Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Dikey Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Yeşilcanla Zararsız Teknoloji Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 8. Bilim ve Teknoloji Sayfa 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 Yeşilcanla Zararsız Teknoloji Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Yeşilcanla Zararsız Teknoloji Metni Cevapları 

1. Bilgisayarı hangi amaçlarla kullanıyorsunuz? Anlatınız.

  • Cevap: Bilgisayarı en çok okul derslerimle ilgili araştırmalar yapmak ve onlarla ilgili yazılar hazırlamak ve yaptığım çalışmaları yazıcıdan çıktı almak için kullanıyorum.

2. Öğretmeninizin rehberliğinde eba adresinden “Yeşilay” tanıtım videosunu izleyiniz. Yeşilay’ın görevlerini söyleyiniz.

  • Cevap: Tanıtım videosu aşağıdadır, mutlaka izleyiniz.

  • Cevap: Bilgisayar ve telefon bağımlığı hakkında bilgi veren bir afiş. Yeşilcanla Zararsız Teknoloji Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

1. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 279 Cevabı

a. Metinde geçen anlamını bilmediğiniz kelimeleri, sözlüğünüzden bulunuz. Kelimelerin anlamlarını sesli olarak okuyunuz.

b. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimelerle defterinize cümleler yazınız. Bu cümlelerde anlamını yeni öğrendiğiniz kelimelerin altını çiziniz.

c. Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri ve bu kelimelerin anlamlarını kelime defterinize not ediniz.

  • Cevap: Bu etkinliği bilmediğiniz kelimelere göre yapmalısınız.

2. ETKİNLİK 

Metnin konusu ve ana düşüncesi nedir? Yazınız.

  • Cevap:

Metnin konusu: Teknoloji bağımlılığının zararları ve bundan kurtulmanın yolları.
Ana düşüncesi: Teknolojiyi iyi yönde kullanmamız gerekir.

3. ETKİNLİK 

a. Okuduğunuz metnin türü nedir? Yazınız.

  • Cevap: Bilgilendirici bir metindir.

b. Okuduğunuz metni hikâye edici metin ve şiir türünden ayıran en önemli özellikler nelerdir? Söyleyiniz.

  • Cevap: “Metnin çeşitli bilgiler vermesi, kişi, olay ve zaman bilgisine yer verilmemesi” hikâye edici metin ve şiir türünden ayıran en önemli özelliklerdendir.

4. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 280 Cevabı

Aşağıdaki soruların yanıtlarını defterinize yazınız.

“Bağımlılık” ne demektir?

  • Cevap: Bağımlılık, insanın bir şeye bağımlı olması, onsuz yaşayamaması, onsuz olduğunda aşırı mutsuz olmasıdır

Teknoloji bağımlılığının zararları nelerdir?

  • Cevap: Teknoloji bağımlılığı, vaktimizi boşa harcamamıza, aklımızın oyunlarda kalmasına, uykusuz kalıp derslerimize çalışamamıza neden oluyor.

Kendinizi bilgisayar bağımlılığından nasıl korursunuz?

  • Cevap: Kitap okuyarak, film izleyerek, dışarı çıkıp arkadaşlarımla oynayarak.

5. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen metinleri okuyunuz. Metinlerin iletileri nelerdir? Söyleyiniz.

  • Cevap: Metinlerin iletileri, “Bilim şenliğine davettir.”

6. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 281 Cevabı

Bilgisayar ve tabletlerde karşılaştığınız sembollerden hangilerini tanıyorsunuz? Noktalı yerlere aşağıda verilen kelimelerden uygun olanlarını yazınız.

  • Cevap

7. ETKİNLİK 

Teknolojinin bilinçli kullanıldığında yararlı olabileceğinden yola çıkarak sınıf arkadaşlarınızla televizyon ve bilgisayar gibi teknolojik ürünlerin yararlarını/zararlarını tartışınız.

• Tartışmanız esnasında karşınızdakini saygıyla ve sabırla dinlemeye özen gösteriniz.

