Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
4. Sınıf Yazılı Soruları

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları

Yazılı sınavlar başladı. Bu yazımızda 4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019‘a sizler için hazırladık.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları

1. “Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla başlarım.” cümlesi aşağıdakilerden hangisinin anlamıdır?
A) Merhaba B) Elhamdülillah C) Besmele D) Şükür

  • Cevap: C

2. Aşağıdakilerden hangisi beden temizliği ile ilgilidir?
A. Abdest B. Namaz C. Zekât D. Oruç

  • Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi çevre temizliğiyle ilgili değildir?
A. Yolları temiz tutmak
B. Yerlere çöp atmamak
C. Tuvaletten sonra elleri yıkamak
D. Okulumuzun temizliği

  • Cevap: C

4. Aşağıdakilerden hangisi günah davranışlara bir örnektir?
A) Saygı B) Sevgi C) Çalışmak D) Savurganlık

  • Cevap: D

5. Aşağıdakilerden hangisi, güzel iş ve davranışların karşılığında Allah (cc) tarafından verileceğine inanılan ödülü ifade eder?
A) Sevap B) Helal C) Dua D) Günah

  • Cevap: A

6. Kur’an-ı Kerim hakkında verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Kur’an-ı Kerim son ilahi kitaptır.
B) Kur’an-ı Kerim Hz. Muhammed’e (s.a.v.) gönderilmiştir.
C) Kur’an-ı Kerim’in her bir cümlesine cüz denir.
D) Kur’an-ı Kerim’in tek harfi dahi değişmemiştir.

  • Cevap: C

“Kur’an-ı Kerim’in her bir cümlesidir.”
7. Yukarıda verilen bilgi Kur’an-ı Kerim ile ilgili kavramlardan hangisi ile ilgilidir?
A) Mushaf B) Ayet C) Sure D) Cüz

  • Cevap: B

8. Aşağıdakilerden hangisi günlük konuşmalarımızda kullandığımız selamlaşma ifadelerinden birisi değildir?
A) Selamün Aleyküm B) Hayırlı sabahlar C) Maşallah D) Merhaba

  • Cevap: C

9. Müslümanların Hz. Muhammed’e (sav) olan sevgi ve saygılarını göstermek için kullandıkları dua ifadelerine ne denir?
A) İnşallah B) Tekbir C) Besmele D) Salavat

  • Cevap: D

10. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğum yeri ve tarihi doğru olarak verilmiştir?
A) Medine-571 B) Mekke-622 C) Mekke-571 D)Medine-632

  • Cevap: C

11. Kur’an-ı Kerim’de ayetlerden meydana gelen ve belli konuları işleyen bölümlere ne ad verilir?
A) Ayet B) Sure C) Cüz D) Vahiy

  • Cevap: B

12. Aşağıdakilerden hangisi ilk insan ve ilk peygamberdir?
A) Hz. Nuh (a.s.) B) Hz. İbrahim (a.s.) C) Hz. Âdem (a.s.) D) Hz. Musa (a.s.)

  • Cevap: C

13. Aşağıdaki seçeneklerde ahiretle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Ahiret; iyiliklerin mükâfatının, kötülüklerin de cezasının verileceği yerdir.
B) Ahirette insan dünyada yaptıklarından sorguya çekilecektir.
C) Ahiret yeniden dirilmeyle başlayacak ebedî hayattır.
D) Ahiret hayatı geçici bir yerdir.

  • Cevap: D

Yılın belli günlerinde Mekke’de bulunan Kâbe’yi ve etrafındaki kutsal yerleri ibadet amacıyla ziyaret etmektir.
14. Yukarıda İslam’ın şartlarından hangisi hakkında bilgi verilmektedir?
A) Namaz kılmak B) Oruç tutmak C) Zekât vermek D) Hacca gitmek

  • Cevap: D

15. Aşağıdaki hangi seçenekte Kur’an-ı Kerim’in en kısa ve en uzun sureleri birlikte verilmiştir?
A) Fâtiha-Bakara B) İhlâs-Mâide C) Kevser-Bakara D) Fâtiha-Nâs

  • Cevap: C

16. Aşağıdakilerden hangisi İslam dininin inanç esasları arasında yer almaz?
A) Peygamberlere inanmak B) Namaz kılmak C) Kitaplara inanmak D) Meleklere inanmak

  • Cevap: B

17. Aşağıdakilerden hangisi Fâtiha suresinde verilen mesajlar arasında yer almaz?
A. Övgüye layık tek varlık Allah’tır. (c.c.)
B. İbadet ve kulluk yalnızca Allah’a (c.c.) yapılır.
C. Allah (c.c.) her şeyi yaratandır.
D. Allah (c.c.) yüce ve bağışlayıcıdır.

  • Cevap: C

I – Dua etmek
II – Sadaka vermek
III – Namaz kılmak
IV – Zekât vermek
18. Yukarıda verilen ibadetlerden hangileri İslam’ın şartlarındandır?
A) II-IV B) II-III C) III-IV D) I-III

  • Cevap: C

19. Aşağıdakilerden hangisi çocukların anne babasına karşı görev ve sorumlulukları arasında yer almaz?
A. Anne babaya iyi davranmak
B. Anne babanın sözlerini yerine getirmek
C. Anne babaya saygısızlık yapmamak
D. Anne babanın yerine iyilikte bulunmak

  • Cevap: D

İnsanın ölümüyle başlayıp sonsuza kadar sürecek olan hayatın varlığına iman etmektir. Bu inanç esası sayesinde insan, yaptıkları tüm iyi ve kötü davranışların karşılığını alacağını bilir.
20. Yukarıda bahsedilen İslam’ın inanç esası aşağıdakilerden hangisidir?
A) Allah’a iman B) Ahirete iman C) Kitaplara iman D) Peygamberlere iman

  • Cevap: B

Hazırlamış olduğumuz “4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem 2. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019“a emojilerle tepki vermeye ne dersiniz :)

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!