Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

3. Tema Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 3. Tema Sağlık ve Spor Sayfa 120-121-122-123 Değerlendirme Soruları ve Cevapları

3. Tema Sağlık ve Spor Tema Sonu Değerlendirme Cevapları 

TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Oynuyorum

Ne çok spor dalı var.
Ben hepsini yaparım.
Yüzerim, koşarım,
Tavşan gibi zıplarım.
Harika top oynarım.
Bisiklete binerim.
Yine de arkadaşlarımla
Oynamayı çok severim!

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 120 Cevabı

İlk beş soruyu yukarıdaki şiire göre cevaplayınız.

1. Çocuk hangi sporları yapabildiğini söylüyor?

  • Cevap: Çocuk yüzme, koşma, atlama, futbol, bisiklet sporları yapabildiğini söylüyor.

2. Çocuk neyi çok sevdiğini söylüyor?

  • Cevap: Çocuk  arkadaşlarıyla oynamayı çok sevdiğini söylüyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 121 Cevabı

3. Sizce çocuk niçin en çok arkadaşlarıyla oynamayı seviyor?

  • Cevap: Bence çocuk arkadaşlarıyla daha çok eğlenceli vakit geçirdiği için oynamayı seviyor.

4. Şiirin konusunu yazınız.

  • Cevap: Oynuyorum şiirinin konusu şiir ve oyundur.

5. Şiirde geçen tür adlarını yazınız. Bunları çoğul hâle getiriniz.

  • Cevap: Şiirde geçen tür adları: sporlar, dallar, tavşanlar, toplar, bisikletler, arkadaşlar.

6. Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Altı çizili sözcüklerin eş anlamlılarını bulup altlarına yazınız.

  • Cevap:

7. “Sağlıklıyım” sözcüğünü hecelerine ayırıp yazınız. Sözcüğün kaç ünlü ve kaç ünsüzden oluştuğunu belirtiniz.

  • Cevap:

8. Aşağıdaki sözcükleri sözlükteki sıralamaya uygun olacak şekilde numaralandırınız.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 122 Cevabı

9. Yarım bırakılmış cümleleri uygun sözcüklerle tamamlayınız.

  • Cevap:

Çocuk, sütünü lıkır lıkır içti.
Kardeşim her geçen gün biraz daha büyüyor.
Markete ne zaman gideceğiz.
Hafta sonu teyzemler gelecek mi.

10. Aşağıdaki cümleleri, bulutlarda verilen sözcüklerle tamamlayınız.

ünlü, zıt anlamlı, ünsüz, eş anlamlı, kısa çizgi, alfabetik, yazar, hece, şair

Alfabemizde yirmi bir tane ünsüz harf vardır.
Ağzımızın bir hareketiyle çıkan ses ya da ses topluğuna hece adı verilir.
Her hecede mutlaka bir ünlü harf bulunur.
Sözlük, yazım kılavuzu ve ansiklopedilerde sözcükler alfabetik sıraya uygun dizilmiştir.
Yazılışları farklı, anlamları aynı olan sözcüklere eş anlamlı sözcükler denir.
Şiir yazan kişiye şair adı verilir.
Satır sonuna sığmayan sözcükler uygun hecesinden kısa çizgi ile ayrılır. Alt satıra geçilerek sözcüğün yazımı tamamlanır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 123 Cevabı

Aşağıda verilen hecelerden hangilerinin tek başına da anlamı vardır? Bunları bulup çember içine alınız. Diğer hecelerden de anlamlı sözcükler oluşturup kendi stilinizde yazınız.

me – miz – park – o – rış – kö – mek – re – yun – yüz – spor – nis – te – ma – ya – cak – ye – be – diş – te – lik – cak

  • Cevap:

Doktoruna gitmek isteyen çocuğu, uygun yollardan geçirerek hastaneye ulaştırınız.

  • Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 3. Tema Sağlık ve Spor Sayfa 120-121-122-123 Değerlendirme Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
33
90
13
11
21
14
20

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!