  • Cevap: Bilgisayarın yararları ve zararları hakkında bilgi vereceğiz.

Bilgisayarın yararları şu şekildedir:

  • Bilgisayar zaman, mekan ve mesafe tasarrufu sağlamaktadır.
  • Bilgisayar hızlı, kolay, güvenli ve pratik hizmetler sunmaktadır.
  • Ulaşım ve iletişim sistemlerinin gelişmesinde bilgisayar kullanılmaktadır.
  • Sağlık hizmetlerinin milyonlarca kişiye ulaşmasında bilgisayarlar kullanılmaktadır.
  • En ağır endüstriyel üretimlerin gerçekleşmesinde bilgisayarlar kullanılmaktadır.

Bilgisayarın zararları şu şekildedir:

  • Her teknolojik cihaz gibi bilgisayarlar da bağımlılık yapabilir.
  • Kişi dokunulmazlığı ve özel hayatın gizliliği gibi durumların ihlal edilmesine fırsat oluşturmaktadır.
  • Sahtekarlık, dolandırıcılık, düzenbazlık gibi suçlara fırsat vermektedir.
  • Siber suçların yaşanmasıyla ülke savunma sistemlerinin de çökmesine neden olmaktadır.
  • İnsan sağlığını olumsuz etkilemekte ve ölümcül hastalıkların yaşanmasına da neden olmaktadır.

Bilgisayarlar olmazsa hayatımız çok zorlaşır. Fakat bilgisayarların da hayatımızda zorluk oluşturduğu durumlar vardır. Bu nedenle bilgisayarların sadece birer araç olduğunun farkında olmak ve kullanımını bir amaç haline getirmemek gerekir.

8. ETKİNLİK 

Aşağıdaki tablolarda verilen kelimelerin Türkçe karşılıklarını cümle içerisinde kullanınız. Kurduğunuz cümleleri defterinize yazınız.

Cevap:

  • “Kendime dizüstü bilgisayar alacağım.”
  • “Anneme, elektronik posta gönderdim.”
  • “İstediği oyunu bir türlü indiremedi.”

9. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 282 Cevabı

a. Hangi televizyon programlarını izliyorsunuz? Niçin?

  • Cevap: Animasyon, çizgi film ve belgeselleri izliyorum.

b. İzleyeceğiniz programları belirlerken akıllı işaretlerden yararlanıyor musunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Evet, yararlanıyorum. Yaşıma uygun olmayan film ve belgeselleri izlemiyorum.

c. Aşağıda verilen akıllı işaretleri uygun anlamlarla eşleştiriniz.

  • Cevap

10. ETKİNLİK 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 283 Cevabı

a. Bilgisayar kullanırken nelere dikkat edilmelidir? Bilinçli bilgisayar kullanımı ile ilgili bir araştırma yapıp öğrendiklerinizi aşağıya yazınız.

  • Cevap: Bilgisayar kullanırken çok yakın mesafeden bilgisayara karşı oturulmamalıdır. Bilmediğimiz ve güvenilir olmayan siteleri girilmemelidir. Kişisel bilgilerimiz paylaşılmamalıdır.

b. Araştırmanızı öğretmeninizin uygun gördüğü bir derste sınıf arkadaşlarınıza sununuz. Sunumunuz sırasında uygun hitap ifadelerini ve beden dilinizi etkin kullanmaya özen gösteriniz.

11. ETKİNLİK 

Okuduğunuz metinle ilgili duygu ve düşünceleriniz nelerdir? Okuduğunuz metinle ilgili duygu ve düşüncelerinizi nedenleriyle birlikte açıklayınız.

  • Cevap: Metinde, bağımlılıktan bahsedilmiştir. Teknoloji bağımlılığının zararları ve bundan kurtulmanın yollarına değinilmiştir. Bu bakımdan faydalı bir metindir diyebiliriz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dikey Yayıncılık 8. Bilim ve Teknoloji Sayfa 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285 Yeşilcanla Zararsız Teknoloji Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!