Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

3. Sınıf Türkçe 4. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe 4. Tema Çoktan Seçmeli Sorular metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 59 (4. Tema Milli Kültür)

3. Sınıf Türkçe 4. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 59 Cevabı

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

“Zelve, Kapadokya bölgesinin en eski ve en uzun süre kullanılmış yerleşim yeridir. Hristiyanlığın bölgede ilk yayılmaya başladığı yer olarak bilinir. İçinde manastırlar, kiliseler ve yerleşim yerleri bulunmaktadır. Bölge, hıristiyanlık döneminin sona ermesinden sonra da 1950’li yıllara kadar köy olarak kullanılmıştır. O yıllarda kaya evler içinde yaşayan insanlar, daha sonra vadiye 2 km uzaklıkta kurulan Zelve köyüne taşınmışlardır.”

(İlk dört soruyu yukarıdaki metne göre cevaplayınız.)

1. Aşağıdakilerden hangisi bu metinle ilgili söylenemez?
A) Metin, bilgilendirici bir metindir.
B) Metinde bir olay örgüsü yoktur.
C) Metin, öyküleyici bir metindir.

  • Cevap: C

2. Metindeki hangi kelimenin yazımı yanlıştır?
A) km
B) hıristiyanlık
C) Kapadokya

  • Cevap: B

3. Aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?
A) Metinde virgül işareti, eş görevli kelimeleri ayırmak için kullanılmıştır.
B) Metinde kesme işareti, bir kısaltmaya gelen eki ayırmak için kullanılmıştır.
C) Metinde virgül işareti, uzun cümlelerde özneyi belirlemek için kullanılmıştır.

  • Cevap: B

4. Aşağıdaki hangi iki kelimenin zıt anlamlısı metinde geçmektedir?
A) Yeni – yakın
B) Uzun – yeni
C) Önce – kasaba

  • Cevap: A

5. Aşağıdakilerden hangisi “Tanıtım yapmak amacıyla hazırlanan bir kitapçıktır.” açıklamasının sorusudur?
A) Afiş nedir?
B) Broşür nedir?
C) Harita nedir?

  • Cevap: B

6. “Türkiye’nin Kültür ve Tarih Değerleri” başlıklı bir metnin içeriğinde aşağıdakilerden hangisi yer alamaz?
A) Eyfel Kulesi
B) Karagöz ve Hacivat
C) Mimar Sinan

  • Cevap: A

7. Aşağıda verilen yazım kurallarından hangisi hatalıdır?
A) Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, anıt vb. yapı adlarının bütün kelimeleri büyük harfle başlar.
B) Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri küçük harfle başlar.
C) Yer adlarında ilk isimden sonra gelen ve deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar.

  • Cevap: B

8. “Bir kelimenin doğru yazımını öğrenmek için ……….. bir kelimenin anlamını öğrenmek için……….bakarız.” cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla gelebilecek kaynaklar hangi seçenekte doğru verilmiştir?
A) Sözlük – yazım kılavuzu
B) Yazım kılavuzu – deyimler ve atasözleri sözlüğü
C) Yazım kılavuzu – sözlük

  • Cevap: C

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 4. Tema Milli Kültür Sayfa 59 3. Sınıf Türkçe 4. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
9
35
0
6
5
7
11

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!