Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

3. Sınıf Türkçe 1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe 1. Tema Değerlendirme Çalışmaları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 15, 16, 17 (1. Tema Birey ve Toplum)

3. Sınıf Türkçe 1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 15 Cevabı

SÜRPRİZ YUMURTA
Sıcak bir yaz günü gözlemecinin tavuğu evin bahçesinde gezip eşeleniyormuş. Yerde bir çocuğun düşürdüğü sürpriz yumurtayı bulmuş. Yumurtayı kümesteki folluğuna götürmüş, üstüne oturup kuluçkaya yatmış.
Bir zaman sonra kümesi mis gibi çikolata kokusu kaplamış.
Tavuk meraklanmış, ayağa kalktığında bir de ne görsün?
Sürpriz yumurtanın çikolatası eriyip tüylerine bulaşmış.
Tavuk çok şaşırmış. Yumurtadan çıkan sarı kapsülü gagalamış, kapsülün içinden oyuncak bir robot çıkmış.
“Pat Pat!” yürümeye başlamış.
O günden sonra tavuk, sürpriz yumurtadan çıkan oyuncak robotu yanından hiç ayırmamış.
Feridun ORAL

(İlk dört çalışmayı yukarıdaki metne göre yapınız.)

1. “Kuluçka, eşelenmek, kapsül, folluk” kelimelerinin anlamını sözlükten bularak bu kelimeleri ve anlamlarını sözlük sıralamasına göre aşağıya yazınız.

  • Cevap:

eşelenmek: eşelemek eylemi yapılmak.

folluk: tavukların yumurtlaması için hazırlanmış, içinde fol1 bulunan yer.

kapsül: bir şişenin ağzını ve mantarının üstünü örten madeni başlık.

Kuluçka: civciv çıkarmak üzere yumurta üzerine yatmış ya da yatmak üzere kızmış durumda olan ya da yeni civciv çıkarmış bulunan dişi kuş ya da dişi kümes hayvanı

2. Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

  • Cevap:

(D) Sürpriz yumurtayı kendi yumurtası sanan tavuk, yumurtadan çıkan oyuncağa yavrusu gibi davranmıştır.
(Y) Tavuk, kendi civcivleri olmadığı için yumurtadan çıkan robotu sahiplenmiştir.
(D) Neye emek verirsek o bizim için değer kazanır.
(D) Metindeki olay bir çiftlikte geçmektedir.
(D) Tavuğun robotu yanından ayırmaması gerçekte yaşanılabilir bir durum değildir.
(Y) Hikâyenin baş kahramanı gözlemeci teyzedir.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 16 Cevabı

3. Aşağıdaki görselleri metnin akışına göre numaralandırınız.

  • Cevap:

4. Metne ait “2. Baskı, İstanbul, Feridun Oral, Yapı Kredi Yayınları, Bir Lok- malık Masallar” bilgilerini, aşağıdaki “kaynakça” bölümünde, kitabınızın “kaynakça” bölümüne uygun olarak düzenleyiniz.

  • Cevap:

Kaynakça: Bir Lokmalık Masallar, Feridun Oral, Yapı Kredi Yayınları, 2. Baskı, İstanbul.

5. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere “anlayış, yardım etmek, saygı, ya da, sevgi, ama” ifadelerinden uygun olanları yazınız.

  • Cevap:

• İnsan olarak birçok hakka sahibiz ama çoğu kişi bu haklarını bilmiyor.
• Bu dünyada barış içinde yaşayabiliriz ya da savaşarak hem kendimize hem de dünyaya zarar verebiliriz.
• İnsanların birbirine saygı göstermesi o kadar mı zor?
• Okulda bir arkadaşım sıkıntı yaşadığında ona yardım etmek isterim.

6. Aşağıda bir dörtlüğün dizesi verilmiştir. “saygı, sevgi, anlaşmak, iyilik, mutluluk” kelimelerinden en az ikisini kullanarak dörtlüğü tamamlayınız ve dörtlüğe bir başlık yazınız.

  • Cevap:

Biz bizim düşmanımız değiliz

Birbirimizi anlamamız için

İlk önce dinlememiz gerekir.

Sonra da saygıyı öğrenmeliyiz

7. Aşağıdaki kelimelerden yanlış yazılmış olanı işaretleyiniz.
A) Kiprik
B) Sürpriz
C) Yalnız

  • Cevap: A

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 17 Cevabı

8. Aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını karşılarına yazınız.

  • Cevap:

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünlem işareti kullanılmalıdır? İşaretleyiniz.
A) Acaba dedemler bize gelecek mi
B) Çabuk oradan uzaklaş
C) Her defasında aynı sorunla karşılaştım

  • Cevap: B

10. Aşağıda verilen ifadelerdeki yazım yanlışlarını düzelterek cümleleri yeniden yazınız.

• Pelin ve Alper bu sabah Kayseriye gitti.

  • Cevap: Pelin ve Alper bu sabah Kayseri’ye gitti.

• Annem, sağlık bakanlığında çalışıyor.

  • Cevap: Annem, Sağlık Bakanlığı’nda çalışıyor.

• Selin, kedisi ponçiyi bir barınaktan sahiplenmiş.

  • Cevap: Selin, kedisi Ponçi’yi bir barınaktan sahiplenmiş.

• Tolstoy’un erik çekirdeği adlı kitabını okuyorum.

  • Cevap: Tolstoy’un Erik Çekirdeği adlı kitabını okuyorum.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum Sayfa 15, 16, 17 3. Sınıf Türkçe 1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
38
109
8
16
19
12
36

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!