Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

3. Sınıf Türkçe 2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe 2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 29 (2. Tema Milli Mücadele ve Atatürkçülük)

3. Sınıf Türkçe 2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 29 Cevabı

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi bir metnin ilk paragrafı olabilir?
A) Sonuç olarak şunu söylemek isterim: Hepimiz vatanımız için çalışmalıyız.
B) Şehit, vatanı için, kutsal bir amaç ve inanç uğruna canını veren kimsedir.
C) Bu duruma, 15 Temmuz’daki birlik ve beraberliği örnek verebiliriz.

  • Cevap: B

2. “konuşmacı, iyi, etkin, beden, kullanmalıdır, bir, dilini” kelimelerinden kurallı bir cümle oluşturduğunuzda “beden” kelimesi kaçıncı sırada yer alır?
A) 3
B) 4
C) 7

  • Cevap: B

3. “İstanbul’dan Kutay, Aykut ve dayım geldi.” cümlesinde kaç özel isim kullanılmıştır?
A) 3
B) 2
C) 1

  • Cevap: A

4. “Bu koku beni çocukluğumda yediğim üzümlerin kokusuna götürdü. Hiç unutmam, bir gün…” şeklinde başlayan bir metin, hangi türden alınmış olabilir?
A) Masal
B) Anı
C) Günlük

  • Cevap: B

5. “Seni boydan boya sevmişim
Ta Kars’a kadar Edirne’den.
Toprağını, taşını, dağlarını
Fırsat buldukça övmüşüm.”
Yukarıdaki dörtlüğün ana duygusu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vatan sevgisi
B) Vatan özlemi
C) Yaşama sevinci

  • Cevap: A

6. Aşağıdaki eş anlamlı kelime çiftlerinden hangisi yanlıştır?
A) Ülke – ulus
B) Ulus – millet
C) Vatan – yurt

  • Cevap: A

7. “Deniz, yaz tatilinde Rize’ye gitmeyi düşünüyor.” cümlesinde hangileri özel addır?
A) Rize, yaz
B) Deniz, yaz tatili
C) Deniz, Rize

  • Cevap: C

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) Galata Köprüsü, Kız Kulesi ve Topkapı Sarayı İstanbul’un en önemli değerlerinden yalnızca birkaçıdır.
B) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yeni dönem çalışmaları 1 ekimde başladı.
C) Millî Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminde uzaktan eğitimle öğrencilerine ulaştı.

  • Cevap: B

9. Aşağıdaki sembollerden “korku ve şiddet” anlamına gelen hangisidir?

  • Cevap: A

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 2. Tema Milli Mücadele ve Atatürkçülük Sayfa 29 3. Sınıf Türkçe 2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
46
19
3
5
7
6
14

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!