4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 99
“4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 99
Hz. Muhammed’i (sav) tanımaya önem veririz. Onun hem hayatını hem de ahlakını öğrenme konusunda duyarlı oluruz. Hz. Muhammed’in (sav) hayatında, örnek alınması gereken birçok yön bulunduğunu unutmayız.
Son peygamber Hz. Muhammed (sav), 20 Nisan (12 Rebiülevvel) 571 tarihinde Mekke’de doğdu. O, kendisi doğmadan önce babası öldüğü için dünyaya gözlerini yetim olarak açmıştı. Amine, evladını dünyaya getirince bir haberci yollayarak Abdülmuttalib’e, torununun doğumunu bildirdi. Müjdeli haberi duyan Abdülmuttalib hemen eve geldi. Torununu görünce çok mutlu oldu. Onu kucağına alıp sevdi ve Kâbe’ye getirdi. Burada Allah’a (cc) şükrünü belirtip dua etti. Abdülmuttalib, torununun doğumunun yedinci gününde kurban kesip Kureyşliler için yemek hazırlattı ve onlara ikramlarda bulundu. Yemekten sonra torununun adını soranlara, “Muhammed.” cevabını verdi. Kureyşliler, torununa neden aile fertlerinden birinin adını vermediğini sorunca Abdülmuttalib şöyle dedi: “Gökte Allah’ın, yerde de bütün yaratıkların onu övmesi için torunuma bu adı verdim.”
Yeni doğan çocukları kırsal bölgelerdeki serin köylerde ve vahalarda yaşayan sütanneye vermek Mekke’de yaygın bir gelenekti. Böylece çocuklar, Mekke’nin aşırı sıcak havasından ve bunun yol açtığı hastalıklardan uzak kalmış oluyorlardı. Ayrıca köylerde bulundukları süre içinde Arapçanın daha güzel ve saf hâlini öğreniyorlardı.
Mekke’ye, sütannelik yapacak çocuk almak üzere belli zamanlarda kırsal bölgelerden kadınlar gelirdi. Hz. Muhammed’in (sav) doğduğu zaman da Sadoğulları kabilesinden bir grup kadın aynı amaçla Mekke’ye geldi. Bunların arasında Halime ile eşi Haris de vardı. Diğer kadınların hepsi, sütannelik yapacakları birer çocuk alıp köylerine döndüler. Halime ve Haris ise bineklerinin yaşlı ve zayıf olması sebebiyle biraz geç kalmışlardı. Mekke’ye geldiklerinde sütannelik yapacak çocukların hepsinin diğer kadınlar tarafından alındığını gördüler. Sadece Hz. Muhammed (sav) alınmamıştı. Çünkü kadınlar Hz. Muhammed’in (sav) yetim olduğunu öğrenmişler ve onun ailesinden yeterli ücret alamayacaklarını düşünmüşlerdi. Abdülmutalip ile Amine, Halime’yle konuştular ve ona, Hz. Muhammed’i (sav) sütannelik yapmak üzere yanına almasını söylediler. Eşine danışan Halime, onlarla anlaştı ve Hz. Muhammed’i (sav) de alıp köyüne döndü.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
4. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 99 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.