3. Ünite Yapma Destanlarımız Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Etkinlik Cevapları (5-6-7-8. Sınıf)
3. Ünite Yapma Destanlarımız Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları
Masal ve Destanlarımız Ders Kitabı 2. Modül Sayfa 152 Cevapları
SAKARYA MEYDAN SAVAŞI (…) ON EYLÜL DUA TEPE… Başkomutan dürbünde Top ateşi örtüsünde İlerliyor piyademiz Fevzi Paşa dürbünde: Başında Horasan kalpağı Orta Asya'dan bir kayın ağacı Kutsal gölgesi tepelerde Allah ! Allah ! sesleri Alaylarımız düşman siperlerinde. Vur, Allah Allah vur Allah Ne ararsın topraklarımızda Bozdun ekinimizi kan ettin Allah Allah bir Allah Vur, Allah Allah vur Allah. (…) Ve Mustafa Kemal'in halk ordusu Köylü askerleriyle Dikti solgun bayrağını Anadolu'nun Duatepe'ye! Akıyor Sakarya Bulanık gözyaşlarından Türk halkının Bağdaş kurmuş bakıyor Mustafa Kemal Bozkırın acı mavisi gözlerinde Bakıyor Sevinç otlarına toprağın Mavi dikenlerine acının! Masal ve Destanlarımız Ders Kitabı 2. Modül Sayfa 153 Cevapları (1 ve 2. soruları aşağıdaki metne göre cevaplayınız.)Soru: Okuduğunuz destanda kahramanların hangi değerleri ve idealleri temsil ettiğini düşünüyorsunuz?
- Cevap: Okuduğum destanda kahramanlar, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret ve bağımsızlık ideali gibi değerleri temsil etmektedir. Mustafa Kemal ve halk ordusu, vatanın özgürlüğü ve bağımsızlığı için her türlü zorluğa göğüs germiş, canını ortaya koyarak mücadele etmiştir. Bu değerler, milletin birlik ve beraberlik ruhunu da ortaya koymaktadır.
Soru: Yukarıdaki dizelerde şair ne anlatmak istemiş olabilir? Açıklayınız.
- Cevap: Şair, Mustafa Kemal’in önderliğinde halktan oluşan köylü askerlerin, milli mücadelede büyük bir fedakârlık ve cesaretle savaştığını anlatmak istemiştir. Halkın bağımsızlık için birlik olduğunu vurgulamıştır.
Soru: Yapma destanların sosyal ve kültürel etkileriyle ilgili bilgiler içeren aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümledeki bilgi doğru ise cümlenin başına “D", yanlış ise “Y” yazınız.
- Cevap:
Soru: Aşağıdaki kutucuklarda 1- 5. soruların cevapları bulunmaktadır. Kutucuklarda yer alan harfleri boş bırakılan yerlere yazarak soruları cevaplayınız.
Soru: 1) Yukarıda harf ile gösterilen kutucuklardan hangisi ya da hangileri yapma destanların özelliklerindendir?
- Cevap: B, Ç
Soru: 2) Yukarıda harf ile gösterilen kutucuklardan hangisi ya da hangileri Türk edebiyatındaki yapma destan örneklerindendir?
- Cevap: A, D, Ğ
Soru: 3) Yukarıda harf ile gösterilen kutucuklardan hangisi ya da hangileri yapma destanların temel konularıdır?
- Cevap: E, G
Soru: 4) Yukarıda harf ile gösterilen kutucuklardan hangisi ya da hangileri yapma destanların sosyal ve kültürel etkilerindendir?
- Cevap: C, F
Soru: 5) Yukarıda harf ile gösterilen kutucuklardan hangisi ya da hangileri yapma destanların yazılış nedenlerindendir?
- Cevap: F
5, 6, 7 ve 8. Sınıf Masal ve Destanlarımız Ders Kitabı MEB Yayınları Yapma Destanlarımız Ünitesi Sayfa 152-153-154 3. Ünite Yapma Destanlarımız Ünite Sonu Değerlendirme Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok