Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

3. Sınıf Türkçe 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı sayfa 74, 75, 76, 77 (5. Tema İletişim)

3. Sınıf Türkçe 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 74 Cevabı

Kişilerin bir araya gelmelerindeki veya beraber yaşamalarındaki en önemli nokta iletişimden geçer. İnsanlar arasındaki duygu, bilgi, düşünce paylaşımlarının her biri iletişimi oluşturmaktadır. İletişim kurma isteği, insanın temel ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır.
İnsanoğlu, var olduğu zamandan bu yana iletişim kurabilmek için farklı araçlara başvurmuştur. İletişim, geçmişten bu zamana kadar sürekli gelişmiştir. İlk başlarda beden diliyle, el kol hareketleriyle, mimiklerle, ateş yakarak, duman çıkararak, mağaralara resim çizerek iletişim kurulmaya çalışılırken daha sonrasında teknolojinin gelişmesine paralel olarak iletişim araçlarında da gelişmeler olmuştur.
Postanın icadıyla başlayan bu gelişim; telefon, telgraf, gazete, televizyon, radyo, internet gibi yazılı ve görsel araçların buluşu ile baş döndüren bir hızda devam etmektedir.
Yeni iletişim araçlarının devreye girmesiyle beraber kişilerle, gruplarla ve belli kitlelerle iletişim kurmak daha pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleşmiştir.
Mustafa YAKUT

(İlk beş çalışmayı yukarıdaki metne göre yapınız.)

1. Bu metnin başlığı sizce ne olmalıdır? Metnin üst kısmında belirtilen yere yazınız.

  • Cevap: İLETİŞİMİN ÖNEMİ

2. İnsanoğlu geçmişte hangi yollarla iletişim kuruyordu? Yazınız.

  • Cevap:  Dumanla, posta arabaları ile, güvercinlerle, ulaklarla, postacılarla, telgraf, fax gibi araçlarla yapmaktaydı.

3. İletişim araçlarındaki hızlı gelişme neye paralel olarak yaşanmaktadır? İşaretleyiniz.
A) Teknolojiye
B) İnsanların hayallerine
C) İhtiyaçlara

  • Cevap: A

4. Metinde sözü edilen ve sizin kullanmadığınız iletişim araçları nelerdir? Adlarını yandaki görselde verilen noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: İlk başlarda beden diliyle, el kol hareketleriyle, mimiklerle, ateş yakarak, duman çıkararak, mağara-
    lara resim çizerek iletişim kurulmaya çalışılırken be bugün jest-mimik ve kol harici hiçbirini kullanmıyorum.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 75 Cevabı

5. Yukarıdaki görselleri verilen iletişim araçlarını harfleri kullanarak adlarıyla eşleştiriniz.
( C) telgraf ( A ) radyo ( B ) telefon

  • Cevap:

6. Alfabemizdeki her harf için bir sembol belirleyiniz. Daha sonra, bu sembolleri kullanarak adınızı soyadınızı aşağıya yazınız.

  • Cevap: Ben alfabedeki harfleri seçtim böylece adımı da şu şekilde kullandım:   Mahmut

7. Arkadaşlarınızla iletişim kurmak için hangi yolu tercih edersiniz? Nedenlerini açıklayınız.
A) Telefon
B) Karşılıklı konuşma
C) Sosyal medya

  • Cevap: A-Telefon ile. Çünkü hem en gelişmiş iletişim aracı hem de görüntülü bile iletişim kurabiliyorum.

8. Aşağıdaki sorularla yanıtlarını eşleştiriniz. Yanıtların başındaki harfi soruların sonundaki yay ayraçların içine yazınız. (Sorulardan biri eşleşmeyecektir.)

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 76 Cevabı

9. Aşağıdaki atasözlerini Ceren, Deniz, Ege ve Anıl karışık olarak söylemişlerdir. Verilen ipuçlarını kullanarak hangi atasözünü kimin söylediğini bulunuz.

  • Cevap:

 

3. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları 5. Tema İletişim Sayfa 74, 75, 76, 77 3. Sınıf Türkçe 5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
38
28
4
11
22
4
6

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!