Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
4. Sınıf Yazılı Soruları

4. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

Yazılı sınavlar başladı. Bu yazımızda 4. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019‘a sizler için hazırladık.

4. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

A) Aşağıda boş bırakılan noktalı yerleri uygun kelimelerle tamamlayınız. ( 2×10 = 20 puan )

  • Cevap:

1-İyi müslüman olmak güzel ahlaklı olmak demektir.
2-“Emrolunduğun gibi dosdoğru ol !…” Hud Suresi,112. Ayet )
3-Güzel ahlakın en önemli göstergelerinden biri doğruluktur.
4- Güzel ahlakın, hem insanın kendisine hem de yaşadığı topluma çok büyük faydaları vardır.
5- İnsanın hayatta en büyük destekçisi anne ve babasıdır.
6- Saygı farklı duygu ve düşüncelere anlayış göstermektir.
7- Birlikten güç doğar.
8- Komşu komşunun külüne muhtaçtır.
9- “Ben bir öğretmen olarak gönderildim.” Hz. Muhammed (s.a.v.)
10-Kabe yeryüzünde Allah’ın adını anmak amacıyla yapılan ilk ibadet yeridir.

B ) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) yazınız. ( 2×10=20 puan)

  • Cevap:

1.( D ) Hz. Muhammed 20 Nisan 571 tarihinde Mekke’de doğdu.
2.( Y ) Müslümanların kutsal kitabı Tevrat’tır.
3.( Y ) Hz. Muhammed’in babası Abdülmuttalip’tir.
4.( D ) Hz.Muhammed’in peygamberliğinden önceki sosyal ve kültürel ortama “Cahiliyye”denir.
5.( Y ) Hz. Muhammed’in doğduğu dönemde Arapların büyük bir bölümü Hıristiyan’dı.
6.( Y ) Kabe Hz .Adem zamanında yapılmıştır.
7.( D ) Dinimiz,ilim öğrenmeye ve öğretmene büyük önem ve değer vermiştir.
8.( D) Bir müslümanın bir başkasıyla üç günden fazla küs durması helal olmaz.
9.( Y ) İslam dininin temel amacı, güzel ahlaki özelliklere sahip insanlar yetiştirmektir.
10.( Y ) Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezbere okuyan kimselere hoca denir.

C) Aşağıdaki sorulardan doğru seçeneği işaretleyiniz. ( Her soru 5 Puan)

1) Aşağıdakilerden hangisi hem ibadettir, hem de temiz olmamızı sağlar?
A) Abdest
B) Hac
C) Zekât
D) Oruç

  • Cevap: A

2) Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
A) Peygamberimiz miladi 571 yılında Mekke’de doğmuştur.
B) Peygamberimiz daha doğmadan babasını kaybetmiştir.
C) Peygamberimizin annesinin adı Hatice’dir.
D) Peygamberimiz daha 6 yaşındayken annesi vefat etmiştir.

  • Cevap: C

3) “Çalışırım, ……………….yardımına güvenir ve başarırım.” cümlesindeki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) Allah’ın
B) Babamın
C) Devletin
D) Öğretmenimin

  • Cevap: A

4) Hangisi İslamiyet’ten önce Arabistan’da var olan inançlardan DEĞİLDİR ?
A) Putperestlik
B) Budizm
C) Hristiyanlık
D) Yahudilik

  • Cevap: B

5) Hz. Muhammed peygamber olmadan önce ne iş yapardı?
A) Marangozluk
B) Ticaret
C) Manifaturacı
D) Demirci

  • Cevap: B

6) Hz. Muhammed’e vahiy meleği tarafından söylenen ilk söz neydi ?
A) Oku
B) Yaz
C) İtaat et
D) Düşün

  • Cevap: A

7) Aşağıdakilerden hangisi ahlaklı, dürüst ve inançlı bir Müslüman’a yakışmayan bir davranıştır?
A) Saygılı ve hoşgörülü olmak
B) Arkadaşlarımızın arkasından konuşmak
C) Temiz ve bakımlı olmak
D İbadetlerini zamanında yapmak

  • Cevap: B

8) Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’e küçüklüğünden itibaren niçin “Muhammedü’l Emin” deniliyordu?
A) Çalışkan olduğu için
B) Peygamber olduğu için
C) Güvenilir olduğu için
D) Vahiy aldığı için

  • Cevap: C

9) Hz. Muhammed’in doğduğu yıllarda Mekke’nin genel durumu hakkında verilenlerden hangisi yanlıştır?
A) İnsanlar elleriyle yaptıkları putlara tapıyorlardı.
B) Ailede kız çocuklarına büyük değer verilirdi.
C) Kabile ve aile savaşları çok oluyordu.
D) Kumar, içki gibi kötü alışkanlıklar yaygındı.

  • Cevap: B

10) Hz. Muhammed doğduğu sırada bir kısım insanlar Allah inancı üzerine yaşıyor, putlara tapmıyordu.Hz Muhammed ve babası da bu inanç üzerine yetişmiştir.
Bu insanlara ……………………… denir.
Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
A) Hıristiyan
B) Yahudi
C) Hanif
D) Budizm

  • Cevap: C

Hazırlamış olduğumuz “4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019“a emojilerle tepki vermeye ne dersiniz :)

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!