cevap: Bu etkinliği siz yapmalısınız. 

2. Öğretmeninizin metni okumasını takip ederek dinledikten sonra metni sesli olarak okuyunuz.

  • CevapBu etkinliği siz yapmalısınız. 

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 130 Cevabı

a. Aşağıda verilen kelimeleri uygun görsellerle eşleştiriniz. Defterinize bu kelimelerin içinde geçtiği cümleler yazınız. 

 

b. Anlamını bilmediğiniz kelimeleri resimli sözlüğünüzden, bulup bu kelimelerin anlamlarını okuyunuz. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri ve anlamlarını kelime defterinize not ediniz. Bu kelimeleri konuşmalarınızda ve yazılarınızda kullanmaya özen gösteriniz.

  • Cevap:
  • Sirk: eğitilmiş hayvanların, cambazların ve palyaçoların akrobasi hareketleri ve gösteri yaptıkları, daire biçiminde ve kapalı yer.
  • Çadır: kaba kıl dokuma, keçe, deri, sık dokunmuş kalın bez vb.den yapılan, direklerle tutturulan, türlü biçimlerde olabilen, sökülüp taşınabilen barınak.

2. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre yanıtlayınız.

Metindeki olay nedir?

  • CevapSuna ve ailesinin sirke gitmesi.

Metindeki olay nerede geçmektedir?

  • CevapSirkte geçmektedir.

Metinde hangi şahıs ve varlıklardan söz edilmektedir?

  • Cevap:
  • Suna
    Babası
    Annesi
    Anneannesi
    Palyaço
    Çadır
    Pano

3. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 131 Cevabı

Aşağıda verilen görseli inceleyiniz. Soruları yanıtlayınız.

• Gösteri hangi saat ve tarihtedir?

  • Cevap: 28 Ocak pazar günü saat 14.00’daymış.

• Gösterinin yapılacağı yer neresidir?

  • Cevap: Atatürk Kültür Merkezi’dir.

4. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen afiş örneklerini inceleyiniz. Hangi faaliyete katılmayı tercih edersiniz? Niçin? Açıklayınız.

  • Cevap: Sirke gitmek isterdim. Çünkü aslanları görmeyi ve palyaçoların gösterilerini izlemeyi çok istiyorum. 

5. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 132 Cevabı

a. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını birer cümlede kullanınız.

parlak:mat: Evi, mat bir renge boyamışlar.
geniş:dar: Giydiği dar pantolon her yerini sıkıyor.
neşe:keder: Bugün kederli görünüyorsun.
içeri:dışarı: Dışarı çıkıp biraz hava alacağım.

6. ETKİNLİK 

a. Aşağıdaki cümleleri inceleyiniz. Kesme ( ‘ ) ve ünlem ( ! ) işaretlerinin kullanıldığı yerleri açıklayınız.

• Suna’nın babası eve büyük bir heyecanla geldi.

  • Cevap: Özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır.

• Ah, ne güzel!

  • CevapSevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarele­rin sonuna konur.

b. Aşağıdaki cümlelerde verilen boşluklara uygun noktalama işaretlerini yazınız.

•Yaşasın(!) sirke gidiyoruz(.)
• Tüh(!) palyaço mutsuzmuş(.)
• Suna(‘)nın ailesi Harikalar Sirki’nde çok eğlenmiş(.)

7. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 133 Cevabı

a. Aşağıdaki hikâye unsurlarını kullanarak defterinize bir hikâye yazınız. Olayları oluş sırasına göre yazmaya ve hikâyenize uygun bir başlık belirlemeye özen gösteriniz.

Şahıslar: Ela, Furkan, palyaço
Yer: İlçe merkezi
Varlık: Büyük pembe trambolin
Olay: Sirkte eğlenme

  • Cevap: Günlerden bir gün Ela adında bir kız çocuğu varmış. Ela, arkadaşı Furkan’la beraber sirke gitmek istemiş. Sirk oturdukları yere çok uzak değilmiş, şehrin merkezindeymiş. Bu yüzden iki çocuk anne babalarından izin almadan sirke gitmişler. Sirkte yüzü boyalı, saçları kırmızı renkte bir palyaço görmüşler. Bu palyaço büyük pembe trambolinde zıplayarak insanları güldürüyormuş. Daha sonra gösteri bitmiş Palyaço Ela ve Furkan’a şaka yapmış ve onları güldürmüş. Daha sonra kiminle geldiklerini sormuş. İki çocuk, “tek başımıza geldik ” demişler. Palyaço:
    -Peki anne babanızın haberleri var mı? diye sormuş. İki çocuk olumsuz cevap verince palyaço onları uyarmış ve eve gitmeleri gerektiğini söylemiş. İki çocukta anne babalarından izin almadan dışarı çıkmalarının kötü bir davranış olduğunu anlamış.

8. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen görseli inceleyiniz. Görselden yararlanarak adların önüne “küçük, benekli, kırmızı, beş, turuncu, boyalı” kelimelerinden uygun olanlarını yazınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 4. Çocuk Dünyası Sayfa 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 Suna Sirkte Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!