Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

3. Sınıf Türkçe 1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe 1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 14 (1. Tema Birey ve Toplum)

3. Sınıf Türkçe 1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 14 Cevabı

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki yargılardan hangisi “Hepimizin eşsiz ve ortak yönleri olduğu gibi farklı yönleri de vardır: Sevdiğimiz oyunlar, kişiliğimiz, başarılı olduğumuz alanlar gibi. Haydi, farklılıklarımızı kutlayalım, eşsiz oluşumuzun değerini bilelim!” ifadesinden çıkarılamaz?
A) İnsanlar aynı durumlara aynı tepkileri verir.
B) Farklılıklara saygı gösterilmelidir.
C) Her insan özeldir.

  • Cevap: A

2. Aşağıdakilerden hangisi “Canım Köpeğim Şans” başlıklı bir metnin konusu olabilir?
A) İnsan ve doğa
B) İhtiyaçlarımız
C) Hayvan sevgisi

  • Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi bir kitapta yer alan bölümlerden değildir?
A) Kaynakça
B) İçindekiler
C) Afiş

  • Cevap: C

4. Aşağıdaki kelimeleri alfabetik olarak düzenlediğimizde hangisi 2. sırada yer alır?
A) Tesadüf
B) Üretim
C) Tarif

  • Cevap: A

5. “Dizelerden oluşan, duyguları coşkulu ve akıcı bir şekilde anlatan metinlere ………………………. denir.” cümlesindeki noktalı yere gelmesi gereken kelime aşağıdakilerden hangisidir?
A) Şiir
B) Şarkı
C) Fabl

  • Cevap: A

6. “Bütün gün, keyifle dedemin anılarını dinledik.” cümlesindeki altı çizili kelimenin eş anlamlısı nedir?
A) Hikâye
B) Hatıra
C) Sohbet

  • Cevap: B

7. “Mektuplarda hitaptan sonra …………………………işareti kullanılır.” cümlesinde söz edilen noktalama işareti hangisidir?
A) Virgül işareti
B) Ünlem işareti
C) Nokta işareti

  • Cevap: A

8. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin verdiği bilgi yanlıştır?
A) Yer adları büyük harfle başlar.
B) Cümle büyük harfle başlar.
C) Akrabalık bildiren kelimeler büyük harfle başlar.

  • Cevap: C

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum Sayfa 14 3. Sınıf Türkçe 1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
9
48
4
3
5
3
5

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!